Inlägg under » juli, 2010 «

lör
31
jul
2010
lördag, 31 juli, 2010 | Skriven av:

Det räcker med en liten bit toalettpappersbit för att det ska bli akrobatiska konster. Alice har inga problem med att stå på två tassar. Sickan kollar läget från sin plats under kylskåpet.

Alla ungarna börjar nu vänja sig vid våra varelser. När det är matdags så är det inga problem att klappa och gosa.

Sickan kan man nu lyfta upp utan att hon blir stressad och vill springa iväg. Hon kommer ibland och lägger sig nära och vill gärna bli kliad under hakan och då kommer en liten motor igång.

Lilla Grå artar sig och spinner och gillar att bli kliad under hakan. Hon njuter men är inte helt säker på att det är riskfritt. Alla är mjuka men Lilla Grå är i särklass mjukast. Kattburen som vi transporterade hem Lilla Grå i efter infångandet är helt OK att ligga och mysa i.

I dag blir det fest för då blir det strömming. Det bådar för en möjlighet till att få även Alice lite mer tillgiven och kanske blir det ett litet spinn även från henne.

Nu ska jag jobba lite med en dokumentation som min sambo har varit med och gjort som listar lite mer unika växter och hus på Ärtholmens sommarstad. För att koloniägarna ska värna om det speciella så ska vi dela ut diplom som visar på det “bevaransvärda”.
Det börjar bli lite brådis. Allt ska vara klart till nästa söndag.

Svårt att koncentrera sig på detta då det är betydligt roligare att studera katterna. Nu ligger Alice och Sickan i fönstret och leker med gardinstångskulan. En liten tass sätter igång allt och så hålls allt igång av sig själv …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
31
jul
2010
lördag, 31 juli, 2010 | Skriven av:

Buren är som sagt på plats och Ella vänjer sig vid den. Hon har inga problem med buren. Hon sitter utanför och slickar sig.

Hon går även in i buren och äter. Vi skulle kunna stänga buren redan nu men vi har ju inte en tid hos veterinären förrän på måndag. Det ser bra att och det borde inte bli några problem med att fånga Ella.
Men man vet ju aldrig …

Känslan kommer då och då – GÖR VI RÄTT?
Vad blir det för liv för Ella?
Känns dumt att gå emot naturen men gör vi inget har vi med mycket stor säkerhet en ny kull kattungar som bor under verandan. Då blir problemen inte mindre.
Det finns en hel del katter på koloniområdet redan. Att skjuta livsglada katter är inte rätt. Att låta de svälta är heller inte rätt.

Så när allt kommer omkring så gör vi nog ändå rätt …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
31
jul
2010
lördag, 31 juli, 2010 | Skriven av:

DN skriver : Sverige tyst om rätten till vatten

Tillgång till rent vatten och sanitet är mänskliga rättigheter, har FN:s generalförsamling slagit fast. Men Sverige stödde inte resolutionen.

Efter drygt 15 års debatt kunde generalförsamlingen natten till torsdagen anta resolutionen som gör rent vatten till en grundläggande mänsklig rättighet. 122 länder röstade för, ingen var emot. Men 41 länder, däribland Sverige, lade ner sina röster.

Man kan undra varför Sveriges centerpartistiske miljöminister lade ner Sveriges röst?

Miljöminister Andreas Carlgren (C) förklarade regeringens beslut:
– Vad vi har vänt oss emot är själva principen, att man formulerar det som en mänsklig rättighet. . . Då ska det också ha en full juridisk verkan. Det är därför vi inte tycker att det här är rätt metod att uppnå ett väldigt viktigt och gott syfte, sade Carlgren till TT.

Vad uppnår man om man inte röstar för att vatten är en mänsklig rättighet?
Varför inte rösta ja och sedan jobba för att det ska ha en full juridisk verkan? Dessutom finns det en hel del under mänskliga rättigheter som inte har full juridisk verkan.

