Inlägg den 01 augusti 2010

sön
1
aug
2010
söndag, 01 augusti, 2010 | Skriven av:

Frisk sval luft är inte dumt. Skönt att få lite blås i pälsen …
Alla kattungar gör framsteg så snart kan vi nog släppa ut de små liven igen. I morgon när kattmamman Ella är hos veterinären ska vi göra ett försök att öka deras livsutrymme. Vi får se hur det går.

I dag så fick vi besök av en annan katt. Det är en ganska så stor katt. Kan möjligen vara en katt som kallas Prästen. Prästen är en hankatt som är pappa till många katter. Det är typiskt att han ska dyka upp nu när vi ska få in Ella i buren. Ella ligger utanför och vill ha mat men tyvärr blir det ingen mat i kväll. Förhoppningsvis så är hon hungrig i morgon och går in i buren igen trots att det finns ett snöre.

Nu är det dags för kvällsbuset. Tre små liv rusar runt och jagar varandra. Det går undan trots att de måste huka sig för att komma under sängen.

I nästa vecka är det slängardagar, både trädgårdsavfall och grovavfall så nu kan man fynda. I dag hämtade vi ett skåp från en koloni som vi ska ha på verandan. Kanske blir det lite andra fynd också vem vet.

Nu kom det en annan stor katt till vår kolonin och satt och jamade utanför vårt fönster. Troligen är det en hane också som ska uppvakta Ella. Förhoppningsvis håller P-pillret stången fram till i morgon.

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar
sön
1
aug
2010
söndag, 01 augusti, 2010 | Skriven av:

Så var det dags, för avmaskning. Vi har kollat avföringen på de små och den ser ut vara helt OK. I går fick de strömming och då kräkte Alice upp nästan allt. Vi kollade “kräket”, alltså inte Alice, men såg inget konstigt mer än att det var strömmingsrester. Vi tänkte inte så mycket på det mer än att Alice hade kanske ätit lite för mycket och lite för fort.

Natten blev lugn som vanligt förutom det normala nattbusandet. På morgonen när vi steg upp så var det två spinnmaskiner igång, Sixten och Lilla Grå, och samtliga, även Alice, svansade kring benen. Efter den del klapp och lek blev det så strömming igen.

Alla tre älskar strömming och gör vad som helst för en bit. Mysigt att ha tre små mjuka saker i knäet som slickar och tar med tassen för att få lite strömming. När strömmingen var slut satt alla tre kvar, mycket nöjda och slickade sig.
Efter en stund var det dags för Sixten att kräkas och denna gång såg vi något avlångt som rörde sig. Vi tror att det är någon slags spolmask, det stämmer i alla fall på beskrivningen från en kattbok vi har.

Så det vara bara att ta fram avmaskningsmedlet och ge alla en dos. De var hungriga så det var inget problem att få i dem pastan med avmaskningsmedlet. Nu får man hoppas att det ger resultat. Vi får väl ge en dos igen om 14 dagar.

Nu är alla ganska så vana vid oss. De har inga problem med att ligga i sängen och mysa med oss. Det enda problemet är att det nästan alltid är någon som är på bushumör och stör friden.

Ella äter mat som vi ställt in i buren. Hon fick mat i morse och nu ska hon “svältas” lite för att hon ska vara hungrig i morgon bitti då vi slår igen fällan. Hur ska detta gå?
Förhoppningsvis kommer hon i morgon och förhoppningsvis fungerar den maten som FFK hade med sig. Det var tonfisk och lamm. Tydligen är denna kombination de som lockar bäst.

Nu är allt lugnt i stugan alla vilar, tre katter och en sambo. Är detta lugnet före stormen …

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar