söndag 10 juli 2011 | Skriven av:

Nu är Almedalsveckan slut, i alla fall för min del. Just nu talar Jimmie Åkesson. Tittade lite på talet via SVT Play men nu sitter jag på färjan och då försvann mottagningen. I Skop:s senaste mätning har (SD) gått ner 2.3 %-enheter till 4.2 %. Det är en stor nedgång, var tredje sympatisör har försvunnit. En rimlig nedgång Även (KD) minskar och får 3.1 % (- 0.7 %-enheter). (FP) och (C) är nu nästan jämnstora och ligger kring 6 %.
Miljöpartiet ökar med 1.4 %-enheter och får 10.7 %.

Förra gången jag var på Almedalsveckan, för nästan 20 år sedan, och då var det mycket annorlunda. Då kämpade Almedalen mot Partiveckan i Sundsvall och varje riksdagsparti hade sin dag. Då var det också mest politiker på ön och huvudnumret var verkligen partiledartalet. Det förekom dock lite torgmöten men bara på partiets egna dag. Nu är det nog flest lobbyister. I år var det en ny toppnotering i antalet seminarier. Antal besökare var enligt många källor färre än förra året, vilket inte är så konstigt då det var valår förra året.

Förra gången jag var på Almedalsveckan bodde jag på Fridhem, vilket var prinsessan Eugénies sommarställe. Denna gången träffades de fem pilotregionerna som inför samverkansmodellen där för en middag. Vackert hus som ligger väldigt fint.

Träffar: 3

Kategori: politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>