tisdag 28 juni 2011 | Skriven av:

I dagvar det sista regionfullmäktige innan sommaren. På dagordningen fanns bl a Delårsrapport 1. Intressant att en rapport kan tolkas så olika. Det kändes som att många inlägg var som vanligt och inte direkt kopplade till vad som stod i rapporten.
Allt är inte perfekt men sjukvårdsproduktionen har ökat och köerna är mindre. Det finns dock en del problem att ta tag i. Region Skåne är en stor arbetgivare med många anställda och med många olika enheter. Det finns också gamla traditioner och olika kulturer. Ordspråket att det är inte lätt att lära gamla hundar att sitta stämmer in ganska så bra.
Det har lagts ner mycket arbete på att minska vårdrelaterade infektioner och mycket har hänt men ändå kvarstår det en del att göra. Bara det att man inte ska ha långärmade kläder och undvika smycken etc är inte helt lätt att genomföra. Att sprita händerna innan man tar emot en patient verkar också vara lite svårt.

Just nu skrivs det mycket om akuten i Malmö. Ett stort problem är alla som söker sig till akuten inte behöver vara där. Kostnaden för ett besök på akuten är betydligt dyrare än ett besök på en vårdcentral. Det behövs en förändring i Skåningarnas beteende. Störst problem är det där det finns ett stort akutsjukhus. Saknar man nära tillgång till en akut så går man till vårdcentralen. Det finns mycket tyckande i vilka som kommer till akuten och vad de söker för. Det kommer att vara en viktig uppgift att möta detta på något sätt. Det behövs olika insatserna för att lätta på trycket på akutmottagningarna.
En del är att informera om sjukvårdsupplysningen och se till att sjukvårdsupplysningen fungerar bättre. Många av oss är inga storkonsumenter av sjukvår do ch det är ju jättebra men det innebär också att man inte alltid är insatt i var vårdcentralerna finns och vilka öppettider de har.

På regionfullmäktge fick vi en del information. Bl a fick vi en redovisning hur “Handbolls VM” hade gått och regionfullmäktiges ordförande fick ta emot en check på drygt 6 miljoner kronor. Vi fick även information om scouteventet i Rinkaby, Jamboree 2011.

Det blev också information om det senaste i DSB First-affären och dessutom ett extra regionstyrelsesammanträde under lunchen för att besluta om det resultat som förhandlats fram.

DSB First kommer inte att fortsätta köra Öresundstågen efter december 2011. Under hösten kommer DSBFirst successivt att lämna över ansvaret till Veolia Transport. Veolia kommer att köra Öresundstågen till årsskiftet 2013/2014, då en ny upphandling beräknas vara klar. Detta berättade Öresundstågs vd Gunnar Wulff och Region Skånes regionråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden Mats Persson (FP) vid en presskonferens i Malmö idag.

Detta innebär att trafiken kan fortsätta “som vanligt” tills en ny upphandling är genomför 2013/2014.

Dagen började 9.15 med gruppmöte och jag var inte hemma förrän vid 22-tiden. På kolonin rådde lugn och ro. Kissarna var ute och patrullerade i trädgården men kunde också snabbt lägga sig till ro och njuta av att bara finnas till.

I morgon blir det ännu en heldag med olika möten men då handlar det om kultur. Ska bl a träffa representanter för Moriskan, Riksteatern och så Regionala Tillväxtnämnden innan dagen är över …

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>