fredag 1 juli 2011 | Skriven av:

Det sägs att när tiden går fort har man kul. Det stämmer men det hade inte varit dumt med lite långsammare klocka. Efter tisdagens regionfullmäktige så var jag ganska så trött men det blev ändå tidigt upp på onsdagen för att träffa representanter för Moriskan. På eftermiddagen blev det träff med Regionala tillväxtnämnden och även en träff med Riksteatern Syd.

Torsdagen gick till Mp Skånes arbetsutkottsmöte och sedan blev det lite kulturarv. Bl a gick vi igenom erfarenheter och intryck från resan till Halle.

Efter en trevlig dag så möttes jag av tidningsrubriker om Svensk Näringslivs rapport ”Konsten att strula till ett liv”. Skulle gärna velat ha varit på presskonferensen och lyssnat själv.

Per Svensson (SDS) skriver

Det var smått genialt att låta en nationalekonom i radio gravallvarligt förklara att man måste ge studenter ”signaler” som avhåller dem från att studera saker som inte är en ”investering” och sedan få henne att exemplifiera det onyttiga med ”Harry Potter och hans världar”.

Det är knappt man tror det är sant.

SvD skriver

För att avskräcka studenter från utbildningar där sannolikheten att få jobb efter avslutade studier är relativt låg skulle man kunna sänka studiebidraget på de utbildningarna. Så löd ett förslag i en rapport från Svenskt Näringsliv som släpptes tidigare i veckan, skriven av Svenskt Näringslivs chefsekonom Stefan Fölster och Malin Sahlén, nationalekonom på organisationen. I en Brännpunktsartikel idag försvarar de båda rapporten.

När man lyssnar till detta förstår man varför kultur inte har den plats den borde ha i samhället. I dag fick jag tillfälle att prata lite kultur i Radio Kristianstad. Någon på stationen hade läst en liten blänkare om att kulrurnämndens presidium skulle åka till Almedaln. Frågeställning i reportaget var bl a vad vet Skåningarna om Region Skånes kulturnämnd.

Visst kulturnämnden är nog relativt anonym. Det viktigaste är dock att regionens resurser genererar ”kultur” inte att kulturnämnden syns. Det innebär ju inte att vi inte ska jobba för att synliggöra vårt arbete. Viktigt också att kulturpolitiken får synas i valrörelserna. Det är dags att planera för mer kultur i valrörelsen NU.

Just nu passerar tåget Stångby vilket innebär att jag snart är tillbaka på kolonin. Då blir det lite relax och sedan blir det till att packa väskan för i morgon börjar färden mot Almedalen. Tåget går 9.48 från Malmö C och jag är i Visby färjeterminal 18.05 i god tid innan det börjar. Jag har tidigare varit i Almedalen men då var det mest politiker och lite media och Almedalsveckan var på nedgång. Nu verkar det vara full rulle. Det är så många seminarier och mingeltillfällen så man hinner bara med en bråkdel. Har tid att kolla programmet noggrant på uppresan …

Kategori: koloni, kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>