Svagt av alliansregeringen att inte rösta ja till denna resolution och ofattbart …

Resolutionen uttrycker djup oro över att nära 900 miljoner människor saknar rent dricksvatten och 2,6 miljarder saknar toaletter. Texten påminner om att världens ledare lovat, i FN:s så kallade millenniemål, att senast 2015 ha halverat antalet människor som är utan rent dricksvatten och godtagbar sanitet.

FN uppmanar också länder och internationella organisationer att hjälpa utvecklingsländerna att snabbare få fram “säkert, rent, tillgängligt vatten till överkomligt pris och sanitära anläggningar till alla”.

Det behövs en ny regering. Rösta grönt den 19 september!

fre
30
jul
2010
fredag, 30 juli, 2010 | Skriven av:

I alla fall om man ser till vädret. Annars är det inte tråkigt på kolonin det händer något varje sekund. De tre ungarna som blir större och större äter, leker, går på toa och sover. Inte i någon speciell ordning. Det gör vad de känner för. Ibland sitter de samtidigt på toa.

De tycker om olika sorters mat. Lilla Grå gör allt för lite sill. Sickan, fd Sixten, älskar ekologisk filmjölk och Alice gillar sill bäst men är inte så salig som Lilla Grå. De börjar bli allt mer nyfikna. Mest nyfiken är Sickan hon följer med och kollar allt vi gör. Även när vi tömmer kattoaletterna.

Vi kommer att dela bostad med Sickan och Lilla Grå har troligen ett hem men Alice saknar fortfarande bostad.

Är det någon som är intresserad av Alice eller vet någon som kan vara det hör av er. Ring 0705-15 80 38 eller skicka ett e-post.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
fre
30
jul
2010
fredag, 30 juli, 2010 | Skriven av:

I dag kom en från Föreningen Förvildade Katter, FFK, och lämnade en fångstbur. På måndag är det tänkt att Ella ska åka till veterinären och bli behandlad. Innan dess så får vi hoppas hon vänjer sig vid buren och att hon på måndag går in i buren och äter. Sista måltiden innan infångandet blir på söndag morgon. Därefter är det bara att stålsätta sig och inte ge efter svansningar och jamningar. Det gäller att hon är hungrig på måndag och att hon kommer hit då.

Kastrering kan göras på olika sätt och vi har valt att göra ingreppet som kallas för “flanken” och är lite dyrare än det “vanliga” ingreppet. Flanken innebär att man gör ett mindre snitt, ca 1 cm. Tanken är att detta ska ge mindre komplikationer efter ingreppet. Vi kan ju knappast sätta en krage på Ella och vi har heller ingen möjlighet att ha henne inne. Även om vi hade henne inne skulle det kunna bli problem eftersom hon inte är van att vara instängd. Vi får hoppas att hon kommer till oss efter ingreppet och äter mat så hon slipper jaga de första dagarna.

Det är i alla fall skönt att vi nu har bestämt ett datum. Det vore bra om någon kunde ta hand om Ella, helst någon som bor på landet. Ring gärna 0705-15 80 38 om du är intresserad eller känner till någon annan som vill dela bostad med Ellla. Hon kan nog bli väldigt tam, men det vet man ju förstås inte. I går kväll låg hon inne på vår veranda och hade för första gånget lagt sig bekvämt på några stolskuddar. Om inte det går har vi en som kommer att mata henne hela vintern.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
29
jul
2010
torsdag, 29 juli, 2010 | Skriven av:

Nu har vi bestämt oss för att försöka sterilisera Ella, kattmamman på måndag. I morgon får vi hem en bur som vi ska ställa ut och sätta in mat i för att vänja Ella vid buren. På måndagmorgon är det tänkt att buren ska slå igen med Ella inuti. Sedan bär det av till Näsetveterinären. De gör ett steriliseringen med ett mindre ingrepp vilket gör det lättare att släppa ut Ella redan samma dag.

Ella har blivit mer kelen och jamar inte längre efter sina ungar. Hon ligger nu på vår veranda med dörren öppen och hennes ungar borde nu ligga och sova i stugan. De håller på och busar med allt som rör sig.

Sixten visade sig vara en hona och heter nu Sickan. Lilla Grå verkar vara en hane men det har vi inte lyckats klura ut ännu. Det är alldeles för mycket hår och lite för mycket fräs.

