Inlägg under kategori » Mp Skåne «

lör
4
dec
2010
lördag, 04 december, 2010 | Skriven av:

På dagens regionmöte i Eslöv hade vi nästan 100 uppdrag att fördela. Vi var över 100 miljöpartister från hela Skåne. Det fanns många kandidater till alla poster så det många omröstningar. Rösträkning tar tid men det måste få ta tid om demokrati ska råda.
Resultatet av dagens möte kan ses på Mp Skånes hemsida.

Dagens regionmöte avslutar en lång process som startade lång före valdagen. Nu är de flesta valen gjorda och nu är det dags att starta det politiska arbetet.
Jag själv kandiderade och blev vald till två uppdrag, ordförande i Kulturnämnden och vice ordföranden i Vårdproduktionsberedningen. Dessa två uppdrag drar igång den 1/1 2011.
Innan dess ska det dessutom hinnas med ett tvådagars regionfullmäktige och två regionstyrelsemöte.
Regionfullmäktige äger rum 13-14 december och avhandlar bl a budget 2011. Mötet kan följas via webben.

Det är roligt med välbesökta regionmöten även om de tar tid. Det är kul att sitta ordförande även om man ibland känner sig som slavdrivare men det behövs tyvärr om hela dagordningen ska klaras av. Just nu känns det skönt att bara ta det lite lugnt och varva ner. Innan nästa uppvarvning …

fre
3
dec
2010
fredag, 03 december, 2010 | Skriven av:

I dag är det miljöpartiets regionfullmäktigegrupp och denna gång håller vi till i regionhuset i Kristianstad. Resan från Lund till Kristianstad gick bra med endast en liten försening. I dag var det gott om plats på tåget eftersom det utgick ifrån Lund pga ”inkoppling av Citytunneln i Malmö. Vi kom iväg lite sent pga av att vi fick vänta på tågpersonalen som kom med taxi från Malmö. När vi kom fram till Kristianstad blev vi inväxlade på fel spår så tåget fick backa innan vi kunde köra in på Kristianstad C.
Vi blev bara några minuter sena vilket man inte kan klaga på i tider med vinter och trafikomläggningar av större format.

ons
1
dec
2010
onsdag, 01 december, 2010 | Skriven av:

Tydligen ska det komma mer snö och det ska dessutom bli oväder. Kissarna gillar att titta ut genom fönstren och se snöflingorna yra omkring. De saknar nog inte utelivet just nu och vem gör det.
Hoppas ovädret lugnar sig till fredag och lördag.

På fredag är det mp:s regionfullmäktigegrupp i Kristianstad och på lördag är det regionmöte i Eslöv. På regionmötet ska vi utse våra kandidater till nämnder och styrelser i Region Skåne. Det blir minst 100 deltagare på mötet om nu vintervädret inte sätter stopp för det.

lör
2
okt
2010
lördag, 02 oktober, 2010 | Skriven av:

Att bo på hotell är aldrig som att sova i sin egen säng men i natt var det inga problem att sova. Flera veckor med för lite sömn gav resultat. Sömnen inföll i samma stund som jag släckte lampan.

Nu sitter jag på möte med miljöpartiet och lyssnar till Gustav Fridolin. Gustav har åter tagit en plats i riksdagen vilket är jätteroligt. Han pratar om medlemsutvecklingen i miljöpartiet.

Miljöpartiet har sedan årsskiftet ökat med mer än 30 %. Miljöpartiets ökning går emot trenden att politiska organisationer minskar i medlemsantal. Ökningen sker inte bara i storstadregioner utan sker i hela landet.

Att bli en större organisation ger oss större möjligheter att driva grön politik. Det finns plats för ännu fler. Vi står inför en stor utmaning att ta hand om dessa medlemmar.

Det finns en massa olika sätt att ta hand om medlemmarnas engagemang. Nu är det bara att åka hem och sätta igång …

mån
27
sep
2010
måndag, 27 september, 2010 | Skriven av:

Roligt med Gröna Framgångar och det föranleder mer kontakt med media. I dag kom Sydnytt och ville prata med mig, ordförande i Miljöpartiet Skåne, om hur läget ser ut i Skåne. Det är roligt att få vara med och säga vad man tycker men också lika oroligt hur det blev. Vad kom med av vad man sa. man pratar länge men enbart en liten del kommer med. Det togs en massa bilder hur kommer det att presenteras.
Vi träffades på kansliet i Lund och vi hade inte superstädat. Allt såg väl helt OK ut en massa papper såg fotografen vilket han ville ha med. Han såg en ordförandeklubba som han tyckte jag skulle använda.
Reportern som skulle klippa ihop var lika frågande som jag hur detta skulle komma med.
Troligen sänds reportaget ikväll 18.10 eller 19.15.

