Inlägg under » juni, 2010 «

ons
30
jun
2010
onsdag, 30 juni, 2010 | Skriven av:

Nu är det full rulle på kolonin. Det blir fler och fler katter. Vi har vår Lisa och de fyra nya, Ella, Sixten, Alice och Lilla Grå. Vi har dessutom besök av andra katter. I går och idag har vi haft besök av en katt som troligen heter Bamse och som är försvunnen. Jaghar ringt ägaren men hon har ännu inte kommit hit. I dag fick Bamse lite mat för att vi skulle kunna se om det verkligen var Bamse. Tyvärr var det så mörkt så det var svårt att se om färgen. Helt klart har den 4 vita tassar och är vit under hakan. Vi får se om ägaren kommer i morgon och om Bamse kommer tillbaka då.
Det är några andra katter som också besöker vår koloni. Bland annat en stor helsvart med blå-grönt halsband.
Annars börjar de små kattungarna bli lite mer hemmastadda. I kväll låg alla tre ungarna under sängen på vår veranda. Betydligt bekvämare än under vår veranda där det bara är grått och kallt grus.
Vi får se om de ligger kvar i morgon.

I dag var det varmt ända fram till kvällen då temperaturen sjönk en bra bit. Det blev riktigt kallt på kvällen. Sommaren vill inte riktigt starta. Krusbären växer och blir snart mogna om det bara blir sol.

Var på biblioteket och lånade boken Kronprinsessan som handlar om Maria Wetterstrand. Får väl läsa lite i kväll innan jag somnar.

Den 15 juni kommer biografin om vår starkast lysande politiska stjärna
Maria Wetterstrand är den största stjärnan i årets valrörelse. Hon har populari tets­siffror jämförbara med stats ministern och en förmåga att övertyga som i vissa stunder är i Obama-klass. Hon förtrollar och förför sin publik. Den urbana, sop­sorterande medel klassen identifierar sig med henne och hon kanaliserar vår samtids oro för klimat föränd ringar och miljöproblem.
Hon är en politisk kronprinsessa. Hon är också en människa med stark integritet – en politikens Greta Garbo.
Frilansjournalisten Tonchi Percan har följt Maria Wetterstrand under två månader och skissar ett porträtt av henne. Barndomen i Eskilstuna, första pojkvännen, ungdomssynderna som aktivist och politiska karriären från det att hon som 14-åring var med och grundade Grön Ungdom.
Vi får följa hennes väg till toppen och veta mer om hur hon med sin gröna vision vill rädda världen.

tis
29
jun
2010
tisdag, 29 juni, 2010 | Skriven av:

Det växer många olika växter i vår trädgård. Ibland dyker det upp något nytt och ibland försvinner det något. Det är mycket konkurrens om ljus, näring och vatten.
Ibland försvinner blommor trots att vi gjort extra räddningsinsatser. Ibland överlever en blomma trots att vi helt glömt bort den och härjat kring den.
Vi odlar en del ätbart men jag har svårt att ta bort blommor som dyker upp mitt i det odlade. Inte smart att låta bli om man vill ha maximal avkastning på det ätbara, men trevligt och njutbart.
Mångfald är även bra i trädgården.En trädgård ska ha ett eget liv. I år har vi dessutom fått 4 små liv i form av katter.
De börjar bli lite mindre rädda för oss. Ännu kan vi inte gulla med de små men det kommer säkert. De har nu vant sig vid våra fötter och leker obehindrat kring dessa och ibland så lägger de sig på fötterna och ibland blir det ett litet slick.
Det är en fröjd att se de små liven härja i trädgården. De är lättroade. De kan t.ex. hålla på en bra stund med att försöka fånga sin egen svans. De är bra på att smyga, de smyger på det mesta.
Nu är allt lugnt och de sover väl sött under vår veranda. Den svartvita som vi kallar Sixten brukar komma och lägga sig en stund på vår veranda. Han har hittat några stolar med tygklädsel som ligger en säng på verandan. Där ligger han lite då och då, men bara han.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
mån
28
jun
2010
måndag, 28 juni, 2010 | Skriven av:

Nu närmar sig hängmattan med stormsteg. Nu grönskar det verkligen och det skulle behövas lite regn för det börjar bli ordentligt torrt. Man behöver inte bry sig så mycket om det utan man kan bara njuta av det fina vädret och fin samvaro med människor och natur.
Tiden går verkligen fort det är snart redan juli månad. Man hinner knappt med …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
sön
27
jun
2010
söndag, 27 juni, 2010 | Skriven av:

En midsommarhelg var precis vad jag behövde. Det har varit så mycket den senaste tiden. Så mycket att jag inte haft kontroll på allt. Dessutom tillkommer det alltid en del små nya “problem att ta tagi”.
En trevlig sak som tillkommit men som tar lite tid är våra små kattungar med vidhängande mamma.
Det är mysigt med katter men de kan också bli för många och då uppstår det problem. Att skjuta små livliga krabater kommer inte på tal.
Nu ska vi socialisera de fyras gäng så att de kan vi kan placera dessa i några trevliga hem.
Det borde inte vara något problem med kattungarna. Den minsta sov inne på vår veranda, kanske inte hela natten men i alla en stund innan midnatt. Han har hittat några strandstolar som ligger under en säng.

Det är tre mycket olika kattungar. Det är verkligen intressant att följa deras dagar.
Mamman ger fortfarande di och tar hand om de små liven. Ibland är hon bestämd och ger dem en omgång. Varför vet jag inte men oftast är hon snäll och sköter om dem.

Det är bra att de har varann. De ligger ofta tillsammans och sussar. Den svartvita är den minsta men är också den djärvaste. Den lilla grå är lite sen men rätt så tuff.

Hon kommer ofta lite efter och lite utanför men sen så tar hon mod till sig och är åter med i leken.

Ibland verkar det inte så dumt att vara katt!

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
24
jun
2010
torsdag, 24 juni, 2010 | Skriven av:

Det är verkligen mysigt att se på kattungar som leker.

De är så mjuka och rörliga och så klumpiga. De klarar det mesta.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
ons
23
jun
2010
onsdag, 23 juni, 2010 | Skriven av:

DN skriver : Rödgröna åter i topp

Det svänger i politiken – nu åter till fördel för de rödgröna. Enligt senaste väljarbarometern från Novus Opinion är oppositionen i ledning.
De rödgröna har återtagit försprånget i den senaste väljarbarometern från Novus, uppger TV4. Därtill är Socialdemokraterna ånyo större än Moderaterna

I senaste Novus är det åter rödgrön ledning med 47.2 % mot alliansens 46.0 %. Ingen stor och betryggande ledning men dock ledning.
Intressant är att 3 av alliansens partier ligger nära 4 %. (FP) får 4.8 % och är nu mindre än (C) som får 5.7 %. (KD) kravlar sig över 4 % och får 4.3 %.
Miljöpartiet är fortfarande tredje största parti och får 9.1 %.
Det är inte bara spinnarlarver och mördarsniglar utan även små söta löss. Som tur är drabbas inte alla växter utan bara några stycken. Det är fantastiskt att det kan bli så många på en liten växt. De sitter ju på varandra. Snacka om trångboddhet.
Här kan det inte vara lätt för nyckelpigor att stävja lösstillväxten.
Kattfamiljen håller ihop och de små liven busar och gör en glad.

tis
22
jun
2010
tisdag, 22 juni, 2010 | Skriven av:

I dag sken solen hela dagen och det var varmt och skönt. Hade tänkt att göra en del arbete i trädgården men det smög sig. Det blev i stället lite kattjobb. På morgonen så fick katterna mat och de var som vanligt lite reserverade. Den minsta av kattungarna är ordentligt rädd och får vänta på lillturen. I dag så när mamman och de två största hade ätit sig mätta stack de bara iväg och lämnade minstingen.
När jag gav henne mat kom det en trut och skrämde iväg kattungen. Till slut så fick hon i sig tillräckligt med mat och sedan gick hon runt och sökte kontakt med de andra men de var borta.Hon gick omkring och pep så hjärtskärande. Ibland kom mamman tillbaka men brydde sig inte så mycket om sin lilla kattunge.
Minstingen fick i alla fall lite ro och satt i solskenet och putsade sig.
På kvällen vid 22-tiden dök mamman upp igen med ungarna och familjen var åter samlad och allt är nu åter frid och fröjd.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tis
22
jun
2010
tisdag, 22 juni, 2010 | Skriven av:

Nu är det snart dags att skörda guldet från vårt aprikosträd. Det har gått väldigt fort trots att det inte varit så varmt. Eller så har det varit varmare än vi trott.
Nu är det väldigt mycket växtlighet och de små söta mördarsniglarna har visat sig på deras sämsta sidor. Främst har de attackerat grönkål, broccoli, pumpor och squash.
Vi får se om några överlever deras ätande.

