onsdag 28 oktober 2009 | Skriven av:

SDS skriver ”Barnen rasar mot Kamratposten”

Anrika Kamratposten har hamnat i blåsväder. Och det är barnen som stormar mot tidningen som från och med nu tänker ta betalt för sin webbsajt.

– Jag skäms inte för att vi tar betalt, säger chefredaktören Ola Lindholm.

”Asdåligt.” ”Jag får typ sluta äta godis.” ”Farväl alla kompisar.”

Så låter det just nu i inläggen på barntidningen Kamratpostens webbsajt, KP-webben. Bonnier Tidskrifter, som äger Kamratposten, har beslutat ta betalt av alla som har ett konto på webbsajten – även om man är prenumerant av papperstidningen. Nitton kronor i månaden ska det kosta, efter en gratis provmånad, och det har fått många av de unga användarna att reagera.

– Vi visste att det skulle bli starka reaktioner. När man skapar en community för barn på det här viset så blir det liksom deras ställe, de känner att det är deras plats. Så det är klart att många reagerar, säger Ola Lindholm, tv-profil och chefredaktör för Kamratposten.

Ja det är ju sorgligt att krisen drabbat Bonnier Tidskrifter att de inte kan ha en gratis websida.
Det visar lite varför de ”äger” Kamratposten. Visserligen har väl pappersupplagan kanske minskat så deras intäkter har minskat men ändå …

Bra att de inte har någon reklam men så mycket pengar kan det väl knappast röra sig i det totala sammanhanget. Svagt att inte ens de som betalar för en papperstidningen får tillgång till internet gratis.

Konstigt att detta inte kunde inrymmas i Bonniers ekonomi men ska man tjäna mycket pengar så blir det så här.

Nu var det ett tag sedan jag läste Kamratposten och den kanske inte är som den var när jag gick i skolan så det kanske inte är någon förlust.

Kategori: barn, ekonomi, IT
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>