söndag 27 februari 2011 | Skriven av:

Så blev det en dag på kolonin och en kall sådan och inte så mycket sol. Trots att det bara var strax under noll så kändes det betydligt kallare. I dag skulle vi bestämma hur vi ska göra med dusch och toalett. Vi kan inte bygga till stugan för vi har max stugyta som man får ha så det måste bli en lösning inom befintliga väggar. Efter flyttande av byråer och annat från vår farstu där vi tänkte bygga en toalett och dusch så blev det ändrade planer. Vi bygger alltsammans i ena änden på köket. Det gör det lättare att koppla till avloppet och att dra fram vattnet.
Skönt att ha bestämt var nu återstår bara hur. Nu gäller det att hitta duschkabin, handfat och toastol plus lite annat som badrumsskåp …
Förhoppningsvis kommer det att kunna vara klart innan vi flyttar till kolonin.

Kvar sen är att fixa till farstun och så måste vi byta element och så måste vi isolera … Listan blir lång men det behöver inte göras på en gång. Viktigast är toa och dusch och sedan farstun sen får vi pusta lite.

Ella, mamman till “våra” katter kom som vanligt på besök. Hon är väldigt liten men kompakt och henes päls är anpassad till kylan. Hon ser ut att må bra. Hon vill gärna kela och bli kliad samtidigt som hon är på sin vakt. Hon kommer varje dag till kolonin och hon får mat av en kvinna som också har en koloni. Så hungrig behöver hon inte vara. Vi kommer nog att försöka få henne att gå till kvinnans koloni istället för att komma till vår och få mat. Vi vet inte riktigt hur det kommer att gå med “våra” små liv och mamma Ella. Vi får se vad Ella vill. Vill hon inte flytta får hon också vara på vår koloni och så får vi ta en dag i taget.

Nu är det lättare att ta sig till kolonin i och med Citytunneln. Nu kan vi åka till Hyllie och ta bussen därifrån, då slipper vi åka genom stan. I dag så steg vi av vid fel hållplats. Texten i bussen visade att det var rätt hållplats men visningen var ett hållplats fel. Nu innebar det att vi fick se den speciella fotbollsplanen som är byggd i Kroksbäck. Den kallas den orättvisa fotbollsplanen. Planen är allt annat än plan och kallas även puckelfotbollsplan.

Är namnet på ett interaktivt konstprojekt skapat av konstnären Johan Ferner Ström. Verket är en konstnärlig betraktelse av företeelsen fotboll i egenskap av att mer efterlikna livets spelplan som i själva verket varken är liksidig eller jämn. Bollen studsar sällan dit man vill, planhalvorna är som bekant inte likadana för alla och målen är definitivt inte lika stora. Planens orättvisor neutraliserar den varierande skickligheten hos spelarna i fråga om teknik och styrka. Orättvisorna i planen gör spelet rättvist på ett märkligt sätt vilket inbjuder till ett mer fantasifullt spel. Möjligheterna att spela flickor mot pojkar, gammal mot ung eller skicklig mot mindre skicklig på lika villkor uppmuntras. Projektet gör anspråk på att vara en blandning mellan konst och spontanidrott och vill återföra “det lekfulla”, samt ifrågasätta en för kraftig elitisering inom idrotten. Projektet uppbär samtidigt en allvarlig kommentar med en lekfull framtoning vad gäller mänskliga rättigheter och de varierande förutsättningar som finns för människor i samhället. “Jag har tagit det folkligaste av det folkliga och genom enkla medel skapat förutsättningen för ett spel som liknar fotboll, men där man inte behöver vara bäst för att vinna eftersom faktorerna slump och tur ständigt kommer att vara närvarande i spelet”. Puckelbollplanen etablerades 2003 och är designskyddad sedan 2004, PRV: 7786, OHIM: 278296

Jag vet inte hur mycket planen används. Jag får väl gå dit igen när det blir lite varmare och vädret lite mer fotbollsvänligt. Jag kände till planen sedan tidigare men har inte sett den trots att vi varit nära den flera gånger. Så ibland när det blir fel så blir det ändå bra.

Kategori: idrott, koloni, kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>