fredag 29 juli 2011 | Skriven av:

Tiden går verkligen fort. Juli har bara försvunnit. Just nu är det mycket som kretsar kring Tant Gurka, min sambo Aninas ekologiska affär i Lund. Det är en massa saker som måste fixas. Saker som man inte vet så mycket om innan man börjat gräva i dem. Nu är det mindre än 14 dagar tills det är dags att öppna. Den 11 augusti kl. 12.00 är det dags.
Juli är en svår tid att fixa saker eftersom det är semestertider. Det känns ändå som att vi har koll på läget. Det största problemet just nu är att hitta en grönsakskyl.

Vädret har inte varit det bästa. Alldeles för mycket regn. Kissarna har inget emot lite vatten. De springer ut och in trots att det ösregnar ute. Deras pälsar klarar en hel del. Ibland är dock den långhåriga Brummis väldigt blöt och smutsig men han håller sig ren med hjälp av lite borstning. I går hittade jag en jätte stor fästning. Ballongen med blod i var skimmrande grå precis som Brummis päls. Efter lite om och men fick jag bort fästingen. Jag använder med “pennan med en lasso”. Problemet var att fästingen var så stor att lasson inte gick runt “ballongen”. Efter lite lirkande lossnade fästingen helt och hållet, levande.

I dag blir det inte så mycket Tant Gurka eftersom jag är på väg till Kristianstad och Jamboree 2011. Jag har aldrig varlig scout men har varit redo för det mesta. Just nu är Jamboree 2011 Skånes 4:e största “stad”. Nästan 80 000 besökare är det tänkt att bli. Ska bli intressant att se. Här ska finnas allt som finns i ett samhälle. Det är bara att hoppas på bra väder …

Kategori: koloni, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>