Inlägg under » augusti, 2010 «

mån
30
aug
2010
måndag, 30 augusti, 2010 | Skriven av:

Veckan började med några timmar i valstugan. Det är alltid roligt att stå i valstugan. Vi börjar nu få lite ordning i valstugan. Mycket material finns men det är alltid något som saknas. Så är det alltid.

Vilka frågor man än har förberett sig på och gjort flygblad så är det alltid något annat som det frågas om. Det är alltid en utmaning att stå i valstugan. Ibland har väljare förberett sig och har svaren på frågorna de ställer och de är då väldigt insatta i problematiken.

Ibland är de inte överhuvud taget intresserade av vad Miljöpartiet tycker för de har redan bestämt sig men vill ändå diskutera.

Det blir i alla fall många intressanta diskussioner och roliga möten. Det är som vanligt många elever som vill få frågor besvarade. Viktigt att eleverna får svar men det känns lite jobbigt att det blir så många och att det samtidigt kommer många väljare. Det borde kunna organiseras bättre med skolorna och helst borde det vara en kontinuerlig kontakt mellan skolorna och de politiska partierna, inte bara det år det är valår.

Det blev en del möten också innan dagen var slut. I morgon börjar dagen med ett besök hos en tandhygienist som ska ta bort tandsten. Ingen rolig början på dagen men det går förhoppningsvis snabbt.

På kvällen blir det lite jobb i valstugan. Vi ska utöka mängden förnyelsebar energi om allt går som det ska …

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
sön
29
aug
2010
söndag, 29 augusti, 2010 | Skriven av:

Alex är den som lättast låter sig fotograferas. Hon skulle kunna vara modell för vilken kattmatsmärke som helst. Det borde väl finnas någon som vill dela bostad med denna lilla juvel.
Eller?

Nu råder lugnet på kolonin. Alex ligger på en norsk lussekofta i bästa fåtöljen och Sickan och Lilla Grå har gömts sig bakom en massa kläder på en hylla.

Får se hur länge det vara. Har de gett upp nattsafarin pga av kyla?

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar
sön
29
aug
2010
söndag, 29 augusti, 2010 | Skriven av:

I dag var nästan lite höstväder. Ingen direkt värme men solsken och så lite regnskurar. Katterna stortrivs med vår koloni. Det finns många träd att klättra i, många buskar att gömma sig i och kompisar att bua med.
Sickan är som vanligt mest på hugget och kollar vad vi gör. Hon kommer ibland när man ropar. Lilla Grå kan om han har lust komma fram och bli klappad. Han lägger sig gärna och vänder upp magen och gillar att bli klappad på magen.
Alex är fortfarande lite reserverad men kan acceptera att bli klappad om han sover eller äter mat.

Det gröna växer bra på kolonin. Pumporna blir inte jättestora men det blir några pumpor. Det som växt bäst är squash det har blivit många och stora exemplar. Snart så är det dags att skörda vindruvorna. Det blir en bra skörd i år.

I dag mjölksyrade vi squash för första gången. Ska bli spännande att se hur det går.

Nästa vecka blir ganska så intensiv så det är skönt att ha vilat lite i dag. Nu är det bara 20 dagar kvar …

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar
lör
28
aug
2010
lördag, 28 augusti, 2010 | Skriven av:

I Synovates senaste mätning ökar Miljöpartiet med 1.5 %-enheter och får 10.8 %, vilket är tredje största parti.
Alliansen minskar med 1.3 och får 47.8 % och de rödgröna ökar med 2.1 och får 46.6 %. Vilket betyder att det endast skiljer 1.2 %-enheter mellan blocken.
Moderaterna minskar med 3.8 % får 29.3 % och socialdemokraterna ökar med 1.3 och får 31.3 % och största parti.
SD minskar och trillar under 4 %-spärren. Tyvärr kommer väl TV4:s beslut om att inte sända deras valfilm att göra att de ökar. Bättre publicitet kan man knappast få. Det förbjudna är alltid mest intressant.

Jag anser att filmen visar SD i ett nötskal. De sätter gruppen invandrare mot gruppen pensionärer på ett otäckt sätt. De har detta som viktigaste fråga. De har ingen politik mer än att bekämpa invandringen.
Det är svårt att förbjuda åsikter i en demokrati. Jag tror inte det är en bra lösning. Gränsdragningen är svårt att göra.

SD är ett missnöjesparti utan politik och som lockar arga och missnöjda väljare. En röst på SD blir en proteströst.

Förhoppningsvis vaknar nu en del som tänkt att rösta på SD när de ser vad SD står för.

lör
28
aug
2010
lördag, 28 augusti, 2010 | Skriven av:

I dag har jag laddat med förnyelsebar energi genom att bara vara på kolonin och njuta av trädgården och de små liven. Man lär sig en del bla kattbiologi. Inte enkelt att ta reda på om det är en hane eller hona om man inte kan undersöka ordentligt. Sixten visade sig vara en hona och heter nu Sickan och Alice som jag misstänkt en tid heter nu Alex för det är en hane och Lilla Grå är en hane med säkerhet.

Alla tre har hållt sig på vår koloni hela dagen. Alex har sovit mest medans Lilla Grå och Sickan har busat överallt och varit nyfiken på vad jag gjort. Nu är de rätt så vana vid oss men när det kommer besök blir de genast lite mer på sin vakt.

När de busar går det hett till men de verkar inte skada varandra. Dessutom är det väldigt viga så de kan trilla ner från bord och träd och sekunden efter är de på fötter igen. De ser dessutom helt oberörda ut.

Hade lite ambitioner att klippa lite gräs men precis när jag var redo så började det regna. Vilken otur. Viktigast var att ta en paus från valrörelsen och det lyckades jag med. Får väl jobba lite med hemsidan innan jag somnar men det blir bara en kort liten uppdatering

Det märks nu att det börjar bli höst, temperaturen sjunker ganska så snabbt på kvällen och mörkret kommer allt mer plötsligt.

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar
fre
27
aug
2010
fredag, 27 augusti, 2010 | Skriven av:

I dag blev det en del pulande med att få igång en del av vårt förnyelsebar energi projekt. Jag kopplade i en solcellspanel och kopplade in en lampa. Nu återstår det att montera själva solcellspanelen. Trots att det inte var direkt sol så laddades batteriet och lampan lyste. Nästa vecka blir det lite mer förnyelsebar energi om alt går som det ska.

För övrigt blev det diverse smågrejande, lite hemsida, lite korrekturläsning och lite prat med väljare. Hittills har det varit mycket folk som kommit till Stortorget för att besöka valstugorna. Nu återstår mindre än 23 dagar tills vallokalerna stänger. Det är mycket som ska hända på dessa dagar.

Förhoppningsvis blir det bra väder och lite skandaler och att media koncentrerar sig på politiken. I morgon blir det en heldag på kolonin. Ska bli skönt att bara vara hemma och jobba i trädgården och att klappa katterna.

tor
26
aug
2010
torsdag, 26 augusti, 2010 | Skriven av:

Sitter på kommunfullmäktige. Av 23 ärenden har vi nu hunnit till ärende 13 så vi lär behöva bordlägga en del. Mycket snack har det blivit och knappast har de som lyssnat blivit mycket klokare.

En interpellation handlade om Lilla Teatern. Alliansen har satt igång ett arbete som skapar oro. Trots att inget beslut är taget att sälja lokalen på Stortorget där Lilla Teatern har sina lokaler. Det hela skapar en situation som visar att Lund saknar politisk ledning. Förvaltningar arbetar med att hitta nya lokaler till Lilla Teatern utan att något politiskt beslut.

På kommunfullmäktigemötet ville alliansen inte sälja Stortorget 1 men ändå har man skapat en oro för Lilla Teatern och dessutom har man tagit resurser från förvaltningar för att hantera försäljningen.

Kanske är det så att alliansen inte är överens. Det är i alla fall olyckligt att detta har skötts på detta sätt. Rimligen borde det finnas politiska beslut innan man ger förvaltningar uppdrag som tar resurser från redan pressade verksamheter.

Nu är klockan 22.30 och då ska vi sluta. Ärendet som diskuteras är en motion från mljöpartiet, socialdemokraterna, demokratisk vänster och demokratisk vänster som handlar om personalpolitik.

Det märks att det är valår. Mycket snack och lite verkstad.

tor
26
aug
2010
torsdag, 26 augusti, 2010 | Skriven av:

Nu var det ett tag sedan jag skrev på bloggen. Anledningen till detta är att det inte funnits tid. Visserligen är det fortfarande 24 timmar per dygn men skillnaden är att antalet arbetsuppgifter har ökat, mest beroende av att det är valår.

Tyvärr har detta inneburit att jag inte har kunnat spendera så mycket tid på kolonin. Detta är verkligen tråkigt då det händer en hel del med de små kattungarna. Kattungar som nu inte är så små längre.

Nu har vi släppt ut kattungarna och de älskar verkligen att busa runt på kolonin. De klättrar i träd, springer och jagar varandra, ligger och myser lite var stans i trädgården och i stugan. Ibland försvinner de in på andras kolonier men de kommer hittills alltid tillbaka. Speciellt när det är dags för mat. Även när det är busväder har de inget emot att vara inomhus.

Mamma Ella håller också till på kolonin. Hon verkar vara lite kluven inför kattungarna. När kattungarna närmar sig henne fräser hon åt dem utan att skada dem. Hennes sår efter steriliseringen är nu nästan helt läkt. Trots att hon är väldigt rädd så vill hon gärna bli klappad. Hon buffar och lägger sig på ryggen och visar magen. Tyvärr är hon för rädd för att få lite klappar på magen trots att hon visar att hon vill.

Vi försöker fortfarande hitta ett hem till Alice som kanske borde kallas Allan för det verkar vara en hane. Alice/Allan är en riktig skönhet som borde kunna vara fotomodell till kända kattmatsmärken. Hon/han börjar också bli lite mer tam och vill ibland kela riktigt mycket.

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar
tis
17
aug
2010
tisdag, 17 augusti, 2010 | Skriven av:

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
mån
16
aug
2010
måndag, 16 augusti, 2010 | Skriven av:

I dag släppte vi ut kattungarna för att de skulle få lite frisk luft och få busa lite ute i det fria. Allt gick bra de blev bara så trötta efter utevistelsen att det sov resten av dagen. Nu när det snart är midnatt börjar de piggna till.

Ella dök inte upp vilket var rätt så bra, i alla fal idag. Alice var den som var mest aktiv hon klättrade upp i äppelträden och sprang in till en granne. När de blev lite skrämda rusade de snabbt in på verandan eller under densamma. Bra att de verandan fortfarande innebär trygghet.

Ännu har ingen nappat på att bo tillsammans med Alice men det finns en del intresserade.

Det skulle vara så mycket lättare om vi fick Alice och Lilla Grå till nya hem då skulle vi kunna pusta ut lite och koncentrera oss på lilla Sickan vilket skulle göra allergin lite mer medgörlig.
Speciellt skönt skulle det vara eftersom nu börjar valrörelsen på allvar. Mycket tid blir det till detta …

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar
sön
15
aug
2010
söndag, 15 augusti, 2010 | Skriven av:

Är på valupptakt med Miljöpartiet i Skåne. Vi har pratat om det som varit under mandatperioden och så förstås så har vi riktat blickarna framåt.

En del politik men även en hel del taktik. Politiken har vi varit rätt väldigt överens om tidigare och är det även nu. Läget ser ljust ut för miljöpartiet även om dagens SIFO visade lite vikande siffror.

Det är nu mindre än 34 dagar kvar till valet. Upptrappningen är i full gång. Nu börjar det roliga att möta väljare och diskutera politik. Vårt regionala material är snart helt klara så nu är det bara att ut och möta verkligheten.

Vi hade även besök av en tjänsteman från Region Skåne som hanterar säkerhetsfrågor. Hot mot politiker har tyvärr ökat de senaste åren. Många fritidspolitiker lägger mycket tid på sitt engagemang att dessutom få personliga hot gör ju inte saken bättre.

Sista punkten blir rikspolitik, Ulf Holm, riksdagsledamot från Lund, berättare det senaste från riks och en del hemligheter som jag inte får skriva om. Lite trisst för er som läser detta.

lör
14
aug
2010
lördag, 14 augusti, 2010 | Skriven av:

Sommaren har varit torrt men de två senaste dagarna har varit väldigt blöta. Det behövs verkligen vatten men jobbigt när det kommer så mycket på en gång.

I dag var jag hela dagen på kolonin vilket var skönt trist bara att jag inte kunde sitta ute.

Använde dagen att vila upp mig vilket jag verkligen behövde. Gosade med katterna och slappade. Blev inte mycket bloggande heller. Bara detta lilla inlägg.

I morgon har Mp Skåne en valupptakt. Spännande.

fre
13
aug
2010
fredag, 13 augusti, 2010 | Skriven av:

Det är trevligt att se att de har det bra tillsammans. De busar tillsammans, de äter tillsammans, de går på toa tillsammans och de sover tillsammans …
Hade varit bra om vi bott i ett hus året om så att vi kunde behålla alla tre …

Kategori: katter  | Skriv en kommentar
fre
13
aug
2010
fredag, 13 augusti, 2010 | Skriven av:

Kattungarna växer och växer. Alice närmar sig nu Ella i storlek. Ellas sår läker fint vilket är skönt. Hon verkar helt obekymrad av detta.

Hon kommer och äter mat och jamar. Varför hon jamar är lite osäkert. Hon saknar säkert sina ungar men vid det här laget borde hon ha stött bort ungarna. Det säger i alla fall många som har stor kännedom om katter.

Sickan och Lilla Grå bryr sig inte så mycket om Ella däremot gör Alice det. Hon är väldigt mammig men samtidigt väldigt tuff och självständig. I dag kom Ella och jamade och då blev Alice extra uppspelt. Situationen var väldigt besvärlig så jag bestämde mig att släppa ut Alice och se vad som skulle hända.

Först försökte jag få in Ella på verandan och stänga dörren. Det var inga problem att få in Ella men att stänga dörren var helt omöjlig. Så Plan B blev att släppa ut Alice till Ella.

Det var inga problem med att få ut Alice. Hon sprang ut och närmade sig Ella. Båda började smyga mot varandra. När Alice var en meter ifrån Ella fräste Ella till vilket gjorde att Alice sprang in på verandan med svansen mellan benen.

Så man kan undra vad som hände. Ella vet att vi har tagit hennes ungar och att de är innestängda i vårt hus. Har hon inte förstått att de har vuxit och att de inte är små hjälplösa kattungar. Har Ella och Alice blivit konkurrenter?
Alice är väldigt lik Ella.

Just nu är alla kattungarna tillfreds. Alla har blivit matade med torrfoder ur min hand. Alla var som getingar kring en sockerbit. Alla gick att kela med och nu ligger alla och susar sött innan nattrusningen. Alice ligger helt utslagen i bästa fåtöljen medans Sickan och Lilla Grå ligger i köket sida vid sida.

Snart kommer de nog att vakna och börja kvällsaktiviteterna och den vevan kommer väl Ella och jamar. Hon vill nog ha lite kvällsmat.

I natt ska jag fundera hur vi ska göra i morgon. Ska vi släppa ut ungarna och så att de får hälsa på Ella?
Risken är att allt jobb vi lagt ner går till spillo men frågan är vad är bäst för de små katterna och Ella.

Det bästa vore nog att få Alice till ett nytt hem där hon får mycket uppmärksamhet i lugn och ro, långt från en jamande mamma. Snart flyttar Lilla Grå och då är det bara Sickan kvar och så Ella. Sickan bryr sig inte om Ella så det kan nog gå bra att släppa ut Sickan och ha kvar Ella som kommer och äter mat.

Inga lätta beslut men i morgon bitti har allt säkert klarnat …

tor
12
aug
2010
torsdag, 12 augusti, 2010 | Skriven av:

Jag under en längre tid använt Glocalnet och har varit nöjd kund förutom när det gäller det mobila bredbandet och att det varit så dyrt att surfa med min iPhone.

Nu har Glocalnet inför ett tjänst som kostar 59 kr för 3 GB och då tänkte jag att jag skulle använda denna även när jag surfar med datorn. Det finns en funktion i iPhone där man delar ut internet via Bluetooth eller via USB-kabel. Problemet har varit att jag inte fått detta att fungera. Först så hade jag problem med MMS och surfandet. Sedan fixade detta sig efter lite ändrade inställningar. Då blev nästa problem med att jag inte fick upp menyn där man startar utdelningen av internet.

Jag har ringt och ringt till Glocalnets kundservice. I början försökte få det till att problemet var själva iPhonen. Jag har återställt och uppdaterat min iPhone ett antal gånger och inget har hjälp. Jag lånade ett SIM-kort från Telenor och då dök menyn upp, så det var inget fel på telefonen.

Det har tagit en massa tid och så när jag inte följde instruktionerna från Glocalnet så fungerar det. Jag vet ännu inte om det debiteras på rätt sätt. Jag får kolla i morgon och se om mitt surfande i kväll kom på mitt Glocalnet-konto eller om det blir en extra debitering.

Det som gjorde att det fungerade var att jag istället knappade in inställningarna för Telenor i stället för Glocalnet.

Så nu är allt frid och fröjd förutom att Bluetooth inte fungerar på min iPhone. Är det inte det ena så är det det andra.

Nu är det inga problem att klara sig utan Bluetooth men irriterande är det. Så det är bara att avskriva planerna på att köpa en iPhone 4, det hade löst alla problem och så hade det blivit snabbare surfning.

Skönt att jag nu lugnt kan sluta med det mobila bredbandet och därmed sänka min “surf”-kostnad.

Kategori: IT  | Skriv en kommentar
ons
11
aug
2010
onsdag, 11 augusti, 2010 | Skriven av:

Tiden med skolsköterska och besök av läkare på skolan tillhör snart en svunnen tid. Detta är olyckligt, skolhälsovården skulle kunna spela en viktig roll för att tidigt upptäcka hälsorisker hos barn både fysiskt och psykiskt.

Miljöpartiet i Skåne släppte idag en rapport om barn- och ungas hälsa i Skåne. Rapporten visar att det fortfarande finns klara brister i omhändertagandet. En tydlig brist är nedmonteringen av skolhälsovården. När speciellt den psykiska hälsan har försämrats kan skolhälsovården spela en viktig roll för tidig upptäckt av problem som kan bli långvariga.

Rapporten går igenom frekvensen av skolhälsovård kommun för kommun i Skåne. Trenden är att tiden varje elev får hos skolsköterska eller läkare blir allt kortare och mer ojämnt fördelat mellan kommunerna. Det finns också stora skillnader inom en kommun beroende på vilken del av kommunen man bor i.

För att minska kostnader och problem i framtiden behöver barn- och unga prioriteras och därför presenterar vi sjutton förslag på hur barnens hälsa ska främjas.

De två viktigaste:

Vården för barn- och unga ska vara avgiftsfri. Inga avgifter ska tas ut före man fyllt 18 år

Region Skåne ska erbjuda de skånska kommunerna att avgiftsfritt ta del av skolläkare så att det åtminstone går en läkare på 4000 elever (skolläkareföreningens rekommendation). I gengäld ska kommunerna garantera en skolsköterska på 400 elever. Detta skulle innebära en klar upprustning av dagens skolhälsovård.

Läs hela rapporten, de 17 förslagen!

tis
10
aug
2010
tisdag, 10 augusti, 2010 | Skriven av:

Alliansen har skurit ner resurserna till djurtillsynen och har dessutom organiserat om från kommuner till länsstyrelser. Under flera år har det rapporterats att länstyrelsens personal inte hinner med. De har bara haft tid att reagera på larm om missförhållanden.
Centerpartisten som sitter i riksdagens jordbruksutskott ville hävda motsatsen. Han menade också att en mink med 2-3 ungar kan leva på dagstidningssida och ha ett naturligt beteende. Hur det nu ska gå till?

Det är väl ganska så självklart att en mink omöjligen kan simma, springa och jaga på denna yta. Ännu mindre 4 st.

Många gånger yvas man över att Sverige har världens bästa djurskyddslag och det har vi kanske. Problemet är att föreskrifterna inte följer lagen. Föreskrifter tillåter små burar och samtidigt står det i djurskyddslagen att djuren har rätt till sitt naturliga beteende.

I Djurskyddslagen står det: 4 § Djur skall hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt.

Allt var klart när alliansen fick ta över, de hade kunnat genomföra ett förbud men de har hittills inte brytt sig. Centerpartisten i jordbruksutskottet tyckte det var ett hemsk samhälle att leva i där man visade på missförhållanden och försökte flytta fokus till Djurrättsalliansen i stället för på minknäringen. Vi ska vara glada att vi har engagerade medborgare som utan att skada någon eller något lägger tid och energi på att dokumentera ett missförhållande som alliansens djurtillsyn borde ha upptäckt. Det är givetvis bra om man kan undvika förbud men dessa missförhållanden har fått pågå alldeles för länge. Ända rätta just nu är att förbjuda pälsuppfödning!

tis
10
aug
2010
tisdag, 10 augusti, 2010 | Skriven av:

DN skriver “Larm om vanvårdade minkar”

Svenska minkar vanvårdas och lever under fruktansvärda förhållanden, enligt en djurrättsgrupp som tagit sig in på flera minkfarmer. Smygtagna filmer och bilder visar ihjälbitna minkar, kannibalism och djur med stora köttsår.

Organisationen Djurrättsalliansen har under ett års tid tagit sig in på en femtedel av Sveriges 75 minkfarmer för att dokumentera hur djuren lever.

På en majoritet av farmerna hittades sjuka och skadade djur, till exempel minkar med öppna sår. Det var också mycket vanligt att djur hittades döda i burarna och på nästan alla av de farmer som Djurrättsalliansen tagit sig in på kunde organisationen filma djur med stereotypa beteenden — som att vagga fram och tillbaka eller maniskt rusa runt i cirklar.

Ännu en gång har Djurrättsalliansen gjort det svenskt djurskydd skulle ha gjort, dvs följa upp och se hur minkarna har det i sina burar. Att ha djur i bur på detta sättet är inte möjligt om man ska följa svensk djurskyddslag men eftersom alliansregeringen och vår centerpartiets jordbruksminister blundar och låtar minknäringen göra som de vill så blir det så här. Pengar sätts före djurens rättigheter.

Det är inte konstigt att det blir problem när man stänger in djur i en bur som är så långt från deras naturliga miljö så att de inte kan utöva sitt naturliga beteende. Normalt rör minkar på sig både på land och i vatten. Det är rent av skamligt att vissa tjänar pengar på att utnyttja djur på det här sättet. Det blir inte bättre av att vissa vill köpa dessa skin. Eftersom näringen inte klarar av att se till djurs rättigheter och att vissa konsumenter inte bryr sig så finns det bara en väg till lösning och det är att förbjuda uppfödning av djur med syfte att sälja päls och skinn.

Redan 2003 tillsattes en statlig utredning för att analysera djurskyddsproblemen inom svensk minknäring eftersom det redan då fanns starka indikationer på att verksamheterna inte följde lagen.
Av detta blev det, egentligen alldeles för mesigt, att pälsdjursbranschen fick på sig till 2010 att åtgärda alla feleaktigheter.

Av detta visar Djurrättsalliansens undersökning att av detta blev inget. Det finns redan länder. Österrike Irland och Storbritanien, som gjort det som Sverige borde gjort för länge sedan, dvs förbjuda denna verkamhet. Det är dags att vakna herr jordbruksminsiter. Näringen har ingen koll på läget och statens tillsyn fungerar inte.

Det behövs verkligen en ny regering som förbjuder denna avart av näring.

För att vara säker på att det blir ett förbud så är det säkrast att rösta grönt, dvs på Miljöpartiet.

mån
9
aug
2010
måndag, 09 augusti, 2010 | Skriven av:

Ella kom och ville ha mat. Testade och gav henne lite torrfoder och det gick an, utan problem. Innan steriliseringen ratade hon allt vad torrfoder heter var. Nu år hon med god aptit. Hon buffade och gillade att jag kliade henne bakom öronen. Hon tryckte sig mot mitt finger som kliade henne.

Nu när hon ligger på verandan så ligger hon på en kudde som ligger på en stol. Tidigare låg hon aldrig på en stol. Så något har hänt.

Hon tittade upp mot fönstret där hennes ungar tittar ut men verkade inte bry sig så mycket. det blev ett litet jam men inte mer.

I natt har vi verandadörren öppen. Förhoppningsvis är det bara Ella som går in och förhoppningsvis börjar hon inte jama. Det kan bli ett riktigt håll i gång i natt.

Bäst att släcka lampan och sova, jag behöver nog all sömn jag kan få …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
mån
9
aug
2010
måndag, 09 augusti, 2010 | Skriven av:

Ella har kommit lite då och då. De senaste dagarna lite oftare. Det är svårt att se på såret efter snittet men det verkar OK! Bilden nedan är tog vi i lördags, idag måndag ser man knappt såret.
Hon verkar inte ha något bekymmer med såret nu. Snittet är större än den cm man sa det skulle bli men det kan beror på att man fick ta ut en cysta som fanns i en äggstock.
Ella sitter nu på vår veranda och slickar sig efter eftermiddagsfikat. Hon vässar också sina klor i vår matta på vernandan. Det gjorde hon aldrig tidigare. Hon kanske är på väg att acklimatisera sig som en mindre vild katt …

Kategori: katter  | Skriv en kommentar