fredag 18 juni 2010 | Skriven av:

NyaMiljöAktuellt skriver Moderaternas sympatisörer lever minst miljövänligt

Moderaternas sympatisörer anser själva att de lever minst miljövänligt av riksdagspartiernas väljare. Det visar Miljöaktuellts stora webbenkät.

Miljöpartiets sympatisörer lever mest miljövänligt och moderaternas lever minst miljövänligt – i varje fall enligt dem själva. Det visar Miljöaktuellts stora webbenkät med 725 deltagare.

Av detta kan man inte dra så stora slutsatser. Svaren känns kanske självklara men man ska nog inte dra några slutsatser endast utifrån denna undersökning. Det är ju inte konstigt att man bryr sig om miljön om man är engagerad i miljöfrågor.

Hade varit intressant att jämföra självskattningen med en objektiv undersökning. Då hade kanske resultatet blivit än starkare för miljöpartisympatisörer och svagare för moderatsympatisörer.

Vi bad också de svarande att betygsätta sig själva på miljöområdet. I en skala från ett till fem fick de avgöra hur bra de var på att resa miljövänligt, till exempel till jobbet. På samma sätt fick de svara på hur bra de var på att köpa ekologisk mat och miljömärkta produkter. Likaså fick de sätta betyg på sig själva när det gällde hur bra de var på att källsortera och återvinna exempelvis glas, papper och plast.

Hade varit intressant att se svaren på de olika frågorna och inte bara sammanställningen.

Våra livsstilar påverkar miljö och klimat mycket mer än många tror.

Hela listan:
Partisympati – Eget miljöbetyg
Miljöpartiet – 4,6
Vänsterpartiet – 4.0
Socialdemokraterna -3,8
Centern – 3,5
Vet ej – 3,5
Kristdemokraterna 3,4
Folkpartiet – 3,4
Moderaterna – 3,3
Annat parti – 3,1

Kategori: klimat, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>