Alla har gjort framsteg i socialiseringsprocessen. Sickan kommer emot en och vill bli klappad och spinner som en katt. Lilla Grå fräser allt mindre och vågar allt när man matar med strömming.

Alice är mest reserverad men går att klappa och kommer ibland och lägger sig nära.

Allt är OK utom min kattallergi. Äter en tablett som hittills inte hjälpt något. Vi får se det blir nog bättre med tiden …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
ons
28
jul
2010
onsdag, 28 juli, 2010 | Skriven av:

DN skriver : Miljonfynd på loppis

På loppmarknader hoppas man alltid på det stora fyndet. För amerikanen Rick Norsigian slog önskningen in.

Det var tio år sedan Norsigian köpte 65 fotonegativ på en loppmarknad i orten Fresno, i Kalifornien. Då kostade de sammanlagt 45 amerikanska dollar. Idag har de värderats till 200 miljoner dollar. Anledningen är att man med experthjälp kunnat konstatera att negativen visar sig vara äkta verk av kända fotografen Ansel Adams.

Detta visar att man kan göra fynd på loppis men det är väl sällan de blir av denna kalibern. Viktigast dock är att loppis gör att saker återanvänds vilket minskar resursslöseriet.

En kommentar på DN:s sida var “det är därför man inte ska ge bort saker till loppisar…”. Kanske var den lite skämtsam men det är klart att man ska ge bort saker som man inte använder till loppisar. Det finns många loppisar som drivs av organisationer som använder intäkterna till att hjälpa andra i Sverige men även utanför Sveriges gränser. Detta innebär att det blir en “mereffekt”. Vi sparar inte bara resurser vi ökar stöd till personer som behöver det. Dessutom kan vi ju själva göra fynd genom att köpa vad andra har lämnat till loppisen. Så loppisar är bra. Fortsätt lämna in.

Det är egentligen lite sjukt att några glasnegativ kan vara värda så mycket som 1.4 miljarder kronor även om “Adams, som dog 1984, var en av sin tids största naturfotografer, mest känd för sina bilder av den amerikanska västern.”

ons
28
jul
2010
onsdag, 28 juli, 2010 | Skriven av:

DN skriver : Tjurfäktning förbjuds i Katalonien

Regionparlamentet i spanska Katalonien beslutade på onsdagen att förbjuda tjurfäktning, vilket fick motståndare till den hundratals år gamla traditionen att jubla utanför mötessalen.

Många spanska ögon var riktade mot Katalonien när parlamentet röstade för att tjurfäktning inte längre ska undantas i förbudet mot att döda eller behandla djur illa. Katalonien blir den första spanska fastlandsregionen att förbjuda tjurfäktning och djurrättsaktivister vann därmed mot traditionalister som hävdat att tjurfäktning speglar den spanska folksjälen.

Det var verkligen på tiden. Omröstningen var ganska så knapp 68 för ett förbud och 55 emot.

Man kan hoppas att det smittar av sig till övriga delar där det förekommer tjurfäktning.

Detta är en seger för djurrättsrörelserna efter lång kamp för tjurars rättigheter. Mycket är kvar men detta är en början …


SvD, AB, SR, FDR

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar
tis
27
jul
2010
tisdag, 27 juli, 2010 | Skriven av:

SDS skriver : BP:s vd avgår

BP:s vd Tony Hayward avgår till följd av sina klavertramp i samband med oljekatastrofen i Mexikanska Golfen. Ny vd blir Robert Dudley, enligt Reuters. Tony Hayward får en årslön, 1 dryg miljon pund, motsvarande omkring 11,3 miljoner kronor, i avgångsvederlag när han avgår den 1 oktober.

Samtidigt redovisar BP en förlust på 17,0 miljarder dollar för det andra kvartalet. Resultatet dras ned av kostnader relaterade till utsläppet i Mexikanska golfen för 32,2 miljarder dollar.

VD:ar ska ha hög lön och bra villkor säger “man”. Man måste betala för att få de bästa.

BP:s avgående VD skulle alltså ha varit den bästa och ändå gick det som det gick. Inte nog med att hände en allvarlig olycka sedan klantande han till det och uppträde rätt så egositiskt. Han åkte på segelsemester mitt i krisen.

Vad blir resultatet av detta?
Jo han avgår som BP:s VD men får ett nytt jobb för BP:s ryska organiation oh dessutom får han 11.3 miljoner koronor i avgångsvederlag.

Detta är inte rimligt. Samtidigt redovisar BP en storförlust med 17 miljarder dollar. Detta visar det orimliga i höga chefers löner och arvoden och fallskärmar.

Det skulle inte vara dumt att ha ett jobb där man kunde få 11.3 miljoner koronor om man klantade till det och dessutom fick ett nytt jobb på en annan avdelning inom företaget.

Jag tror jag ska ringa arbetsförmedlingen i morgon …

tis
27
jul
2010
tisdag, 27 juli, 2010 | Skriven av:

Nu är det snart 5 resp 4 dagar som vi haft 2 resp 3 kattungar under behandling. De äe som sagt väldigt lättroade. EN tunnel med några hål i kan sysselsätta dem i timmar. Man kan göra väldigt mycket med en tunnel om man är en katt.

Kattmamman Ella har nu ändrat sitt beteende. Hon kommer och vill ha mat och har slutat jama efter kattungarna. Hon har blivit betydligt mer kelen. Hon stryker sig mot oss när hon vill ha mat. Det känns skönt att längtansperidoen är över.

Vi vet inte om hon bor under vår veranda. Ibland ser det ut så men vi hör inget från henne. Det är helt OK om hon bor under vår veranda. Vi har fixat en som kan mata henne i vinter. Vi ska även försöka få tag på ett litet katthus.

Är det någon som har en ritning på ett katthus så får ni gärna höra av er.

Det är skönt att vi nu börjar få kontroll på situationen. Man kan ju inte fega ur när det handlar om levande och kännande varelser. Nu är det bara en kontakt med någon som har en kattbur så att vi kan få iväg Ella till veterinären för en sterilisering.

Kategori: koloni  | 2 kommentarer
mån
26
jul
2010
måndag, 26 juli, 2010 | Skriven av:

Nu är det skördetid. Krusbär, vinbär, hallon och smultron är redo att plockas. Dessutom har aprikoserna blivit mogna, i alla fall nästan.
Det blir inte många men det är inte kvantiteten som räknas. Men när man står på marken och tittar på de gula aprikoserna blir man lite sugen.

Man tar fram stegen och lyckas nå de få aprikoserna . Plockar försiktigt ner guldklimparna.

När man sedan inspekterar guldet ser man att något varit före och gjort att halva aprikosen blivit förstörd. Lyckligtvis var det bara en som hade fått en attack.
Övriga var inte riktigt mogna så de får ligga till sig någon dag. Aprikoserna brukar vara fantastiskt goda. I år är nog inget undantag.

Katterna ser ut att ha det bra. De klarar sig utmärkt tillsammans. Kattmamman kommer fortfarande på besök vilket gör de små liven lite oroliga.
Annars så börjar de acceptera oss. Strömming kan de inte motstå. När de fick strömming morse klättrade de upp i knäet och åt ur handen. De blir som hypnotiserade när de får mat.

Sixten blir allt mer tam. Han kan man snart lyfta upp och sätta i knäet. Sixten är fortfarande minst men verkar vara en ledarfigur. Det är alltid han som kommer till maten först. Han tar hand om övriga två och slickar dem lite då och då.
Alice är den starkaste och är ibland lite för hård i lekarna med Lilla Grå och Sixten. Lilla Grå tar det lite försiktigt men vågar mer än Alice.

De leker bra tillsammans och ibland springer de efter varandra i full fart. Det går undan de springer i full fart rakt under sängen. De lyckas ta sig fram alldeles utmärkt trots att det ligger lite saker under sängen. Ibland kommer alla tre i full fart och kör några varv.

