Inlägg under » juli, 2011 «

fre
29
jul
2011
fredag, 29 juli, 2011 | Skriven av:

Tiden går verkligen fort. Juli har bara försvunnit. Just nu är det mycket som kretsar kring Tant Gurka, min sambo Aninas ekologiska affär i Lund. Det är en massa saker som måste fixas. Saker som man inte vet så mycket om innan man börjat gräva i dem. Nu är det mindre än 14 dagar tills det är dags att öppna. Den 11 augusti kl. 12.00 är det dags.
Juli är en svår tid att fixa saker eftersom det är semestertider. Det känns ändå som att vi har koll på läget. Det största problemet just nu är att hitta en grönsakskyl.

Vädret har inte varit det bästa. Alldeles för mycket regn. Kissarna har inget emot lite vatten. De springer ut och in trots att det ösregnar ute. Deras pälsar klarar en hel del. Ibland är dock den långhåriga Brummis väldigt blöt och smutsig men han håller sig ren med hjälp av lite borstning. I går hittade jag en jätte stor fästning. Ballongen med blod i var skimmrande grå precis som Brummis päls. Efter lite om och men fick jag bort fästingen. Jag använder med “pennan med en lasso”. Problemet var att fästingen var så stor att lasson inte gick runt “ballongen”. Efter lite lirkande lossnade fästingen helt och hållet, levande.

I dag blir det inte så mycket Tant Gurka eftersom jag är på väg till Kristianstad och Jamboree 2011. Jag har aldrig varlig scout men har varit redo för det mesta. Just nu är Jamboree 2011 Skånes 4:e största “stad”. Nästan 80 000 besökare är det tänkt att bli. Ska bli intressant att se. Här ska finnas allt som finns i ett samhälle. Det är bara att hoppas på bra väder …

sön
10
jul
2011
söndag, 10 juli, 2011 | Skriven av:

Nu är Almedalsveckan slut, i alla fall för min del. Just nu talar Jimmie Åkesson. Tittade lite på talet via SVT Play men nu sitter jag på färjan och då försvann mottagningen. I Skop:s senaste mätning har (SD) gått ner 2.3 %-enheter till 4.2 %. Det är en stor nedgång, var tredje sympatisör har försvunnit. En rimlig nedgång Även (KD) minskar och får 3.1 % (- 0.7 %-enheter). (FP) och (C) är nu nästan jämnstora och ligger kring 6 %.
Miljöpartiet ökar med 1.4 %-enheter och får 10.7 %.

Förra gången jag var på Almedalsveckan, för nästan 20 år sedan, och då var det mycket annorlunda. Då kämpade Almedalen mot Partiveckan i Sundsvall och varje riksdagsparti hade sin dag. Då var det också mest politiker på ön och huvudnumret var verkligen partiledartalet. Det förekom dock lite torgmöten men bara på partiets egna dag. Nu är det nog flest lobbyister. I år var det en ny toppnotering i antalet seminarier. Antal besökare var enligt många källor färre än förra året, vilket inte är så konstigt då det var valår förra året.

Förra gången jag var på Almedalsveckan bodde jag på Fridhem, vilket var prinsessan Eugénies sommarställe. Denna gången träffades de fem pilotregionerna som inför samverkansmodellen där för en middag. Vackert hus som ligger väldigt fint.

Kategori: politik  | Skriv en kommentar
lör
2
jul
2011
lördag, 02 juli, 2011 | Skriven av:

Nu är det hög tid att gå och lägga sig. Väskan är packad för resan till Almedalen och katterna har fått sin kvällsmat och har nu gått och lagt sig. Intressant och roligt att åka till Almedalen men jag tror jag kommer att sakna trädgården och katterna och så min sambo.

Jordgubbarna håller på att ta slut, hallon och smultron finns det fortfarande gott om. Snart är det även dags att skörda vinbär, svarta, röda och vita. Nu är det en bra tid eftersom det finns så mycket bär att skörda. Dessutom finns det gott om mullbär. Väldigt bra att ha till frukost och mellanmål och efterrätt.

Förutom bär och frukt blir det inte så mycket odlande i år. Mördarsniglarna har tagit en del av det lilla vi satt. Vi borde försöka få våra tre vaktkatter att hålla mördarsniglarna borta. Vi får väl träna dem att fånga dem och lägga dem i en spann. Oavsett om det blir något odlat eller ej är det skönt att bara vara på kolonin.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
fre
1
jul
2011
fredag, 01 juli, 2011 | Skriven av:

Det sägs att när tiden går fort har man kul. Det stämmer men det hade inte varit dumt med lite långsammare klocka. Efter tisdagens regionfullmäktige så var jag ganska så trött men det blev ändå tidigt upp på onsdagen för att träffa representanter för Moriskan. På eftermiddagen blev det träff med Regionala tillväxtnämnden och även en träff med Riksteatern Syd.

Torsdagen gick till Mp Skånes arbetsutkottsmöte och sedan blev det lite kulturarv. Bl a gick vi igenom erfarenheter och intryck från resan till Halle.

Efter en trevlig dag så möttes jag av tidningsrubriker om Svensk Näringslivs rapport “Konsten att strula till ett liv”. Skulle gärna velat ha varit på presskonferensen och lyssnat själv.

Per Svensson (SDS) skriver

Det var smått genialt att låta en nationalekonom i radio gravallvarligt förklara att man måste ge studenter ”signaler” som avhåller dem från att studera saker som inte är en ”investering” och sedan få henne att exemplifiera det onyttiga med ”Harry Potter och hans världar”.

Det är knappt man tror det är sant.

SvD skriver

För att avskräcka studenter från utbildningar där sannolikheten att få jobb efter avslutade studier är relativt låg skulle man kunna sänka studiebidraget på de utbildningarna. Så löd ett förslag i en rapport från Svenskt Näringsliv som släpptes tidigare i veckan, skriven av Svenskt Näringslivs chefsekonom Stefan Fölster och Malin Sahlén, nationalekonom på organisationen. I en Brännpunktsartikel idag försvarar de båda rapporten.

När man lyssnar till detta förstår man varför kultur inte har den plats den borde ha i samhället. I dag fick jag tillfälle att prata lite kultur i Radio Kristianstad. Någon på stationen hade läst en liten blänkare om att kulrurnämndens presidium skulle åka till Almedaln. Frågeställning i reportaget var bl a vad vet Skåningarna om Region Skånes kulturnämnd.

Visst kulturnämnden är nog relativt anonym. Det viktigaste är dock att regionens resurser genererar “kultur” inte att kulturnämnden syns. Det innebär ju inte att vi inte ska jobba för att synliggöra vårt arbete. Viktigt också att kulturpolitiken får synas i valrörelserna. Det är dags att planera för mer kultur i valrörelsen NU.

Just nu passerar tåget Stångby vilket innebär att jag snart är tillbaka på kolonin. Då blir det lite relax och sedan blir det till att packa väskan för i morgon börjar färden mot Almedalen. Tåget går 9.48 från Malmö C och jag är i Visby färjeterminal 18.05 i god tid innan det börjar. Jag har tidigare varit i Almedalen men då var det mest politiker och lite media och Almedalsveckan var på nedgång. Nu verkar det vara full rulle. Det är så många seminarier och mingeltillfällen så man hinner bara med en bråkdel. Har tid att kolla programmet noggrant på uppresan …

Kategori: koloni, kultur  | Skriv en kommentar