torsdag 12 augusti 2010 | Skriven av:

Jag under en längre tid använt Glocalnet och har varit nöjd kund förutom när det gäller det mobila bredbandet och att det varit så dyrt att surfa med min iPhone.

Nu har Glocalnet inför ett tjänst som kostar 59 kr för 3 GB och då tänkte jag att jag skulle använda denna även när jag surfar med datorn. Det finns en funktion i iPhone där man delar ut internet via Bluetooth eller via USB-kabel. Problemet har varit att jag inte fått detta att fungera. Först så hade jag problem med MMS och surfandet. Sedan fixade detta sig efter lite ändrade inställningar. Då blev nästa problem med att jag inte fick upp menyn där man startar utdelningen av internet.

Jag har ringt och ringt till Glocalnets kundservice. I början försökte få det till att problemet var själva iPhonen. Jag har återställt och uppdaterat min iPhone ett antal gånger och inget har hjälp. Jag lånade ett SIM-kort från Telenor och då dök menyn upp, så det var inget fel på telefonen.

Det har tagit en massa tid och så när jag inte följde instruktionerna från Glocalnet så fungerar det. Jag vet ännu inte om det debiteras på rätt sätt. Jag får kolla i morgon och se om mitt surfande i kväll kom på mitt Glocalnet-konto eller om det blir en extra debitering.

Det som gjorde att det fungerade var att jag istället knappade in inställningarna för Telenor i stället för Glocalnet.

Så nu är allt frid och fröjd förutom att Bluetooth inte fungerar på min iPhone. Är det inte det ena så är det det andra.

Nu är det inga problem att klara sig utan Bluetooth men irriterande är det. Så det är bara att avskriva planerna på att köpa en iPhone 4, det hade löst alla problem och så hade det blivit snabbare surfning.

Skönt att jag nu lugnt kan sluta med det mobila bredbandet och därmed sänka min “surf”-kostnad.

Kategori: IT
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>