Inlägg den 29 juni 2010

tis
29
jun
2010
tisdag, 29 juni, 2010 | Skriven av:

Det växer många olika växter i vår trädgård. Ibland dyker det upp något nytt och ibland försvinner det något. Det är mycket konkurrens om ljus, näring och vatten.
Ibland försvinner blommor trots att vi gjort extra räddningsinsatser. Ibland överlever en blomma trots att vi helt glömt bort den och härjat kring den.
Vi odlar en del ätbart men jag har svårt att ta bort blommor som dyker upp mitt i det odlade. Inte smart att låta bli om man vill ha maximal avkastning på det ätbara, men trevligt och njutbart.
Mångfald är även bra i trädgården.En trädgård ska ha ett eget liv. I år har vi dessutom fått 4 små liv i form av katter.
De börjar bli lite mindre rädda för oss. Ännu kan vi inte gulla med de små men det kommer säkert. De har nu vant sig vid våra fötter och leker obehindrat kring dessa och ibland så lägger de sig på fötterna och ibland blir det ett litet slick.
Det är en fröjd att se de små liven härja i trädgården. De är lättroade. De kan t.ex. hålla på en bra stund med att försöka fånga sin egen svans. De är bra på att smyga, de smyger på det mesta.
Nu är allt lugnt och de sover väl sött under vår veranda. Den svartvita som vi kallar Sixten brukar komma och lägga sig en stund på vår veranda. Han har hittat några stolar med tygklädsel som ligger en säng på verandan. Där ligger han lite då och då, men bara han.

Träffar: 7

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar