Inlägg under » oktober, 2009 «

lör
31
okt
2009
lördag, 31 oktober, 2009 | Skriven av:

I dag var Maria gäst i Ekots lördagsintervju. Värt att lyssna på.

Det var det mest aktiva jag gjorde i dag förutom en liten promenad. Febern är i princip borta men har fortfarande hosta och det gör ont i under änglavingarna när jag sitter och står upp. Beror väl på allt hostande och att jag legat så mycket.

Nu är jag otroligt trött och frustrerad på att vara sjuk. Man blir lätt bortskämd när man inte är sjuk så ofta. Förhoppningsvis så har jag fått min dos för ett tag framåt.

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
fre
30
okt
2009
fredag, 30 oktober, 2009 | Skriven av:

E24 skriver “Medlemmar i a-kassa hänvisas till socialen”

Väntetiderna är fortsatt mycket långa hos flera a-kassor och många arbetslösa som har rätt till a-kassa har svårt att klara ekonomin. En del får rådet att söka ekonomisk hjälp hos socialen.

Många av E24:s läsare har hört av sig med exempel på hur länge de har fått vänta på pengar från a-kassan. Trots att de har skickat in alla handlingar och kompletteringar som krävs dröjer pengarna månad efter månad.

Tommy har varit arbetslös sedan mitten av juni men han har ännu inte fått några pengar från Unionens a-kassa, trots att han har skickat in alla handlingar.

– Allt är kompletterat, de har fått alla papper. Jag har väntat på pengar sedan i juni och jag får inga besked om vad som händer, handläggaren svarar vare sig på mejl eller telefon, säger Tommy till E24.

Man kan ha synpunkter på nivåer på A-kassan. Det är ju politik.
Men det är helt oacceptabelt att man fortfarande inte betalar ut pengarna i tid. Alliansen tar inte sitt ansvar utan lägger över problemet på den som är helt beroende av utbetalningarna. Detta problem har pågått under lång tid nu men inget verkar ha gjort. man tjänar väl pengar på ränteintäkter som ska kompensera övriga underskott.

Hur kan man göra så. Vad skulle alliansen säga om att deras löner inte betalades ut i tid utan att det tog ett halv år eller ett år innan det blev någon insättning på deras konto. Kanske hade man reagerat på detta väldigt kraftigt.
Eller?

Nu försöker regeringen dessutom skjuta över problemet på kommunerna genom att hänvisa till socialen när A-kassepengarna betalas ut.

Det är verkligen dags att byta regering.

tor
29
okt
2009
torsdag, 29 oktober, 2009 | Skriven av:

I kväll missade jag kommunfullmäktige p g a sjukdom. Jag har nog någon slags influensa men om den är svinaktig eller ej vet jag inget om. Kunde dock inte låta bli att titta lite på kommunfullmäktige. Anna Baumann vår ledamot i Socialnämnden hade ställt en interpellation till kommunalrådet Tove Klette, “Vill alliansen göra något åt situationen för hemlösa kvinnor i Lunds kommun?”.

Anledningen till att interpellationen ställs är för att trots att socialnämnden var enig om att bara sätta igång bröt alliansen mot det beslutade genom att Tove Klette fick en idé att man skulle upphandla boendet.

Det blev inget svar på varför man inte NU fixar boendet trots att allt är klart. Alliansen blundar för problematiken de erkänner att det finns hemlösa men så fort det finns ett förslag som kan genomföras backar man. Nu försöker man få det till att upphandlingen skulle vara en bättre långsiktig lösning. Vad de inte tyckte bry sig om är verkligheten att det finns hemlösa kvinnor som behöver boende NU!

En annan lustig sak var att trots miljöpartiet tillsammans med (S) och (V) skrivit reservation på reservation när våra yrkande inte bifölls när man tog “Handlingsplan för att motverka våld mot kvinnor” så försökte den moderate ordföranden i socialnämnden ge sken av att oppositionen varit passiva och kommit med några förslag. Helt sanslöst. det är bara att läsa handlingar och protokoll i såväl socialnämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Tove Klette kunde inte ge några svar men det hade jag inte trott heller.

Varför Tove Klette bröt du uppgörelsen som en enig socialnämnd var överns om?
Var ska de hemlösa kvinnorna bo i vinter?

