Inlägg under » augusti, 2011 «

sön
28
aug
2011
söndag, 28 augusti, 2011 | Skriven av:

Nu har det regnat och regnat så nu är jag riktigt trött på det. I dag verkar det dock som om vi får en dos solsken. Hade det inte varit för kissarna hade vi nog flyttat till Lund redan. Inga sköna sommarkvällar i trädgården hittills men man vet ju aldrig hösten kan ju bli fin.
Kissarna stortrivs och är ute hela dagarna oavsett väder. Ibland går det hett till när det kommer besökande katter. Just precis var Pinglan här. Vi vet inte vad katten heter men den har en pingla så man hör när den kommer på besök. Denna gång kom tre katter rusande in på verandan och det såg ut som om Pinglan anföll en av våra tre. Det gick så fort så det gick inte att se vad som egentligen hände. Lyckligtvis har det inte blivit några blodiga strider. Nu ligger Brummis på verandan och vaktar.
Kattmamman Ella kommer nästan dagligen och det verkar som om relationerna mellan mamma och kattungar har blivit bättre. De hälsar på varandra artigt och respekterar varandra utan att bråka. Ibland blir de lika uppjagade och springer iväg tillsammans utan att veta vem som jagar vem.

Nu är det skördetid. Plommon, päron och björnbär är redo att skördas och äppelträden börjar bli redo. Nu när solen skiner är det riktigt vackert och skönt. Det är en hel del blommor kvar och våra Afrikas Drottning blommar även i år. De har klarat regn och storm bra.

Kategori: katter, koloni  | En kommentar
lör
27
aug
2011
lördag, 27 augusti, 2011 | Skriven av:

Man märker att det är låg bloggaktivitet när augusti månad är på väg att ta slut och när man läser senaste inlägget med rubrik “Snart är juli slut …”.
Det är inte p g a att jag inte vill blogga utan det är mer att tiden inte har räckt till. Politiken har tagit mer tid än jag tänkt mig och så har min sambo tagit över en ekologisk affär i Lund. Att starta ett företag tar sin lilla tid, det är en hel del som ska köpas och fixas. Att dessutom sköta en butik med färska grönsaker kräver en hel del jobb. Även övriga varor som finns på hyllorna kräver en del jobb. Det ska beställas, tas emot, packas upp, ställas på hyllor, läggas in i systemet, prismärkas mm.
Så jag har lagt en del tid på “Tant Gurka”, som butiken heter, men det har givetvis varit jätteroligt. Det är kul att stå i affär och prata med kunder som är väldigt medvetna om vad de köper. De har krav och vill ha det som det alltid har varit.
Nu när butiken rullar på gäller det att jobba lite med marknadsföring eftersom det behövs många fler kunder för att få det hela att gå runt. Fler kunder ger också möjlighet till bättre priser.

Det har hänt en hel del den senaste tiden dels i Region Skåne men även inom Miljöpartiet på riks. Maria Wetterstrand och Mikaela Valtersson ska lämna riksdagen. Både Maria och Mikaela har gjort fantastiska insatser och det känns givetvis lite svårt att de lämnar riksdagen. De har båda jobbat väldigt mycket och tillfört mycket.

Med två små barn och en man som är miljöminister i Finland är det ganska så naturligt att Maria lämnar riksdagen. Dessutom känns det nog lite egendomligt att inte vara språkrör men ändå så populär hos media. Jag tror att Maria kommer att kunna vara en grön kraft även om hon inte sitter i riksdagen. Det behövs fler debattörer och skrivare med gröna tankar.

Att Mikaela lämnar riksdagen känns lite mer överraskande men ändå inte. DN skriver om Mikaela.

Miljöpartiet måste nu komma tillbaka till en mer självständig och oberoende ställning i svensk politik. Vi behöver våga släppa fixeringen vid Socialdemokraterna som det enda partiet att förhålla sig till.

Jag delar helt Mikaela ståndpunkt. Miljöpartiet är inte höger eller vänster och vi ska ta ställning i varje sakfråga oberoende vilket block som driver frågan. Jag hoppas Mikaela kan vara med i det fortsatta arbetet med att utveckla Miljöpartiets politik även om hon inte sitter i riksdagen.
Miljöpartiets gröna kraft behövs mer än någonsin …

Miljöpartiet har chansen att bli ett brett, pragmatiskt och framtidsinriktat parti med en tydlig ideologisk strategi. Vi är i dag Sveriges tredje största parti. Vi måste ta det ansvar som detta förtroende kräver. Det är dags att vi börjar agera utifrån det.

Världen behöver grön politik som omsätts i verkligheten. Vår politik är alldeles för viktig för att bara skrivas på plakat och i debattartiklar. Det är i verkligheten vi förändrar världen.