Det är inte varje dag jag pratar med media och speciellt inte med SVT. Nerverna är på helspänn man vill ju inte göra ett dåligt intryck nu när vi har fått ökat förtroende …

sön
15
aug
2010
söndag, 15 augusti, 2010 | Skriven av:

Är på valupptakt med Miljöpartiet i Skåne. Vi har pratat om det som varit under mandatperioden och så förstås så har vi riktat blickarna framåt.

En del politik men även en hel del taktik. Politiken har vi varit rätt väldigt överens om tidigare och är det även nu. Läget ser ljust ut för miljöpartiet även om dagens SIFO visade lite vikande siffror.

Det är nu mindre än 34 dagar kvar till valet. Upptrappningen är i full gång. Nu börjar det roliga att möta väljare och diskutera politik. Vårt regionala material är snart helt klara så nu är det bara att ut och möta verkligheten.

Vi hade även besök av en tjänsteman från Region Skåne som hanterar säkerhetsfrågor. Hot mot politiker har tyvärr ökat de senaste åren. Många fritidspolitiker lägger mycket tid på sitt engagemang att dessutom få personliga hot gör ju inte saken bättre.

Sista punkten blir rikspolitik, Ulf Holm, riksdagsledamot från Lund, berättare det senaste från riks och en del hemligheter som jag inte får skriva om. Lite trisst för er som läser detta.

lör
14
aug
2010
lördag, 14 augusti, 2010 | Skriven av:

Sommaren har varit torrt men de två senaste dagarna har varit väldigt blöta. Det behövs verkligen vatten men jobbigt när det kommer så mycket på en gång.

I dag var jag hela dagen på kolonin vilket var skönt trist bara att jag inte kunde sitta ute.

Använde dagen att vila upp mig vilket jag verkligen behövde. Gosade med katterna och slappade. Blev inte mycket bloggande heller. Bara detta lilla inlägg.

I morgon har Mp Skåne en valupptakt. Spännande.

tis
3
aug
2010
tisdag, 03 augusti, 2010 | Skriven av:

I dag började dagen tidigt med att kattungarna hoppade upp i sängen och busade. Sixten kröp under täcket och Lilla Grå försökte följa efter. Alice kastade sig rakt över Sixten fast ovanpå täcket.

Ella kom inte på morgonen hon låg väl och slickade sitt sår och vilade sig efter den stora upplevelsen i går.

Hade tänkt att stiga upp tidigt för att åka till Lund och fixa lite i lägenheten och förbereda några möten och fixa till Mp Lunds lokala partiprogram. Allt gick bra hemma men när jag kom till kansliet så var halva kanslier utan el. Efter ett försök att sätta upp en hallampa så har det blivit ett elfel så att en propp löser ut. MIljöpartiets kansli ligger i ett gammalt hus där det fortfarande finns gamla elledningar. Det är säkert en gamal elledning där isoleringen har smulats sönder så att en fas kortsluts mot skärmen.

Så istället för det trådlösa kansliet blev det ett kansli med en massa kablar över golvet för att försörja delar av kansliet med el.

Efter lite fixande så att vi kunde få igång skrivare och att alla hade el till sin dator så började jag titta på Mp Lunds lokala partiprogram. Då visade det sig att jag hade en för gammal version av InDesign. Uppgraderingen tog tid då man titt som tätt måste fylla i datorns lösenord. Men tyvärr så var denna version även den för gammal. Hittade den senaste versionen på nätet och trevligt nog kunde man testa denna i 30 dagar. Så det var bara att ladda ner och det tog lite tid förstås.

Efter ett tag så hade jag rätt version av InDesign och det var bara att börja fixa med partiprogrammet. Tiden rann iväg så jag hann inte göra allt jag tänkt mig innan Mp Skånes valgruppsmöte. Det gick rätt bra ändå. Efter mötet var det fotografering av toppkandidater till Mp Skånes riksdags- och regionlistor.

Fotografering tar alltid lite tid, speciellt när man ska ta gruppbilder och att alla ska se bra ut i samma bild.

Efter fotograferingen var det så åter dags att fixa med partiprogrammet. InDesign är ett avancerat program men ibland är det väldigt omständligt. Avstavningen är inte alltid korrekt. Det är ett tidsödande arbete att gå igenom och kolla avstavningar. Dessutom protesterade programmet och sa att jag saknade vissa typsnitt vilket jag inte gjorde.

Nu är programmet klart för tryckning, nästan i alla fall. Får väl titta igenom det hela under morgondagen.

I går beställde vi bl a kattsand baserad på majs och lite kattleksaker. Beställningen kom redan idag vilket var bra men innebar att det lite konkande på vägen hem till kolonin.

Jag var inte hemma förrän vid 23-tiden. Fick då rapport från det senaste gällande katterna. Ella hade varit på kolonin och fått mat och kattungarna hade gjort framsteg.

Nu är det dags att sova för i morgon är det tvättdags. Vi brukar alltid tvätta mellan 6-9 så även i morgon. Får hoppas att det blir upphåll och bra torkväder. Även i morgon blir det en tur till Lund.

Nu börjar lugnet lägga sig på kolonin. Kattungarna är trötta av allt bus så förhoppningsvis ska det gå att sova nu …

tis
3
aug
2010
tisdag, 03 augusti, 2010 | Skriven av:

I dag började dagen tidigt med att kattungarna hoppade upp i sängen och busade. Sixten kröp under täcket och Lilla Grå försökte följa efter. Alice kastade sig rakt över Sixten fast ovanpå täcket.

Ella kom inte på morgonen hon låg väl och slickade sitt sår och vilade sig efter den stora upplevelsen i går.

Hade tänkt att stiga upp tidigt för att åka till Lund och fixa lite i lägenheten och förbereda några möten och fixa till Mp Lunds lokala partiprogram. Allt gick bra hemma men när jag kom till kansliet så var halva kanslier utan el. Efter ett försök att sätta upp en hallampa så har det blivit ett elfel så att en propp löser ut. MIljöpartiets kansli ligger i ett gammalt hus där det fortfarande finns gamla elledningar. Det är säkert en gamal elledning där isoleringen har smulats sönder så att en fas kortsluts mot skärmen.

Så istället för det trådlösa kansliet blev det ett kansli med en massa kablar över golvet för att försörja delar av kansliet med el.

Efter lite fixande så att vi kunde få igång skrivare och att alla hade el till sin dator så började jag titta på Mp Lunds lokala partiprogram. Då visade det sig att jag hade en för gammal version av InDesign. Uppgraderingen tog tid då man titt som tätt måste fylla i datorns lösenord. Men tyvärr så var denna version även den för gammal. Hittade den senaste versionen på nätet och trevligt nog kunde man testa denna i 30 dagar. Så det var bara att ladda ner och det tog lite tid förstås.

Efter ett tag så hade jag rätt version av InDesign och det var bara att börja fixa med partiprogrammet. Tiden rann iväg så jag hann inte göra allt jag tänkt mig innan Mp Skånes valgruppsmöte. Det gick rätt bra ändå. Efter mötet var det fotografering av toppkandidater till Mp Skånes riksdags- och regionlistor.

Fotografering tar alltid lite tid, speciellt när man ska ta gruppbilder och att alla ska se bra ut i samma bild.

Efter fotograferingen var det så åter dags att fixa med partiprogrammet. InDesign är ett avancerat program men ibland är det väldigt omständligt. Avstavningen är inte alltid korrekt. Det är ett tidsödande arbete att gå igenom och kolla avstavningar. Dessutom protesterade programmet och sa att jag saknade vissa typsnitt vilket jag inte gjorde.

Nu är programmet klart för tryckning, nästan i alla fall. Får väl titta igenom det hela under morgondagen.

I går beställde vi bl a kattsand baserad på majs och lite kattleksaker. Beställningen kom redan idag vilket var bra men innebar att det lite konkande på vägen hem till kolonin.

Jag var inte hemma förrän vid 23-tiden. Fick då rapport från det senaste gällande katterna. Ella hade varit på kolonin och fått mat och kattungarna hade gjort framsteg.

Nu är det dags att sova för i morgon är det tvättdags. Vi brukar alltid tvätta mellan 6-9 så även i morgon. Får hoppas att det blir upphåll och bra torkväder. Även i morgon blir det en tur till Lund.

Nu börjar lugnet lägga sig på kolonin. Kattungarna är trötta av allt bus så förhoppningsvis ska det gå att sova nu …

lör
29
maj
2010
lördag, 29 maj, 2010 | Skriven av:

I dag var det kandidatträff för Mp Skånes toppkandidater på våra 6 regionfullmäktigelistor och 4 riksdagslistor. Vi träffades på Hotell Stensson som tidigare har haft namnet Sten Stensson. Det tog nästan hela dagen men det blev lite koloniliv också.
Vädret var inte speciellt varmt. Visserligen sken solen ute när vi satt inne så kändes som att det var en varm dag ute. Inne blåste hotellets ventilationssystem ut alldeles för kall luft så att man frös inomhus. Märkligt att det i dessa dagar fortfarande är så här. Eftersom energi dyrt och vi har ett klimathot.

Mötet gick bra i alla fall. Många bra idéer och intressanta diskussioner. Det är snart bara 100 dagar kvar till den 19 september. Läget är fortfarande gott. Miljöpartiets opinionssiffror ligger betydligt över valresultatet 2006. Den 10 juni kommer SCB partisympatiundersökning (PSU) och denna bryts ner på regionnivå och i vissa fall även kommunnivå.
Mycket behöver hända innan vallokalerna stänger kl. 20.00. Mycket kommer att hända vi får se om det räcker. Alliansen har på den senaste tiden lagt mycket energi på att smutskasta de rödgröna på riksnivå och lite extra krut på miljöpartiet. Förhoppningsvis blir det mindre av detta och mer debatter om själva politiken.

ons
26
maj
2010
onsdag, 26 maj, 2010 | Skriven av:

Det verkar som om att jag fått något problem med bihålorna. Det är första gången som jag har det. Känns lite jobbigt nu när det är så mycket som händer. Är med på Brand 2010 som varar till i morgon, i morgon är det dessutom kommunfullmäktige, på lördag har Mp Skåne en kandidatträff, på söndag bär det av till Örebro, och sedan blir det Leksand och Tällbergs Foundation.

Kanske blir det sjuksängen i stället och det vore verkligen trisst. Nu ska jag sova och förhoppningsvis är jag betydligt bättre i morgon bitti …

tor
22
apr
2010
torsdag, 22 april, 2010 | Skriven av:

Är på resa med Kommunförbundet Skåne och besöker motsvarigheten i Mecklenburg-Vorpommern. Vi bor i Stralsund som är en gammal trevlig stad och som har utnämnts till världsarv. Framtidsyrket här verkar vara allt som har med husbyggande att göra. Speciellt restaurering av hus. Vart man än går så är det något hus som renoveras och vart man än går finns det ett hus som behöver fixas till.

Det är en mångfald av färger och former på hus. Husen står väldigt tätt och det är inte alltid räta vinklar. Mycket charmigt.

Vi har haft ett långt möte med tyskarna och då diskuterade vi bl a energiförsörjning, breddbandsnät och e-domokrati. Här i Mecklenburg-Vorpommern har man kommit långt när det gäller förnyelsebar energi. Långt före övriga Tyskland. Allmänt verkar det som om Tyskaland ligger efter oss när det gäller bredband och e-demokrati.

Efter mötet gick vi en rundvanding med en tysk guide. Mycket intressant. Många spår finns från den s k svensktiden. Jag glömde kameran så det blev inga bilder.

På kvällen blev det besök på restaurang och det var ingen direkt vegetarisk sådan. Jag fick komponera ihop en måltid. Det enda som saknades var en proteinkälla. Övriga åt kött och fisk. Restaurangens specialitet var en stor järntallrik fylld ned kött av olika sort, potatis och faktiskt även grönsaker. De som tog denna åt inte upp allt.

Promenaden hem gick i de gamla gränderna och märkligt nog var det väldigt tyst och mörkt Inte mycket folkliv vid 22-tiden i en stad som ändå har nästan 60 000 invånare. Kändes lite märkligt. Det fanns barer och restauranger som var öppna men det saknades gäster.

