Inlägg den 09 oktober 2009

fre
9
okt
2009
fredag, 09 oktober, 2009 | Skriven av:

I morgon arrangerar Miljöpartiet i Skåne en regionkonferens i Landskrona. Det blir den del diskussioner inför valet och information från våra regionpolitiker. Vi kommer att hålla till i Folkets hus på Säbygatan i Landskrona.

Efter det får det vara helg. Ska ta det lika lugnt som grannens katt. Hon vet hur man njuter trots att hon är krasslig och gammal. Detta är troligen sista helgen på årets kolonisäsong. Sedan blir det höst och vintermörker i Lund. men det är också skönt och mysigt. Skönt att sitta framför kakelugnen och lyssna till sprankande eld och samtidigt höra regndroppar och blåsten mot fönsterrutorna.
Skönt att att det finns de olika årstiderna. lla årstider har sin charm och omväxling är “nästan” aldrig fel.

Lisa_okt2009

Träffar: 7

Kategori: koloni, Skåne  | Skriv en kommentar
fre
9
okt
2009
fredag, 09 oktober, 2009 | Skriven av:

För första gången har jag lyckats gissa rätt på Nobels fredspris. I går diskuterade några stycken vem som skulle få Nobels fredspris. Jag föreslog då att det blir nog Obama som får det. Ingen annan trodde det. Men för första gången lyckades jag pricka rätt och det är egentligen första gången som jag har spekulerat i “VEM”.

Obama har gjort en snabb karriär men han har gjort mycket som ingen annan vågat göra i detta ämbete. Han har en försonande ton och inte normalt så bufflig och överlägsen som USA:s presidenter brukar vara. Han har ingen lätt uppgift. Han har lovat mycket och han kommer nog inte att kunna leva upp till allt men hittills tycker jag att han gjort väldigt mycket.

I dag startade dagen tidigt, tåget från Lerum gick 5.54. Det var mörkt och kallt men jag lyckades komma upp i tid och gå från hotellet till tågstationen. Tåget kom nästan fram i tid, det fattades 2 minuter vilket gjorde att jag missade bussen med en hästlängd för vidare färd mot Lunds brandsstation där jag skulle vara med på direktionen för Räddningstjänsten Syds möte. I dag var det diskussion om delårsbokslut. Resultatet visar på en litet överskott på årsbasis men det är mycket beroende på att det har vait ett antal vakanser dvs ett överskott i personalkostnaderna. Vilket i sig gör några poster måste gå med förlust vilket kan bli ett problem om vi lyckas rekrytera all personal som “behövs”. Eller så behöver vi inte all personal. Som vanligt fokuseras redovisningarna på kronor och ören, detta gäller inte bara Räddningstjänsten Syd. Det räcker inte att bara sätta upp mål om man inte kan följa upp målen och då är det inte bara en uppföljning som ser till pengarna utan till vad man gjort och hur man har gjort det.
Nu återstår det en tid innan året så vissa saker kan förändras.

Vi tog ett beslut om “En räddningstjänst för alla” dvs ett dokument med en viljeriktning för att få en “räddningstjänst” sett ur diskriminerings perspektiv. Vi uttalade självklarheten, men som måste uttalas, att “alla anställda ska känna sig respekterade och värdefulla, oavsett kön, bakgrund, religion, funktionshinder, ålder eller sexuell läggning”.
Det är självklart i teorin men inte i praktiken.

I detta dokument finns också en målsättning att det vid nyrekrytering av personal inom räddningstjänsten och färdtjänsten ska det vara minst 25 % kvinnor och minst 25 % mångkulturell kompetens och flerspråkighet.

I dokumentet stod det brandmän och färdtjänstmän vilket jag fick ändrat till personal inom …
Dessutom är det dumt att hålla kvar brandman eftersom räddningstjänsten är så mycket mer än att släcka bränder. Kan tyckas vara små saker men det är en grundsyn som vi måste ändra på och som jag tror är viktig.

Träffar: 8

Kategori: fred, räddningstjänst  | Tags:  | Skriv en kommentar