lördag 27 augusti 2011 | Skriven av:

Man märker att det är låg bloggaktivitet när augusti månad är på väg att ta slut och när man läser senaste inlägget med rubrik “Snart är juli slut …”.
Det är inte p g a att jag inte vill blogga utan det är mer att tiden inte har räckt till. Politiken har tagit mer tid än jag tänkt mig och så har min sambo tagit över en ekologisk affär i Lund. Att starta ett företag tar sin lilla tid, det är en hel del som ska köpas och fixas. Att dessutom sköta en butik med färska grönsaker kräver en hel del jobb. Även övriga varor som finns på hyllorna kräver en del jobb. Det ska beställas, tas emot, packas upp, ställas på hyllor, läggas in i systemet, prismärkas mm.
Så jag har lagt en del tid på “Tant Gurka”, som butiken heter, men det har givetvis varit jätteroligt. Det är kul att stå i affär och prata med kunder som är väldigt medvetna om vad de köper. De har krav och vill ha det som det alltid har varit.
Nu när butiken rullar på gäller det att jobba lite med marknadsföring eftersom det behövs många fler kunder för att få det hela att gå runt. Fler kunder ger också möjlighet till bättre priser.

Det har hänt en hel del den senaste tiden dels i Region Skåne men även inom Miljöpartiet på riks. Maria Wetterstrand och Mikaela Valtersson ska lämna riksdagen. Både Maria och Mikaela har gjort fantastiska insatser och det känns givetvis lite svårt att de lämnar riksdagen. De har båda jobbat väldigt mycket och tillfört mycket.

Med två små barn och en man som är miljöminister i Finland är det ganska så naturligt att Maria lämnar riksdagen. Dessutom känns det nog lite egendomligt att inte vara språkrör men ändå så populär hos media. Jag tror att Maria kommer att kunna vara en grön kraft även om hon inte sitter i riksdagen. Det behövs fler debattörer och skrivare med gröna tankar.

Att Mikaela lämnar riksdagen känns lite mer överraskande men ändå inte. DN skriver om Mikaela.

Miljöpartiet måste nu komma tillbaka till en mer självständig och oberoende ställning i svensk politik. Vi behöver våga släppa fixeringen vid Socialdemokraterna som det enda partiet att förhålla sig till.

Jag delar helt Mikaela ståndpunkt. Miljöpartiet är inte höger eller vänster och vi ska ta ställning i varje sakfråga oberoende vilket block som driver frågan. Jag hoppas Mikaela kan vara med i det fortsatta arbetet med att utveckla Miljöpartiets politik även om hon inte sitter i riksdagen.
Miljöpartiets gröna kraft behövs mer än någonsin …

Miljöpartiet har chansen att bli ett brett, pragmatiskt och framtidsinriktat parti med en tydlig ideologisk strategi. Vi är i dag Sveriges tredje största parti. Vi måste ta det ansvar som detta förtroende kräver. Det är dags att vi börjar agera utifrån det.

Världen behöver grön politik som omsätts i verkligheten. Vår politik är alldeles för viktig för att bara skrivas på plakat och i debattartiklar. Det är i verkligheten vi förändrar världen.

Träffar: 5

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>