fredag 30 oktober 2009 | Skriven av:

E24 skriver “Medlemmar i a-kassa hänvisas till socialen”

Väntetiderna är fortsatt mycket långa hos flera a-kassor och många arbetslösa som har rätt till a-kassa har svårt att klara ekonomin. En del får rådet att söka ekonomisk hjälp hos socialen.

Många av E24:s läsare har hört av sig med exempel på hur länge de har fått vänta på pengar från a-kassan. Trots att de har skickat in alla handlingar och kompletteringar som krävs dröjer pengarna månad efter månad.

Tommy har varit arbetslös sedan mitten av juni men han har ännu inte fått några pengar från Unionens a-kassa, trots att han har skickat in alla handlingar.

– Allt är kompletterat, de har fått alla papper. Jag har väntat på pengar sedan i juni och jag får inga besked om vad som händer, handläggaren svarar vare sig på mejl eller telefon, säger Tommy till E24.

Man kan ha synpunkter på nivåer på A-kassan. Det är ju politik.
Men det är helt oacceptabelt att man fortfarande inte betalar ut pengarna i tid. Alliansen tar inte sitt ansvar utan lägger över problemet på den som är helt beroende av utbetalningarna. Detta problem har pågått under lång tid nu men inget verkar ha gjort. man tjänar väl pengar på ränteintäkter som ska kompensera övriga underskott.

Hur kan man göra så. Vad skulle alliansen säga om att deras löner inte betalades ut i tid utan att det tog ett halv år eller ett år innan det blev någon insättning på deras konto. Kanske hade man reagerat på detta väldigt kraftigt.
Eller?

Nu försöker regeringen dessutom skjuta över problemet på kommunerna genom att hänvisa till socialen när A-kassepengarna betalas ut.

Det är verkligen dags att byta regering.

Träffar: 10

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>