Hittills har alltid gått bra trots språksvårigheterna. I morgon ska vi bl a besöka ett nytt marinmuseum som har 1 000 000 besökare varje år. De har ett antal akvarier och det är fiskar som lever i ”kallt vatten” så det blir väl inga fiskar med många färger.

sön
18
apr
2010
söndag, 18 april, 2010 | Skriven av:

Är nu på väg tillbaka hem efter en helg i Stockholm. I dag deltog jag i en ledarskapsutbildning. Vi var 26 miljöpartister från olika delar av Sverige som fick lära oss mer om ledarskap. Vi gjorde även gruppövningar. Spännande, lärorikt och inspirerande. Kan verkligen behövas för att göra ett bra val den 19 september. Nu finns det många tankar och idéer som måste realiseras.

Just nu står tåget på Södertälje s station. Detta är p g a tekniskt fel. Hur länge vi ska stå här vet nog ingen. Tyvärr valde jag denna avgång eftersom den är den snabbaste, under 4 timmar.

Kunde ha varit värre, vi kommer säkert fram i kväll bara lite senare. Inte lika illa som det är inom flygtrafiken pga av vulkanutbrottet på Island.

Kategori: Mp Skåne  | Skriv en kommentar
ons
14
apr
2010
onsdag, 14 april, 2010 | Skriven av:

I dag har jag pratat med sökanden till Mp Skånes extratjänster inför valet 2010. Vi fick många som sökte tjänsterna och vi valde ut 5 stycken att prata vidare med. Det blev ett intressant möte med de duktiga sökanden. Trots att de flesta var unga visade de på handlingskraft och engagemang. Alla hade bra meriter.
Det var enkelt att intervjua men desto svårare att välja ut vilka 2 som ska anställas.

I dag är det den 14 april och i morgon är ”deadline” för att kunna skydda listorna inför valet 2010. En skyddad lista innebär att inga namn kan tillkomma. Skyddar man inte listan kan vem som helst skriva sitt namn på en tom partivalsedel och bli vald.
Detta innebär att det ganska så hektiskt. För att kunna stå på en lista måste man intyga att man godkänner att stå på partiets lista. Bara detta är ett litet problem. Många namn blir det på 31 kommunlistor, 5 regionlistor och 4 riksdagslistor.

ons
31
mar
2010
onsdag, 31 mars, 2010 | Skriven av:

Trött men rätt så nöjd sitter jag i favoritfåtöljen och tittar på Seinfeld. Äter surdegsbröd med hummus och stekt tempeh. Lite sent att äta nu men är man hungrig så är man.

Vi lyckades bilda Miljöpartiet de gröna i Klippan. Nu återstår det att få ihop en lista till kommunfullmäktige.
Ett rimligt mål är att få två mandat, så vi borde ha minst 4 namn på listan gärna 6 namn.
Nu gäller det att prata med folk så att vi hittar lämpliga kandidater.
Du som läser detta kanske är intresserad eller vet någon som är. I så fall är det bara att höra av dig, ring 0705-15 80 38.

Nu är det påskhelg som gäller förutom att jag ska göra en annons till lokaltidningen om Brutus Östlings föredrag i nästa vecka.

Hoppas det blir en helg med värme och utan regn. Ska bli skönt med lite kolonisysslor. Det behövs en del grävande för att koppla in avloppet och en del jobb med att få jorden redo för sådd.

ons
17
mar
2010
onsdag, 17 mars, 2010 | Skriven av:

Nu är det åter dags att bloggga. Det har hänt en del privat och det har varit mycket politiskt. E-postlådorna har varit väldigt fulla. Nu är det mesta under kontroll och därmed finns det åter tid att blogga.

I dag var det kultur- och fritidsnämnd. Mycket information och lite beslut och en hel del ärenden som lyftes ut från dagordningen. Man kan inte direkt säga att det är ordning och reda i alliansens politik. Vi har nu haft en styrgrupp för hästsportens utveckling i flera år och inget har egentligen hänt.

Vi har haft en styrgrupp för att ta fram ett handlingsprogram för kulturpolitiken som har lagt fram ett förslag som togs enhälligt i Kultur- och fritidsnämnden. Allt gick bra ända fram tills att det var dags att gå från ord till handling. Resurserna försvann och helt plötsligt så agerade kommunstyrelsen som om de var Kultur- och fritidsnämnd. Kultur- och fritidsnämnden har minst två gånger skrivit till kommunstyrelsen utan att få svar. Nu är det sagt att kommunstyrelsen ska ge besked på aprilsammanträdet. Då får vi se hur mycket som blir kvar av handlingsplanens aktiviteter.

På lördag är det årsmöte för Miljöpartiet i Skåne. Mötet äger rum i Kävlinge. På dagordningen finns de vanliga årsmötetspunkterna som val av ordförande och styrelse. Jag har accepterat att vara ordförande ett år till. Vi får se om mötet accepterar det. Det är mycket som ska ske detta år eftersom det är ett valår. Vi har jobbat en del med att få igång miljöpartiavdelningar i vita kommuner. Vi har startat avdelningar i Båstad och Perstorp. Det ser ljust ut för Klippan. Tanken är att vi startar en avdelning där den 31/3. Osby och Bjuv ser också ut att vara på gång. Det är verkligen roligt.

Intresset för Miljöpartiet har aldrig varit större. Vi får fler och fler medlemmar vilket är verkligen kul.

ons
24
feb
2010
onsdag, 24 februari, 2010 | Skriven av:

I dag hade Mp Skåne presskonferens om det nya regionprogrammet. Det blev inslag i radio P4 och i Sydytt.

Det största intresset verkar just nu vara vilket block som Miljöpartiet ska välja. Det viktiga just nu är inte att välja block utan att föra ut den gröna politiken. Det behövs onekligen ett grönt alternativ till båda blocken.
Detta gäller speciellt när det gäller klimat och miljö. Kollektivtrafiken behöver byggas ut, antal vägtransporter behöver minskas.
Det finns många utmaningar inom regionpolitiken inte bara när det gäller klimat och miljö. Det behövs också ökade resurser för att jobba förebyggande. Kost och motion är livsstilsfrågor som är viktiga för att kunna belastningen på sjukvården.

Det behöver också bli mer fokus på hur maten produceras. Skåne borde bli en GMO fri region. Skåne har stora möjligheter att kunna bli ännu bättre när det gäller mat och livsmedel. Skåne har också stor potential att kunna producera biogas som kan användas till fordon.

Nu är regionprogrammet nästan klart. Det behövs bara lite redaktionella ändringar och lite layout.

Det var väldigt intressant att lyssna på övriga partiers kommentarer till Miljöpartiet. Det verkar finnas stor potential för samarbete med de flesta partier. Intressant!
Det kan ge en rolig valrörelse och ett spännande valresultat.

Vår målsättning är att fördubbla röstetalet. Just nu verkar det vara rimligt men än är det inte klart …

lör
20
feb
2010
lördag, 20 februari, 2010 | Skriven av:

Nu sitter jag hemma i stugvärmen och lyssnar på melodifestivalen. Trött men ändå glad över att vi lyckades fastställa Skånes alla region- och riksdagslistor. Det blev många diskussioner, ibland väldigt känslosamma. Vi är många gröna som vill vara med på listorna vilket är jätteroligt. Nu har kandidaterna fått medlemmarnas förtroende nu gäller det att få väljarnas förtroende …

Regionlistorna blev enligt följande:

Regionfullmäktige Sydvästkretsen 1
(Malmö)

1 Anders Åkesson
2 Rasmus Ling
3 Pia Bergius
4 Anna Glistrup
5 Ann Touré
6 Lucas Carlsson
7 Anders Söderberg
8 Aldiana Tanovic
9 Mikaela Persson
10 Inger Åhlin
11 Sverre Dahlstedt Eriksson
12 Anders Törnblad
13 Robert Jacob
14 Bo Adamsson

Regionfullmäktige Sydvästkretsen 2
(Burlöv, Lomma, Svedala, Trelleborg, Vellinge)

1 Ove Johansson, Burlöv
2 Aina Andersson, Trelleborg
3 Anders Svensson, Trelleborg
4 Angela Everbäck, Vellinge
5 Awaz Modaber, Burlöv
6 Mätta Ivarsson, Lund
7 Jan Rydén, Lomma
8 Love Nilsson, Trelleborg
9 Jan Björkman, Vellinge
10 X X, Kristianstad
11 Vlado Somljacen, Burlöv
12 Monika Ekström, Lund
13 Kurt Nilsson, Burlöv
14 Lisbeth Adelmyr, Höör
15 Anders Åkesson, Malmö
16 Pia Bergius, Malmö