Tove du är skyldig de hemlösa ett svar, NU!

ons
28
okt
2009
onsdag, 28 oktober, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Barnen rasar mot Kamratposten”

Anrika Kamratposten har hamnat i blåsväder. Och det är barnen som stormar mot tidningen som från och med nu tänker ta betalt för sin webbsajt.

– Jag skäms inte för att vi tar betalt, säger chefredaktören Ola Lindholm.

“Asdåligt.” “Jag får typ sluta äta godis.” “Farväl alla kompisar.”

Så låter det just nu i inläggen på barntidningen Kamratpostens webbsajt, KP-webben. Bonnier Tidskrifter, som äger Kamratposten, har beslutat ta betalt av alla som har ett konto på webbsajten – även om man är prenumerant av papperstidningen. Nitton kronor i månaden ska det kosta, efter en gratis provmånad, och det har fått många av de unga användarna att reagera.

– Vi visste att det skulle bli starka reaktioner. När man skapar en community för barn på det här viset så blir det liksom deras ställe, de känner att det är deras plats. Så det är klart att många reagerar, säger Ola Lindholm, tv-profil och chefredaktör för Kamratposten.

Ja det är ju sorgligt att krisen drabbat Bonnier Tidskrifter att de inte kan ha en gratis websida.
Det visar lite varför de “äger” Kamratposten. Visserligen har väl pappersupplagan kanske minskat så deras intäkter har minskat men ändå …

Bra att de inte har någon reklam men så mycket pengar kan det väl knappast röra sig i det totala sammanhanget. Svagt att inte ens de som betalar för en papperstidningen får tillgång till internet gratis.

Konstigt att detta inte kunde inrymmas i Bonniers ekonomi men ska man tjäna mycket pengar så blir det så här.

Nu var det ett tag sedan jag läste Kamratposten och den kanske inte är som den var när jag gick i skolan så det kanske inte är någon förlust.

Kategori: barn, ekonomi, IT  | Skriv en kommentar
tis
27
okt
2009
tisdag, 27 oktober, 2009 | Skriven av:

AB skriver “Vi skulle rösta rödgrönt – om det vore val i dag”

De rödgröna partierna drar ifrån i Aftonbladet/United Minds nya väljarbarometer.
Om det vore val i dag skulle Mona Sahlin (S) bli statsminister.
Sverigedemokraterna skulle bli fjärde största parti – men inte vågmästare.

(M) ökar med 1.3%-enheter (FP) minskar med 2.0, (C) minskar med 1.7 och (KD) minskar med 0.3 %-enheter. (KD) ligger nära 4%-gränsen.

valjarbarometerwww_AB

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
mån
26
okt
2009
måndag, 26 oktober, 2009 | Skriven av:

Är något tagen av en liten förkylning eller influensa. Har inte så mycket feber men har ont i halsen och näsan rinner. Ska nog bli bra snart. Har tagit det lugnt i dag. Bara suttit lite vid datorn och blivit uppassad av min sambo.
I kväll hade jag tänkt att vara med på mp:s möte inför kommunfullmäktige på torsdag och ett möte för nya medlemmar. Vi har fått många nya medlemmar vilket är jätteroligt. Nu ska vi ta hand om dessa också och så ska vi inte glömma de som varit med ett tag heller.
Hoppas jag vaknar i morgon pigg och rask.

Tittade precis på TV8 – Adaktusson som hade Maria Wetterstrand som gäst. Maria klarade sig utmärkt som vanligt. En stor del av programmet kom att handla om bensinskatt. Sedan blev det lite hypotetiska frågor kring regeringsbildning efter valet.

sön
25
okt
2009
söndag, 25 oktober, 2009 | Skriven av:

Efter kommun- och landstingsdagarna fick en stund över eftersom vi bokat ett tåg 16.25. Vi gick runt och tittade på Örebro. Många fina gamla hus. Örebro har med hjälp av Klimp satsat på biogasdrivna bussar. De är målade i en hemsk färg enligt min mening men de syns i alla fall. Bra intiativ och klimatsmart. Det borde vi kunna göra även i Lund.

Nu fick vi gott om tid att strosa runt. Bl a hann vi med en runda på Örebro konsthall. Konsthallen ligger i en gammal banklokal. Intressant fenomen att tidsuppfattningen beror på i vilken situation man är i. Har man gott om tid går tiden långsamt och har man ont om tid går tiden snabbt. Trots att vi tog det lugnt och gikc en rejäl runda så har vi 50 minuter kvar tills att tåget ska gå.

Nu ska jag läsa Gustav Fridolins bok, Blåsta. Gustav kommer till Skåne och pratar om sin bok. Mer info kommer.

Biogasbuss_Örebro_okt2009

sön
25
okt
2009
söndag, 25 oktober, 2009 | Skriven av:

Peter Eriksson avslutade kommun- och landstingsdagarna. Han berättade om att moderaterna hade presenterat ett förslag om förbättrad skolmat som var väldigt lik det som miljöpartiet har drivit en längre tid.
“Här var det inget problem med upphosvrätt och fildelning” – men det gör inget sa Peter, Miljöpartiets politik är fri och till för att genomföras.

Miljöpartiet behöver vara mer kaxiga. Det räcker inte bara att vara med i matchen vi måste vinna också. Klimatpolitiken är ett exempel på detta. Det räcker inte att övriga partier håller med i ord, det räcker inte att allmänheten tycker att miljöpartiet har störst förtroende i klimatfrågan.
Miljöpartiets politik måste också genomföras, och det börjar bli bråttom.

Nu är tre spännande dagar över och nu börjar jobbet …

PeterE_okt2009

Kategori: valet2010  | En kommentar
lör
24
okt
2009
lördag, 24 oktober, 2009 | Skriven av:

Deltar i ett seminarie som handlar om genomföra en framgångsrik valrörelse. Många bra tips det svåra blir att gå från ord till handling.

En framgångsrik valrörelse handlar om timing – rätt budskap på rätt plats vid rätt tillfälle. En valrörelse handlar också om kommunikation. Vi måste veta vilka vi vill nå, var de finns och hur vi når dem. Att kommunicera genom massmedier förutsätter kunskap om hur media fungerar och om medias nyhetskriterier. Och kunskapen om krishantering kan vara skillnaden mellan att gå under som politiker eller komma stärkt ur krisen.

Lars Ångström, före detta riksdagsledamot, har lång erfarenhet av politiska kampanjer och mediehantering. Under seminariet ger han några av de viktigaste verktygen för att förbättra ditt valkampanjande och mediearbete. Seminariet bygger på de kandidatkurser som Lars Ångström kommer att hålla inför 2010 års val. Medverkar gör också Fredrik Hjerling som är professionell fotograf, samt personal från Miljöpartiets pressavdelning.

Medverkande: Lars Ångström, fd riksdagsledamot och tidigare informationschef Miljöpartiets pressavdelning, Fredrik Hjerling, professionell fotograf samt personal från Miljöpartiets pressavdelningen.

LarsÅ_semokt2009

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
lör
24
okt
2009
lördag, 24 oktober, 2009 | Skriven av:

Första seminariet handlar om “valrörelse”. Det blev lite återblickar på den senaste valrörelsen, dvs EU-valet 2009. Sedan blev det framåtperspektiv. Spännande och otroligt peppande.
Mer info om detta kommer i god tid innan valet, om du inte är medlem för då får du reda på det mycket tidigare.
Vi har ett jätteläge inför valet 2010 …

Semnr1_okt2009

Bilden på skärmen bakom visar mp:s installation på Stockholm C i EU-valet.
(en dränkt bil med vägskyltar pga klimatförändringen …)

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
lör
24
okt
2009
lördag, 24 oktober, 2009 | Skriven av:

Det är Maria Wetterstrand som på allvar inledde kommun- och landstingsdagarna. Hon förklarade bl a vad Reinfeldt egentligen sagt kring regeringsfrågan efter valet 2010.
Reinfeldt vill fortsätta regera även om detta innebär att de styr i minoritet och har SD som vågmästare. Han vill att Miljöpartiet i det läget blir ett stödparti till moderaternas regering.

Som sagt miljöpartiet ska inte bara vara ett stödparti utan ett parti som påverkar.
MariaW_Örebro2009

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
lör
24
okt
2009
lördag, 24 oktober, 2009 | Skriven av:

Är nu omgiven en massa gröna människor och ingen är från Mars vad jag vet. Snart ska Maria Wetterstrand inleda kommun- landstingsdagarna i Örebro. Intresset för miljöpartiet är stor alla partier, utom SD förståss, vill samarbeta med oss.
Frågan är lite hypotetisk just nu. Viktigast är att visa att man inte vill samarbeta med främlingfientliga missnöjespartier.

Det blir lite konstigt när alliansen tror att miljöpartiet bara ska bli ett stödparti. Ska miljöpartiet vara med i en regering så ska det givetvis vara för att påverka och genomföra grön politik.

Nu är det som sagt viktigast att visa vilken politik miljöpartiet står för. Nu är det bara 330 dagar kvar till valdagen 2010. Så det börjar brinna i knutarna om vi ska få ut att miljöpartiet har en heltäckande politik.

GrönTillväxt_okt2009

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
fre
23
okt
2009
fredag, 23 oktober, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Pensionärer rasar mot Folksam”

Flera hundra rasande pensionärer samlades på Triangeln på fredagen. “Folksam stjäl våra begravningspengar”, sa Hanna Steimer, en av dem som får sin grupplivsförsäkring halverad.

Folksams grupplivförsäkring för pensionärer går inte längre ihop. När antalet som tecknar en ny försäkring blir färre än de som faller ifrån, har Folksam beslutat att sänka ersättningen från och med 2011. De som är 70 år och äldre får bara ut hälften av de tidigare utlovade pengarna.

De flesta som tecknat försäkringen har gjort det för att den ska täcka begravningskostnader.

Det verkar som att Folksam inte vill ha några pensionärer som kunder. Att sänka ersättningsbeloppet känns väldigt tveksamt. Speciellt för de som betalat under lång tid för att kunna få beloppet som Folksam lovade.
Folksam säger att problemet är att de inte kan locka nya pensionärer att betala premien och inte blir det fler nu när man sänker ersättningsbeloppet.
Eller?

fre
23
okt
2009
fredag, 23 oktober, 2009 | Skriven av:

DN skriver “Den borgerliga regeringen vill stoppa SD med MP:s hjälp”

Om Sverigedemokraterna (SD) skulle få en vågmästarroll efter riksdagsvalet nästa år så kan Folkpartiledaren Jan Björklund tänka sig ett samarbete med Miljöpartiet (MP) för att begränsa SD:s inflytande. Även Fredrik Reinfeldt (M) kan tänka sig ett samarbete.

– Vi kommer inte att göra oss beroende av Sverigedemokraterna, det är ett parti som har brutaliserats väldigt kraftigt med sitt “vi och dem”-tänkande. Det vore omöjligt för mig att samarbeta med ett sådant parti, säger Reinfeldt.

Att Björklund pekar ut just MP som tänkbar samarbetspartner beror bland annat på att MP “ju inte är ett socialistiskt parti”.

Äntligen ger alliansen lite tydligare besked angående samarbete med SD eller ej efter valet 2010. Nu är det viktigaste inte att undvika att SD ska vågmästare eller ej. Viktigare är att skapa en majoritetsregering som för en långsiktigt hållbar politik.

Intressant att det sker avhopp från SD efter partiledarens uttalanden att “muslimerna är det största hotet”. I den debattartikeln visade SD vad de egentligen är för ett parti. Jag tror det är många som röstade på SD som inte riktigt insåg vad de röstade på.

AB skriver

“En frisk fläkt”
Han bestämde sig för att avgå omedelbert.
Men de främlingsfientliga åsikterna kan ju inte komma som en överraskning?
– Jo, det gjorde det. Jag har sett partiet som en frisk fläkt och framförallt gillat familjepolitiken. Och jag har sett partiet som en utmaning till etablissemangets invandringspolitik som jag tycker behöver ifrågasättas. Men jag blev förvånad, jag trodde inte att det skulle gå så långt. Jag har aldrig varit rasist eller nazist och det här ställer jag inte upp på.
I ett pressmeddelande skriver partiledaren Jimmie Åkesson att han tycker det är ”bara bra att den här mannen lämnar vår organisation”.

Många är missnöjda med det politiska spelet och röstar då på ett missnöjesparti. SD är duktiga på att lyssna av och lyfta upp de frågor det finns en stark opinion för. Det finns mycket som är fel t.ex. att pensionärer får betala mer skatt på sin pension än om det varit en inkomst. Det är lätt att vara ett missnöjesparti.

Nu gäller det att driva valrörelse och ta debatt med SD så att det finns en tydlig majoritet efter valet 2010.

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
tor
22
okt
2009
torsdag, 22 oktober, 2009 | Skriven av:

I TV4/Novus oktobermätning leder de rödgröna blocket med 49.7 % mot alliansens 44.2 %.

TV4/Novus väljarbarometer för oktober visar på fortsatt ledning för den röd-gröna oppositionen. Vänsterpartiet får sitt lägsta stöd på mer än två år. Samtidigt hämtar sig Socialdemokraterna från en del av motgångarna i samband med Europavalet.

Miljöpartiet får i mätningen stöd av 8,6 procent av väljarna. Även om man därmed tappat något i förhållande till läget direkt efter Europavalet ligger partiet fortsatt mycket klart över 2006 års valresultat. Miljöpartiets framgångar har därmed stor betydelse för den nya politiska situationen där den röd-gröna oppositionen ligger klart över alliansen i opinionen.

(S) går framåt men (V) backar. (MP) backar med 0.1 %-enheter vilket är inom felmarginalen. (MP) är fortfarande tredje största parti. Värdet i oktober 2009 är 3.4 %-enheter bättre än valet 2006.
(KD) ligger fortfarande bara strax över 4 %-gränsen och (SD) backar till 4.0 %.

Novus okt 2009

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
ons
21
okt
2009
onsdag, 21 oktober, 2009 | Skriven av:

Sverige – Nordiska mästare i att fika Rättvisemärkt

Igår deltog över 130 000 svenskar i Nordic Fairtrade Challenge – Nordens största fikapaus. Därmed är Sverige vinnare i den täta och spännande kampen om vilket land som kunde samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag. De verkliga vinnarna är förstås alla de Fairtrade-certifierade odlare och anställda vars produkter har konsumerats i fikapausen.

I såväl Sverige, Finland, Norge som Danmark var uppslutningen stor. Sammanlagt fikade över en kvarts miljon personer i Norden Rättvisemärkt kaffe, te, drickchoklad till vin, frukt och hembakade kakor gjorda på Fairtrade-certifierade produkter.

– Den största vinsten är om fler fått upp ögonen för Rättvisemärkt. Vårt mål är att få konsumenter att testa minst en Rättvisemärkt produkt under kampanjen. Varje inköp av Rättvisemärkt-produkter bidrar till att odlare och anställda i utvecklingsländer kan förbättra sina villkor, säger Helena Markstedt Rättvisemärkts generalsekreterare.

Läs mer!

tis
20
okt
2009
tisdag, 20 oktober, 2009 | Skriven av:

GG_okt_09.inddParaplyorganisationen 350ppm har utlyst den 24/10 till en global aktionsdag för klimatet. Överallt i världen kommer olika aktivister och organisationer att göra vad de kan för att uppmärksamma klimathotet för allmänheten och politikerna. Alla aktioner kommer förevigas för att sedan skickas ut till världens medier, som en stark röst för djärva satsningar mot klimatförändringar och i hopp om att få världens politiker att våga göra ett rättvist och progressivt beslut i Köpenhamn i December – COP15 mötet.


Om du vill börja i Lund

I Lund kommer Gröna Studenter Lund tillsammans med andra miljöorganisationer att samlas på stortorget 10:00 för att tillsammans göra sina röster hörda och arrangera många spännande aktiviteter:

Kl. 10 börjar vi med musik och tal, ansiktsmålning, roliga infostånd om klimatet och inte minst cykeldekorering!

Kl. 11 sätter cykelmanifestationen till Malmö fart! Ta på dig blå och orange om du vill uttrycka till stöd för 350! Vi planerar att vara framme på Stortorget i Malmö mellan kl. 13-14. Där ska vi picknicka – ha med dig matsäck, termos och sittunderlägg – och vi ska ta en underbar luftbild! Vi börjar cykla tillbaka mellan kl. 15.00-16.00.

Kl. 11.30 blir det körsång på Stortorget i Lund.

Kl. 12.00 och framåt kan ni delta i olika slags underhållning och aktioner!


klimataktion_logga


Om du vill börja i Malmö

Låt oss tillsammans visa att cykeln är ett perfekt transportmedel i Malmö genom att visa hur skoj det är att cykla tillsammmans!***

Vem: DU och alla du känner 🙂

Var: Värnhemstorget

När: KLOCKAN 12:OO CYKELPARAD BÖRJAR, 11:00-12:00 Cykeldekorering

Vad: Vi träffas på Värnhemstorget kl. 11 och börjar dekorera våra cyklar. Klockan 12.00 avgår vår fantastiska och färgsprakande cykelparad som kommer ta oss igenom centrala Malmö till Stortorget, där vi kommer att möta upp med cyklister från Lund och under eftermiddagen delta i roliga och direkta klimataktioner inför COP15 i Köpenhamn!!
Läs mer!

Ta med: Din cykel och starka ben för cyklingen
Färgglada kläder, hatt, klä gärna ut dig!
Dekorationsmaterial till cykeln, t.ex. klistermärken, ballonger, flaggor,
plakat (det kommer även att finnas en del på Värnhemstorget)
Något litet att äta

¤ Fantastiska Soppa för Värme kommer som varje lördag vara på Värnhemstorget och servera gratis soppa, bröd, kaffe och bullar. Låt dem hjälpa dig att ladda inför paraden!¤

Håll dig uppdaterad genom att besöka denna sida med jämna mellanrum för att få de senaste detaljerna kring eventet!

Kategori: klimat  | Skriv en kommentar
tis
20
okt
2009
tisdag, 20 oktober, 2009 | Skriven av:

Nordenfikapaus_660

mån
19
okt
2009
måndag, 19 oktober, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Ett bord som står stadigt även i Lund”

Var, om inte i Lund, ska man lansera ett kafébord som står stadigt även på den ojämnaste kullersten? Stable Table är en snilleblixt som sparar arbetstimmar för krögare och irritation för gästerna.

VIP-gäster har ingen något emot, men vippande bord på uteserveringar är en ständig källa till irritation. För gäster som skvimpar ut kaffe, och för serveringspersonal som har ett ständigt sjå med att få borden att stå stadigt med hjälp av ölunderlägg, hopvikta servetter eller vad som råkar finnas till hands.

Lösningen på problemet finns i Lund: ett bordsstativ som känner av uteserveringens ojämnheter och själv justerar benen så det står stadigt. Inne i foten finns mekaniken som låser stativet i läge när alla fyra benen har kontakt med marken. Flyttar man på bordet anpassar det sig på nytt till underlaget.

– Ingen gyro, inget elektroniskt, ingen gashydraulik. Bara mekanik – en kolv, en cylinder och ett fjädringspaket, säger Sven Henningsson som lanserar Stable Table i Norden till att börja med. Flera kaféer och restauranger i Malmö och Lund har i sommar kunnat erbjuda sina gäster vippfria bord för första gången.

På ett sådant bord kan man delta i “Nordens största fikapaus!” som äger rum i morgon.

mån
19
okt
2009
måndag, 19 oktober, 2009 | Skriven av:

I dag är det Mp Lund medlemsmöte. På dagordningen finns det punkter som berör valet 2010. Extra kul att diskutera valet nu då både våra opinionssiffror och medlemssiffror.
I dag har jag varit på möte med EMIL, Ekologisk Mat I Lund. Då fick vi intressanta siffror som visar att Lunds kommun köper allt mer ekologisk mat. Mycket positivt.

Förra och denna vecka pågår Fair Trade Fokusveckor. En del i detta arrangemang är det Fair Trade Fika som är en tävling mellan våra Nordiska länder vem som fikar mest rättvisemärk fika.
Välkommen till Lilla Fiskaregatan 10 mellan 8-20 om du vill fika!

På fredag åker jag till Örebro för att vara med på Miljöpartiets Kommun- och landstingsdagarna. Det kommer att bli intressanta dagar med ett stort antal seminarier.
På fredagseftermiddagen kommer jag att delta i ett studiebesök:

MAT I PARK!
Vi träffar kostchef Bo Carlsson som har KRAV-certifierat gymnasieskolornas kök. Vi träffar också Lars-Erik Krafve, stadsträdgårdsmästare som visar oss Örebros vackra stadspark. Detta händer under seminariet i Stadsträdgården med KRAV-butik och restaurang i växthusmiljö.