Inlägg under » februari, 2011 «

sön
27
feb
2011
söndag, 27 februari, 2011 | Skriven av:

Så blev det en dag på kolonin och en kall sådan och inte så mycket sol. Trots att det bara var strax under noll så kändes det betydligt kallare. I dag skulle vi bestämma hur vi ska göra med dusch och toalett. Vi kan inte bygga till stugan för vi har max stugyta som man får ha så det måste bli en lösning inom befintliga väggar. Efter flyttande av byråer och annat från vår farstu där vi tänkte bygga en toalett och dusch så blev det ändrade planer. Vi bygger alltsammans i ena änden på köket. Det gör det lättare att koppla till avloppet och att dra fram vattnet.
Skönt att ha bestämt var nu återstår bara hur. Nu gäller det att hitta duschkabin, handfat och toastol plus lite annat som badrumsskåp …
Förhoppningsvis kommer det att kunna vara klart innan vi flyttar till kolonin.

Kvar sen är att fixa till farstun och så måste vi byta element och så måste vi isolera … Listan blir lång men det behöver inte göras på en gång. Viktigast är toa och dusch och sedan farstun sen får vi pusta lite.

Ella, mamman till “våra” katter kom som vanligt på besök. Hon är väldigt liten men kompakt och henes päls är anpassad till kylan. Hon ser ut att må bra. Hon vill gärna kela och bli kliad samtidigt som hon är på sin vakt. Hon kommer varje dag till kolonin och hon får mat av en kvinna som också har en koloni. Så hungrig behöver hon inte vara. Vi kommer nog att försöka få henne att gå till kvinnans koloni istället för att komma till vår och få mat. Vi vet inte riktigt hur det kommer att gå med “våra” små liv och mamma Ella. Vi får se vad Ella vill. Vill hon inte flytta får hon också vara på vår koloni och så får vi ta en dag i taget.

Nu är det lättare att ta sig till kolonin i och med Citytunneln. Nu kan vi åka till Hyllie och ta bussen därifrån, då slipper vi åka genom stan. I dag så steg vi av vid fel hållplats. Texten i bussen visade att det var rätt hållplats men visningen var ett hållplats fel. Nu innebar det att vi fick se den speciella fotbollsplanen som är byggd i Kroksbäck. Den kallas den orättvisa fotbollsplanen. Planen är allt annat än plan och kallas även puckelfotbollsplan.

Är namnet på ett interaktivt konstprojekt skapat av konstnären Johan Ferner Ström. Verket är en konstnärlig betraktelse av företeelsen fotboll i egenskap av att mer efterlikna livets spelplan som i själva verket varken är liksidig eller jämn. Bollen studsar sällan dit man vill, planhalvorna är som bekant inte likadana för alla och målen är definitivt inte lika stora. Planens orättvisor neutraliserar den varierande skickligheten hos spelarna i fråga om teknik och styrka. Orättvisorna i planen gör spelet rättvist på ett märkligt sätt vilket inbjuder till ett mer fantasifullt spel. Möjligheterna att spela flickor mot pojkar, gammal mot ung eller skicklig mot mindre skicklig på lika villkor uppmuntras. Projektet gör anspråk på att vara en blandning mellan konst och spontanidrott och vill återföra “det lekfulla”, samt ifrågasätta en för kraftig elitisering inom idrotten. Projektet uppbär samtidigt en allvarlig kommentar med en lekfull framtoning vad gäller mänskliga rättigheter och de varierande förutsättningar som finns för människor i samhället. “Jag har tagit det folkligaste av det folkliga och genom enkla medel skapat förutsättningen för ett spel som liknar fotboll, men där man inte behöver vara bäst för att vinna eftersom faktorerna slump och tur ständigt kommer att vara närvarande i spelet”. Puckelbollplanen etablerades 2003 och är designskyddad sedan 2004, PRV: 7786, OHIM: 278296

Jag vet inte hur mycket planen används. Jag får väl gå dit igen när det blir lite varmare och vädret lite mer fotbollsvänligt. Jag kände till planen sedan tidigare men har inte sett den trots att vi varit nära den flera gånger. Så ibland när det blir fel så blir det ändå bra.

lör
26
feb
2011
lördag, 26 februari, 2011 | Skriven av:

Det blir ljusare för var dag som går men vinterkylan håller i sig. Solens strålar värmer dock bra om man håller sig undan vinden. Våren sitter hårt åt men kommer allt mer, det är bara en tidsfråga.

I dag återtar jag mitt bloggande och Facebookande. Det blev bara så att jag tog en paus. Det har varit en del att stå i den senaste tiden och nu börjar jag få lite ordning på mina åtaganden. Min kalender har och är välfylld. Det är givetvis kul men lite stressande om man inte känner att man har koll på vad som händer.

I kväll ska jag gå på en premiär, Jag Niclas, på Moomsteatern.

Vad innebär det att hitta sig själv och sina egna uttryck? Vems hastighet är det som styr?
Får jag stanna upp och bara finnas nära en annan människa?

Med Downs syndrom väljerNiclas inte orden som uttrycksmedel.
Istället bjuds ni in att följa medhonom på en sinnlig resa till hans innersta.

Vem har inte försökt hitta sig själv och vem har inte tänkt och funderat på hur man ska visa sina känslor.

I morgon blir det en dag på kolonin. Då ska vi bestämma hur vi ska bygga om vår stuga så vi får in det nya avloppet i stugan. Helst skulle vi velat ha mulltoa men koloniföreningen beslutade med stor majoritet att man ville ha kommunalt avlopp. Så det är bara att anpassa sig och göra det bästa av situationen. Det kan bli hur dyrt som helst så det gäller verkligen att planera hur man vill ha det och göra upp med hantverkarna för att ha koll på allt. Vi gör väl som de flesta och installerar dusch och toalett inne i stugan. I detta sammanhang vill vi gärna använda oss av så mycket solenergi och vindenergi som möjligt. Inte helt enkelt. Vi använder inte så mycket energi så det blir långa avskrivningstider. Det ska nog ordna sig på något sätt.

Nästa vecka blir intensiv. Det börjar med presidieberdning med VPU/B och ett möte med sjukhuschefen för SUS. På tisdagen är det regionfullmäktige och på torsdag är det kulturnämnd. Jag ska dessutom träffa revisionen och diskutera kring Kulturnämnden och versamhetsåret 2010.
På tisdag kommer kulturministern på besök vilket givetvis är spännande. Hon ska bl a få en redovisning av ett projekt, “Kultur på recept“.

Målet är att pröva metoden Kultur på recept i ett pilotprojekt med cirka 20-30 personer inom primärvården. Endast långtidssjukskrivna patienter inom diagnosgrupperna lätta och medelsvåra depressioner, stress och ångest, långvarig smärta över tre månader, nacke, axel, rygg samt generaliserad smärta ska inkluderas i pilotprojektet. I pilotprojektet ska modellen med kultur på recept prövas och utvecklas.

Projektet pågår även i Västerbottens Läns Landsting.