Kattungarna börjar nu bli aktiva. De leker och busar med varandra. Det är ett rent nöje att se de fara fram i växtligheten. De har redan blivit livsnjutare och ligger i solen och gasar …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
mån
21
jun
2010
måndag, 21 juni, 2010 | Skriven av:

Vet du inte var du ska äta lunch i morgon?
Då kan du testa Stunden, en levande föda restaurang som ligger på Östra Tullgatan 4 i Malmö.

Levande föda eller Raw Food är mat som inte är värmebehandlad över 40 grader.

Vad innebär Raw Food?
Raw Food (eg. rå mat) är ett begrepp som spridit sig globalt, och som idag betecknar vegetabilisk föda som aldrig hettats upp över ca 40 grader celsius. Ibland stöter man också på termen “levande föda”, eller “living food”. I stort syftar de olika begreppen till samma sak. Det specifika med just “levande” föda, är att man avser livsmedel som är enzymatiskt aktiva. Jämför exempelvis en mandel och ett äpple – om de ej varit upphettade är de båda råa, Raw Food, men mandeln är inte “levande” på samma sätt som frukten, eftersom den fortfarande har enzymhämmare. Om mandeln emellertid blötläggs, börjar livet i den att gro och den blir mycket mer näringsrik och lättsmält för kroppen. Att äta “levande” Raw Food är alltid att rekommendera

“Dagens” var slut så det blev en pizza istället. Den var väldigt god, mycket smakrik. Det var nog den godaste pizzan jag ätit. Pizzor blir normalt alldeles för salta. Jag blev kanske inte så mätt på pizzan men kompletterad med en chokladkaka så var jag redo att börja eftermiddagens arbete.

Levande föda bjuder på väldigt rena smaker och maten är väldigt lättsmält.

Stunden är väl värd ett besök!

sön
20
jun
2010
söndag, 20 juni, 2010 | Skriven av:

Ibland undrar man VARFÖR vissa saker skapas av naturen. En sådan sak är mördarsniglar en annan sådan sak är spinnarlarver som spinner in hela äppelträd.
Det kan knappast vara så att det finns mycket äpplen.
jag har pratat med olika trädgårdsexperter och ingen vet riktigt hur man ska bekämpa dessa larver. Ingen har förklarat cykeln eller vad de heter. Larverna har olika färger, ljusabruna/gula och gråsvarta eventuellt även några andra färger.
Det påstås att larverna kryper upp längs stammen och sedan spinner de nät och så blir det ett flygfä. Jag har kollat och kollat och inte sett något som kryper upp längs stammen. Nästa år ska jag sätta någon slags fälla med något klistrigt så att de inte kan krypa upp längs stammen.
Var läggs äggen?
När kläcks de?
Förra året spolade vi med vatten och bekämpade manuellt genom att klippa av bladen med alla larver och sedan lägga dessa i en spann och sedan så gör vi något som släcker deras liv, utan kemikalier förstås.
Det är möjligen något mindre i år men bara något mindre.
En del trädgårdsexperter säger att dessa små larver inte skadar frukten men det stämmer inte. Jag har sett massor med kart som är halvätna mitt i väven.

I alla fall ägnades en del tid till att manuellt bekämpa dessa små larver, utan vatten denna gång.
I år gjorde vi det försiktigare så att äppelkarten inte strök med.

Spinnarlarverna är något nytt för oss. För tre år sedan fanns det knappt några alls. man kan undra varför det är så många nu.
Ett problem med att bekämpa dessa spnnare är att alla måste bekämpa dem annars så är man chanslös. De är precis samma sak som med mördarsniglar. Är det några grannar som inte bryr sig blur det mycket jobbigare.


Som tur blev det lite annat också gjort i trädgården eftersom solen sken. Kattungarna fick också lite uppmärksamhet. Dessa små krabaterna är betydligt mysigare men de stackars spinnarlarverna fyller säkert någon funktion.
Eller?

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
19
jun
2010
lördag, 19 juni, 2010 | Skriven av:

Nu är familjen återsamlad. Kattmamman har återvänt med alla tre ungarna. Ungarna är väldigt olika. En är lik mamman, en är svart och lite vit och den tredje är silvergrå och lite extra “ullig”.
Det är nog inte samma kattpappa till dessa tre.

Alla tre är dock lika gulliga. Den silvergrå är mest reserverad de andra två går det att klappa. Den djärvaste är den lilla svarta, den smyger lite längre från tryggheten än de övriga.

Det verkar som om kattmamman har slutat ge ungarna di, det är väl därför de äter kattmaten med god aptit. Vår lilla Lisa, som bor hos grannen, har även hon börjat äta med god aptit. Tidigare var hon väldigt kräsen och ville ha specialburkar. Nu äter hon samma mat som de andra katterna.


Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
fre
18
jun
2010
fredag, 18 juni, 2010 | Skriven av:

Kul att miljöpartiet alltid har snygga affischer, snyggt gröna med gröna budskap.

I år är de inte lika snygga som förra valet men de är helt OK. Bra symbolik. Det dröjer innan vi kommer att se dem på våra gröna bussar och på affischpelarna.
Tiden går dock i raketfart så det blir ingen lång väntan. Mycket ska klaras av innan den 19 september.

Modernisera Sverige är huvudbudskapet och det finns mycket som behöver moderniseras.
Med anledning av riksdagens beslut i går gällande kärnkraften så känns det helt rätt att det är en modernisering som behövs. Byggandet av nya kärnkraftverk är ett effektivt sätt att förhindra eller senarelägga utvecklingen mot förnybar energi.

Regeringen kallar det för att energipolitiken får ett ”tredje ben” vid sidan av den befintliga vattenkraften och den växande förnybara energin. Men för det första behövs inget sådant ben – Sverige klarar sig bra med förnybara energikällor – och för det andra är kärnkraften inte något särskilt pålitligt ben, den är energipolitikens klumpfot.

Läs och lyssna på vad Maria Wetterstrand sa i gårdagens riksdagsdebatt!

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
fre
18
jun
2010
fredag, 18 juni, 2010 | Skriven av:

NyaMiljöAktuellt skriver Moderaternas sympatisörer lever minst miljövänligt

Moderaternas sympatisörer anser själva att de lever minst miljövänligt av riksdagspartiernas väljare. Det visar Miljöaktuellts stora webbenkät.

Miljöpartiets sympatisörer lever mest miljövänligt och moderaternas lever minst miljövänligt – i varje fall enligt dem själva. Det visar Miljöaktuellts stora webbenkät med 725 deltagare.

Av detta kan man inte dra så stora slutsatser. Svaren känns kanske självklara men man ska nog inte dra några slutsatser endast utifrån denna undersökning. Det är ju inte konstigt att man bryr sig om miljön om man är engagerad i miljöfrågor.

Hade varit intressant att jämföra självskattningen med en objektiv undersökning. Då hade kanske resultatet blivit än starkare för miljöpartisympatisörer och svagare för moderatsympatisörer.

Vi bad också de svarande att betygsätta sig själva på miljöområdet. I en skala från ett till fem fick de avgöra hur bra de var på att resa miljövänligt, till exempel till jobbet. På samma sätt fick de svara på hur bra de var på att köpa ekologisk mat och miljömärkta produkter. Likaså fick de sätta betyg på sig själva när det gällde hur bra de var på att källsortera och återvinna exempelvis glas, papper och plast.

Hade varit intressant att se svaren på de olika frågorna och inte bara sammanställningen.

Våra livsstilar påverkar miljö och klimat mycket mer än många tror.

Hela listan:
Partisympati – Eget miljöbetyg
Miljöpartiet – 4,6
Vänsterpartiet – 4.0
Socialdemokraterna -3,8
Centern – 3,5
Vet ej – 3,5
Kristdemokraterna 3,4
Folkpartiet – 3,4
Moderaterna – 3,3
Annat parti – 3,1

Kategori: klimat, miljö  | Skriv en kommentar
fre
18
jun
2010
fredag, 18 juni, 2010 | Skriven av:

I dag börjar Mossagårdsfestivalen. Den håller på 18-20 juni. Platsen är Mossagården i Veberöd. Det är inte många festivaler som bygger på “ekologi och hållbarhet”.
Många artister kommer dit :

Med Di Leva, Sator, Moto Boy, Helt Off & Timbuktu, Skilla, Janne Schaffer, Tingsek, Mobster, Patchanka plus 30 till. Sprakande eldshow och operaföreställning. Stammisarna Bob Hansson, Nilla Nielsen, Miriam Aïda och Peter Wahlbeck kommer tillbaka!

Man kan också äta god och nyttig mat. På plats finns “Hälsokocken“, “Naturkocken” och “Rock ´n Roll kocken“, “Våffel och Smoothiebar” och mycket annat …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
17
jun
2010
torsdag, 17 juni, 2010 | Skriven av:

Det går långsamt och inte blir Lundaborna mycket klokare. Varje år sedan alliansen tog över har det varit besparingar. Det har minskats på det mesta, inklusive stöd till föreningar, stöd till Kulturen, stöd till Mejeriet, stöd till Hemgården. Kulturskolan har fått minskade resurser istället för att utvecklas.

Dessutom har det inte blivit något gjort åt Kulturhus på Väster. Folkparken har fått förfalla vilket är kapitalförtstöring. Mötesplats Klostergården har det inte blivit mycket av. Linneroträdgården har helt körts i sank.

Minskade resurser innebär minskade möjligheter att genomföra projekt. Skattesänkningen har skapat ett underskott som drabbat barn och unga.

Tyvärr är det inte bara Kultur och Fritid som har fått spara …

Bäst är nog om Lundaborna själva kollar huruvida alliansen har minskat anslagen eller inte. Det är inte lätt men det går. Man ska då också komma ihåg att kostnaderna har ökat (hyror, energi mm)konsumentprisindex har ökat, lönerna har ökat. Så mer pengar innebär inte alltid mer resurser. Ökar kostnaderna för löner, hyror och energi mer än vad de ökade anslagen gör så är “ökningen” bara fiktiv. Det är så här det varit hela tiden sedan alliansen tog över 2006.

Budget 2007 med EVP, Budget 2008 med EVP, Budget 2009 med EVP

tor
17
jun
2010
torsdag, 17 juni, 2010 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver : FN: Därför måste vi alla bli veganer

En ny FN-rapport konstaterar att köttkonsumtinonen måste minska drastiskt och omgående för att rädda planeten från klimatförändringens värsta konsekvenser.

För att rädda världen från hunger, bränslebrist och klimatförändringens värsta konsekvenser krävs ett globalt skifte till vegandiet. Västvärldens förkärlek till kött och mejeriprodukter är ohållbar då världens befolkning växer mot berkäknade 9,1 miljarder år 2050. Det skriver FN:s internationella panel för hållbar resursanvändning, UNEP, i den nya rapporten “Assessing the Environmental Impacts of Consumption and Production – Priority Products and Materials”.

Rapportförfattarna hävdar till och med att köttkonsumtionen på vissa sätt är ett värre hot mot klimatet än fossila bränslen och skriver “Jordbrukets inverkan på klimatet förväntas öka stort på grund av den ökande befolkningens konsumtion av animaliska produkter. Till skillnad från fossila bränslen, är det här svårt att hitta alternativ – människor måste äta. Att minska jordbrukets inverkan är bara möjlig med en stor världsomspännande ändring av människors diet, bort från animalisk föda.”

Jordbruket står enligt rapporten för 19 procent av världens utsläpp av växthusgaser. Man påpekar också att jordbrukets miljökonsekvenser också sträcker sig utanför klimatet till exempel står jordbruket, särskilt kött och mejeriproduktion, för 70 procent av världens färskvattenkonsumtion och för 38 procent av världens totala landanvändning. Enligt en tidigare rapport från FN kommer världens matproduktion behöva öka med 70 procent för att kunna föda världens över 9 miljarder människor år 2050.

What can I say?

Läs själv – hela rapporten!

tor
17
jun
2010
torsdag, 17 juni, 2010 | Skriven av:

Oftast när det gäller Byggnadsnämnden blir det en diskussion om vem som bygger mest. Sällan blir det en diskussion om hur man bygger.

Lunds kommun är på många sätt ett föredöme men inte när det gäller att bygga lågenergihus. Här har det blivit mest prat och väldigt lite verkstad.

Alliansen klagar på att det blir många återremisser som kostar pengar. Alliansens anser att t ex miljöpartiet okynnes återremitterar. Bästa sättet om man vill minimera antalet återremisser är att öka delaktigheten och att göra bra planer.

När det pratas klimat är det ofta transporter som tas upp. Visst är transporter ett stort problem men bostäder är också ett stort problem. Dels hur dessa byggs och hur mycket energi de använder dels var de byggs och hur de som bor i bostäderna transporterar sig.

Stadsplanering är en mycket viktig faktor för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. Kommunens miljömål från LundaEko borde vara mer styrande.
Detta är inte bara en kommunal fråga.

Ska det bli en långsiktigt hållbart samhälle måste det bli en regional balans i hela Skåne. Det går inte att bygga bostäder utan att även tänka på hur det ska skapas fler jobb.

Jag tror inte att alla vill spendera flera timmar för att ta sig till och från hem och jobb. Tiden är alldeles för dyrbar för detta. Det är rent slöseri. Så även om vi skulle överföra alla persontransporter till spårburen kollektivtrafik så löser det inte alla problem.

Hur ska vi skapa ett samhälle med kvalité där vi har tid för oss själva och våra nära och kära?
Inte gör vi det genom att bygga på vår jordbruksmark som behövs för vår framtida försörjning och inte gör vi det med att bygga fler vägar.

tor
17
jun
2010
torsdag, 17 juni, 2010 | Skriven av:

På en redan lång dagordning blir det ett extra ärende “Aktieägaravtal mm för bildandet av Lundamark AB”. Det gäller om det ska bildas ett bolag Lundamark AB som ska “utveckla” marken på Norra Brunnshög. Bolaget ska bestå av Lunds kommun 35 %, Region Skåne 35 % och Lunds Universitet 30 %.
Tidigare var fördelningen 33.3 % vardera och då var “alla” kritiska till denna fördelningen eftersom Lunds Universitet inte bidrar med så mycket. Nu menar man att via hårda förhandlingar har man nu justerat ägarandelarna till 35-35-30. Denna justeringen är alltså endast 3.3%. Det är verkligen en tummetott om ens det.

Denna mark består just nu av bästa jordbruksmark och ägs till största delan av Lunds kommun. Det är ytterst tveksamt om detta är långsiktigt hållbart att bygga på den bästa åkermarken Visst är det viktigt med forskning men möjligheten att producera mat är än viktigare.
Lunds Universitet går in i detta bolag utan att tillskjuta några pengar vilket är något märkligt.
Varför ska inte Lunds Universitet, läs staten, betala sin del.

Detta ärende kom snabbt upp via ett extra kommunstyrelse 30 minuter innan kommunfullmäktige och är ytterst tveksamt. Miljöpartiet kommer att yrka avslag till detta avtal.

Rimligen borde ett så pass stort ärende beredas i vanlig ordning och ge alla partier tid att sätta sig in i ärendet och att diskutera i hela sitt parti.

tor
17
jun
2010
torsdag, 17 juni, 2010 | Skriven av:

Klockan är 8.30 och Lunds kommunfullmäktige är redo att starta sin två dagar långa färd mot sommarlov. Huvudnumret är BUDGET 2011. Sju miljarder ska fördelas. Vård och omsorg har en driftsbudget på 1.6 miljarder och Barn och Skolnämnderna har en driftsbudget på 2 miljarder och Utbildningsnämnden har en driftsbudget på nästan 1 miljard. Dessa tar tillsammans störst del av kakan.

Det finns i princip bara två förslag. Ett från majoriteten och ett från oppositionen. Vilket kommer att innebära att långa diskussioner kommer inte att ge något resultat i själva budgeten men förhoppningsvis blir någon som lyssnar lite klokare på vad partierna

Man kan följa kommunfullmäktige via STEVE eller via webben.

ons
16
jun
2010
onsdag, 16 juni, 2010 | Skriven av:

Nu har vi fått besök igen. Vi har nu två kattungar som bor under vår veranda. Kattmamman verkar ha övergett dem. Tidigare var det minst 3, eventuellt 4. Frågan är om kattungarna har blivit utplacerade på olika ställen.
De två som nu bor hos oss äter med god aptit och börjar bli så där mysigt nyfikna. Man kan kela med dem lite försiktigt. Ungar är alltid gulliga och dessa är inget undantag. De tultar omkring och undersöker den närmaste omgivningen.

Det är svårt att inte bli förtjust i dessa små krabater. Den svarta kattungen är lite mindre och blev undanföst vid matskålen av den andre kattungen i början. Efter tag så tog den mod till sig och tog plats vid matfatet. Nu är den svarte den som är mest djärv och nyfiken. Frågan är hur detta ska sluta.
Kommer vi att kunna motstå dessa små krabater?
Hur ska det gå med min kattallergi?

I morgon börjar budgetfullmäktige och håller på i två dagar. Budgetfullmäktige börjar 8.30 med en allmänpolitisk debatt. Fullmäktige kan följas via STEVE (Student TEVE) eller webben. Man kan också ta sig till Stadshallens sessionsal.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar