fredag 13 augusti 2010 | Skriven av:

Kattungarna växer och växer. Alice närmar sig nu Ella i storlek. Ellas sår läker fint vilket är skönt. Hon verkar helt obekymrad av detta.

Hon kommer och äter mat och jamar. Varför hon jamar är lite osäkert. Hon saknar säkert sina ungar men vid det här laget borde hon ha stött bort ungarna. Det säger i alla fall många som har stor kännedom om katter.

Sickan och Lilla Grå bryr sig inte så mycket om Ella däremot gör Alice det. Hon är väldigt mammig men samtidigt väldigt tuff och självständig. I dag kom Ella och jamade och då blev Alice extra uppspelt. Situationen var väldigt besvärlig så jag bestämde mig att släppa ut Alice och se vad som skulle hända.

Först försökte jag få in Ella på verandan och stänga dörren. Det var inga problem att få in Ella men att stänga dörren var helt omöjlig. Så Plan B blev att släppa ut Alice till Ella.

Det var inga problem med att få ut Alice. Hon sprang ut och närmade sig Ella. Båda började smyga mot varandra. När Alice var en meter ifrån Ella fräste Ella till vilket gjorde att Alice sprang in på verandan med svansen mellan benen.

Så man kan undra vad som hände. Ella vet att vi har tagit hennes ungar och att de är innestängda i vårt hus. Har hon inte förstått att de har vuxit och att de inte är små hjälplösa kattungar. Har Ella och Alice blivit konkurrenter?
Alice är väldigt lik Ella.

Just nu är alla kattungarna tillfreds. Alla har blivit matade med torrfoder ur min hand. Alla var som getingar kring en sockerbit. Alla gick att kela med och nu ligger alla och susar sött innan nattrusningen. Alice ligger helt utslagen i bästa fåtöljen medans Sickan och Lilla Grå ligger i köket sida vid sida.

Snart kommer de nog att vakna och börja kvällsaktiviteterna och den vevan kommer väl Ella och jamar. Hon vill nog ha lite kvällsmat.

I natt ska jag fundera hur vi ska göra i morgon. Ska vi släppa ut ungarna och så att de får hälsa på Ella?
Risken är att allt jobb vi lagt ner går till spillo men frågan är vad är bäst för de små katterna och Ella.

Det bästa vore nog att få Alice till ett nytt hem där hon får mycket uppmärksamhet i lugn och ro, långt från en jamande mamma. Snart flyttar Lilla Grå och då är det bara Sickan kvar och så Ella. Sickan bryr sig inte om Ella så det kan nog gå bra att släppa ut Sickan och ha kvar Ella som kommer och äter mat.

Inga lätta beslut men i morgon bitti har allt säkert klarnat …

Kategori: djurrätt, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>