tisdag 10 augusti 2010 | Skriven av:

Alliansen har skurit ner resurserna till djurtillsynen och har dessutom organiserat om från kommuner till länsstyrelser. Under flera år har det rapporterats att länstyrelsens personal inte hinner med. De har bara haft tid att reagera på larm om missförhållanden.
Centerpartisten som sitter i riksdagens jordbruksutskott ville hävda motsatsen. Han menade också att en mink med 2-3 ungar kan leva på dagstidningssida och ha ett naturligt beteende. Hur det nu ska gå till?

Det är väl ganska så självklart att en mink omöjligen kan simma, springa och jaga på denna yta. Ännu mindre 4 st.

Många gånger yvas man över att Sverige har världens bästa djurskyddslag och det har vi kanske. Problemet är att föreskrifterna inte följer lagen. Föreskrifter tillåter små burar och samtidigt står det i djurskyddslagen att djuren har rätt till sitt naturliga beteende.

I Djurskyddslagen står det: 4 § Djur skall hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt.

Allt var klart när alliansen fick ta över, de hade kunnat genomföra ett förbud men de har hittills inte brytt sig. Centerpartisten i jordbruksutskottet tyckte det var ett hemsk samhälle att leva i där man visade på missförhållanden och försökte flytta fokus till Djurrättsalliansen i stället för på minknäringen. Vi ska vara glada att vi har engagerade medborgare som utan att skada någon eller något lägger tid och energi på att dokumentera ett missförhållande som alliansens djurtillsyn borde ha upptäckt. Det är givetvis bra om man kan undvika förbud men dessa missförhållanden har fått pågå alldeles för länge. Ända rätta just nu är att förbjuda pälsuppfödning!

Kategori: djurrätt, etik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>