Vi har ännu inte bestämt när Ella, kattmamma ska sterilisers. Förhoppningsvis blir det denna vecka om vi nu får tag i en bur och om vi får in Ella i densamma.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
sön
25
jul
2010
söndag, 25 juli, 2010 | Skriven av:

Det är kul med katter, speciellt när de är ungar men det är även lite jobbigt. Tanken är ju att vi ska socialisera dem och vi lägger en del tid på det. När man har kommit en kattunge nära och gullar med den kommer de andra och tar hela uppmärksamheten.

Speciellt jobbigt är det att mamman nu kommer och hälsar på och jamar och då blir Alice en annan katt. Sixten och LIlla Grå reagerar inte så starkt på Ella men däremot på Alice reaktion.

Vi har en gulblå tunnel som de älskar att leka i och med. Ibland är de alla tre i den och då rör sig tunneln ordentligt. Då och då rusar alla tre rakt genom tunneln.

Känslan att vi gör fel kommer då och då. De flesta säger i alla fall att vi gör rätt. Just nu är det mest synd om Ella som går här och stryker. Hon är så rädd men kommer ändå hit och låter sig klappas och ibland så skjuter hon upp bakdelen med svansen i vädret. Hon vill och vill inte bli klappad. Ungarna är så gamla att de vilken dag som helst kommer att bli lämnade av Ella men det är ju skillnad att bli fråntagen sina ungar och att lämna dem självmant.

Sixten kommer att bo med oss i Lund vintertid och på kolonin på sommaren. Han verkar ha accepterat oss och spinner lite då och då och följer vad vi gör med sina gulliga små ögon.

Nu lägger vi en massa tid på socialisera ungarna och att prata med folk som kan tänkas upplåta deras hem till Alice och/eller Lilla Grå.
Mycket annat hinner vi inte med …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
24
jul
2010
lördag, 24 juli, 2010 | Skriven av:

Det går framåt med socialiseringen. Sixten kan man nu klappa och klia och få ett kraftigt spinnande tillbaka. Övriag två är lite mer reserverade. De äter dock ur händerna och accepterar att vi går omkring i stugan utan att de rusar iväg och gömmer sig.

De är väldigt aktiva när de är aktiva. De har inga som helst problem med att rensa i skåpen.
Just nu ligger de tillsammans och sussar. Annars har de olika favoritplatser. Det är nog snart dags för mat och då ska de väl orka bege sig till matskålarna. Om de orkar vill säga.

Det är intressant att följa deras utveckling. Sixten är minst men är den som vågar mest och som tar mest initiativ. Alice är också ganska så framåt men är mycket mer reserverad. Lilla Grå är nästan alltid ett steg efter men är rätt så tuff när det gäller. Hennes fräsande är nästan helt borta. Ibland kommer det en förbirusande gå mjukis och för säkerhets skull med ett lite fräs.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
24
jul
2010
lördag, 24 juli, 2010 | Skriven av:

Nu har vi fått kontakt med Skånekatten och har nu bestämt att vi ska försöka fånga in kattmamman Ella i nästa vecka och sterilisera henne. Vad vi gör efter steriliseringen vet vi ännu inte.
Man kan säkert få Ella lite mer tam men det är inte helt säkert. Man kan också tänka sig att hitta någon som matar henne under vintern.
I bl a Malmö pågår ett projekt som kallas TNR, “Trap-Neuter-Return” (fånga-kastrera-återplacera). Vi får se vad vi kan göra.

Jag tror att det skulle gå att få Ella till en huskatt. Hon vill så gärna buffa och kela men är på helspänn och reagerar på det minsta lilla.
Vi kan släppa ut Ella på vår koloni och låta någon mata henne hela vintern eller så släpper vi ut henne på en ny koloni där hon kan bli matad. Det finns en kolonist som vill bygga ett katthus på sin koloni men har inte hittat någon ritning. Har själv sökt på intenet och har heller inte någon ritning.
Finns det någon som har en ritning på ett litet katthus hör av.

Kanske finns det någon som vill ta hand om Ella.

Intresserad ring 0705-15 80 38!

Eller?
Vi måste i alla fall sterilisera henne annars så har vi en ny kull med ungar att ta hand om.

Vi håller på att hitta hem till alla ungarna. Det borde inte bli ett problem. Vi ska själva dela bostad med Sixten. De andra har vi möjliga hem till men det är inte klart ännu. Så finns det någon som är intresserad hör av er.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
fre
23
jul
2010
fredag, 23 juli, 2010 | Skriven av:

I dag kom det kvinna med en kattunge och undrade om den tillhörde “vår” kattmamma. Hon hade hört att vi hade tagit hand om en katt med ungar.
Det var det ju inte. Denna lilla krabat var inte många veckor. Hur gärna vi än vill kan vi inte ta hand om även denna lilla söta kattunge. Den behöver sin kattmamma ett tag till. Det bästa måste vara att lägga tillbaka kattungen på platsen där den hittades och sedan ha uppsikt över den och se om kattmamman kommer och hämtar den. Om inte är det bara att börja mata.

Detta år måste vara ett kattår …

Kategori: koloni  | 2 kommentarer
fre
23
jul
2010
fredag, 23 juli, 2010 | Skriven av:

Natten har varit lugn förutom några små incidenter. Vi blev väckta av att kattmamman Ella kom och ville ha mat. Hon vet att vi har kattungarna i huset men hon visar ingen aggressivitet mot hos.
Nu på morgonen kom Sixten och la sig i våra säng. Någon minut senare kom Alice och så blev det bus i stället för kel.

De tar hand om varandra och ger varandra trygghet vilket är bra men det försvårar att de knyter an till oss. Nu ska vi försöka hitta bra hem till i första hand ungarna. Vi är lite osäkra hur vi ska göra med Ella.

Enklast hade det varit att blunda och inte bry sig om katterna alls. Bara låta naturen ha sin gång. Naturen är tuff.

Så är det med många andra problem, man kan bara blunda. Det kan gälla miljö- och klimatproblem, hemlöshet m.m.
Inte löser det några problem men man överlåter bekymren på någon annan.

Men så kan man ju inte vara …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
22
jul
2010
torsdag, 22 juli, 2010 | Skriven av:

Nu har alla ätit, putsat sig och hittat en sovplats. Ska natten bli lugn eller ska det jagas och lekas? Det har blivit mycket mer hålligång nu när Alice kommit hit.

Potträningen har gått helt utan problem. Inga missöden utanför kattlådorna. Temperaturen inomhus är lite hög men det får vi leva med. Det går inte att ha fönster öppet nu och myggnäten stoppar inga små kattassar.

Sixten är den som är minst rädd. Han äter ur handen utan problem och kan kommer och tittar och ska undersöka vad vi håller på med. Lilla Grå fräser inte så mycket och äter ibland ur handen. Alice är mest reserverad men hon kom ju precis.

Nu är det dagas att sova och ta igen den förlorade sömnen de senaste nätterna. Tyvärr är det lite för varmt i stugan för att man ska sova bra. Vi kan inte ha några fönster öppna nu pga rymningsrisken och myggnäten står inte emot små kattassar. Så det är bara att stå ut.

Katterna är smarta och ligger på det svala golvet och vi i en varm säng …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
22
jul
2010
torsdag, 22 juli, 2010 | Skriven av:

Tidigare idag var jag och skulle ge mat åt Alice med mindre bra resultat. I kväll gjorde vi ett nytt försök. Grannen som tidigare släppt in oss var inte där. Vi lånade en stol och en stega av en annan granne för att kunna ta oss över staketet. Allt detta var förgäves. Ingen Alice och inte ens en Ella. Maten vi lämnat tidigare var uppäten. Det är ju inget konstigt i sig eftersom det finns gott om katter, fåglar och igelkottar.

Mycket nedstämda begav vi oss hem. Vi sa att nu har Ella flyttat Alice och att det finns en liten chans att hon flyttar tillbaka till vår koloni. Vi pratade med vår granne och berättade om det nedslående resultatet. Jag gick en runda i trädgården och tänkte se om Ella låg där och väntade. men jag såg ingen Ella men jag såg en liten Alice. Alice kom snabbt fram och ville ha mat. Jag satte maten på verandan som vanligt och Alice kom direkt. Så det var bara att stänga verandadörren och så hade vi den sista kattungen. Nu gällde det bara att få in henne i huset utan att de andra smet ut på verandan.

Med lite mat går det mesta. Det var bara att ta tag i nackskinnet och lyfta in Alice till Sixten och Lilla Grå.

De verkade alla glad att få se varandra igen. Nu far de runt och jagar varandra.

Ella verkade inte ledsen. Det verkade nästan som om hon levererade Alice. Ella åt sin mat och gick iväg. Nu får vi hoppas hon kommer varje dag tills vi kan ordna en tid för sterilisering.

Det känns bra att ungarna är återsamlade och natten blir nog både lugn i alla fall för oss men jag tror det blir en del spring och bus …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
tor
22
jul
2010
torsdag, 22 juli, 2010 | Skriven av:

Det är inte lätt att förstå hur katter agerar. Igår så “rövade” vi bort två av tre ungar. Ella, kattmamman, såg och hörde det hela. Efteråt kom hon fram som vanligt och strök sig och fick mat. Mat gör visserligen att omdömet blir sämre men ändå.
Dessutom idag låg hon och väntade på mig när jag var ute på toa. Jag hälsade och hon följde med mig in på verandan och var rätt så kelen. Hon buffade och jag kunde klappa henne ordentligt. Hon åt med god aptit. Satte sig sedan och gjorde toalett. Slickade sig nogrant och sedan gick hon lugnt ut och la sig i vår trädgård.

Hon verkar inte ha blivit skrämd av vårt handlande. Kanske är det så att hon är redo att släppa sina ungar. I så fall är det hög tid att även hämta hem Alice. Dessutom kommer kanske de som bor på den koloni de är på nu hem vilken dag som helst och då flyttar de och då är vi tillbaka på ruta ett.

Nu har vi ju erfarenhet av tidigare expeditioner så denna gång ska det säkert gå smärtfritt.

Det finns mycket roligt för en katt i stugan. Kulan till rullgardinssnöret är en självgående leksak. Gardiner är också helt OK. Allt mycket spännande …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
ons
21
jul
2010
onsdag, 21 juli, 2010 | Skriven av:

Nu är första etappen avklarad. Vi har nu lyckats fånga in två av fyra. Det blev Sixten och Lilla Grå. Alice är kvar hos mamma Ella.
Det gick rätt så bra att fånga in Sixten och Lilla Grå. Nästan inga problem med Sixten. Vi behövde dock två försök. Så länge man höll dem i kattskinnet var det OK, förutom lite pip från Lilla Grå men sedan blev det värre. Lilla Grå skrek i högan sky och tyckte inte om att sitta i en kattbur.

Efter att vi fångat två gav vi mat till Ella och Alice. Ella var som vanligt och jag kunde klappa henne och hon buffade mot min hand. Vi lämnade dem med en fylld tallrik med kattmat. Nu är ingen ensam tror vi i alla fall. Vi vet ju inte hur det är med Ella och Alice. Sixten och Lilla Grå har i alla fall varann.

Sixten och Lilla Grå gömde sig direkt under vår säng. Efter ett tag kom Sixten fram och åt. Lilla Grå höll sig fortfarande gömd men har nu ätit.

Nu är de framme och leker. Kulan i rullgardinsnöret är kul. Korgen som de legat i tidigare har de redan hittat och Sixten ligger just nu och vilar sig. De har undersökt varje vrå. Kattlådan har redan varit på.
De har pipt lite försynt och har väl saknat Alice och mamman.

Nu får vi se hur natten blir. Jag gick och tittade på kolonin där vi fångade in Sixten och Lilla Grå. Det var helt lugnt , inga pip och jamanden. Vi vet ju inte om de är kvar men troligen är de det. Vi får kolla i morgon. Vi får gå upp tidigt i morgon och se om Ella kommer och vill ha mat. Kanske har hon med sig Alice då vem vet …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar