torsdag 29 oktober 2009 | Skriven av:

I kväll missade jag kommunfullmäktige p g a sjukdom. Jag har nog någon slags influensa men om den är svinaktig eller ej vet jag inget om. Kunde dock inte låta bli att titta lite på kommunfullmäktige. Anna Baumann vår ledamot i Socialnämnden hade ställt en interpellation till kommunalrådet Tove Klette, “Vill alliansen göra något åt situationen för hemlösa kvinnor i Lunds kommun?”.

Anledningen till att interpellationen ställs är för att trots att socialnämnden var enig om att bara sätta igång bröt alliansen mot det beslutade genom att Tove Klette fick en idé att man skulle upphandla boendet.

Det blev inget svar på varför man inte NU fixar boendet trots att allt är klart. Alliansen blundar för problematiken de erkänner att det finns hemlösa men så fort det finns ett förslag som kan genomföras backar man. Nu försöker man få det till att upphandlingen skulle vara en bättre långsiktig lösning. Vad de inte tyckte bry sig om är verkligheten att det finns hemlösa kvinnor som behöver boende NU!

En annan lustig sak var att trots miljöpartiet tillsammans med (S) och (V) skrivit reservation på reservation när våra yrkande inte bifölls när man tog “Handlingsplan för att motverka våld mot kvinnor” så försökte den moderate ordföranden i socialnämnden ge sken av att oppositionen varit passiva och kommit med några förslag. Helt sanslöst. det är bara att läsa handlingar och protokoll i såväl socialnämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Tove Klette kunde inte ge några svar men det hade jag inte trott heller.

Varför Tove Klette bröt du uppgörelsen som en enig socialnämnd var överns om?
Var ska de hemlösa kvinnorna bo i vinter?

Tove du är skyldig de hemlösa ett svar, NU!

Träffar: 15

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>