Regionfullmäktige Sydostkretsen
(Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Ystad )

1 Nicklas Ljungström, Ystad
2 Lisa Kvarnbäck, Simrishamn
3 Thomas Hansson, Simrishamn
4 Ann Touré, Simrishamn
5 Jan Friheden, Sjöbo
6 Laura Fernandez, Tomelilla
7 Daniel Wilby, Tomelilla
8 Lotta Hedström, Tomelilla
9 Johan Niss, Simrishamn
10 Siv Bildtsén, Simrishamn
11 Anders Åkesson, Malmö
12 Zuzanna Ljungblad, Tomelilla
13 Lena Hjelte
14 Samuel Midgård, Ystad
15 Karin Josephson, Tomelilla
16 Gerrit Hoogendoorn, Tomelilla
17 Ann-Mari de Léon, Malmö

Regionfullmäktige Mellankretsen
(Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Landskrona, Lund, Staffanstorp, Svalöv)

1 Monika Ekström, Lund
2 Yngve Petersson, Lund
3 Farid Sharafuddin, Hörby
4 Lisbeth Adelmyr, Höör
5 Mätta Ivarsson, Lund
6 Anette Mårtensson, Lund
7 Johan Mattsson, Lund
8 Lena Chabi, Lund
9 Anders Ebbesson, Lund
10 Agneta Helmius, Lund
11 Petter Forkstam, Lund
12 Hanna Örnskär,
13 Ebbe Pehrsson, Kävlinge
14 Mikaela Persson, Landskrona
15 Bengt Jönsson, Höör
16 Matilda Modig, Hörby
17 Arno Werner, Höör
18 Emelie Kärre, Lund
19 Daniel Tukia, Lund
20 Anneli Elmelid, Höör
21 Anette Bächi, Höör
22 Anna Baumann, Lund
23 Ulf Holm, Lund

Regionfullmäktige Nordvästkretsen
(Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga )

1 Anna-Maria Myszka-Gustafsson, Helsingborg
2 Lars Goedecke, Ängelholm
3 Mikaela Persson, Landskrona
4 Slobodan Narancic, Helsingborg
5 Karoline Månsson, Perstorp
6 Karl-Otto Rosenqvist, Ängelholm
7 Matthias Sjöberg, Helsingborg
8 Jenny Wenhammar, Svalöv
9 Magnus Ehrencrona, Helsingborg
10 Liselotte Lindskog, Helsingborg
11 Annika Román Lundskog, Helsingborg
12 Gustaf Wiklund, Helsingborg
13 Karin Lång, Helsingborg
14 Kerstin Dahlin, Helsingborg
15 Lars Dahlin, Helsingborg
16 Mätta Ivarsson, Lund
17 Kjell Johansson, Helsingborg
18 Ralf Nymberg, Helsingborg

Regionfullmäktige Nordostkretsen
(Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Perstorp, Östra Göinge )

1 Bo Thunell, Kristianstad
2 Anita Zieme, Kristianstad
3 Stefan Edenborg, Kristianstad
4 Elisabet Knutsson, Bromölla
5 Kalle Heise, Kristianstad
6 Ida Nilsson, Kristianstad
7 Karoline Månsson, Perstorp
8 Åke Petersson, Kristianstad
9 Elsa Christersson, Kristianstad
10 Bo Jönsson, Bromölla
11 X X, Kristianstad
12 Linda Cehlin, Kristianstad
13 Jannika Badin, Kristianstad
14 Marianne Groth, Kristianstad
15 Ulf Holmén, Östra Göinge

Riksdagslistor blev enligt följande:

Riksdagen Malmö kommun
1 Karin Svensson Smith
2 Maria Ferm
3 Fredrik Fernqvist
4 Amar Sabri
5 Fredrik Frangeur
6 Mia Josefsson
7 Pia Bergius
8 Kjell Stjernholm
9 Birgitta Nilsson
10 Helene Sigfridsson
11 Anders Törnblad
12 Jens Göransson

Riksdagen Skåne västra
(Bjuv, Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Hörby, Höör, Landskrona, Svalöv )

1 Magnus Ehrencrona, Helsingborg
2 Matilda Modig, Hörby
3 Farid Sharafuddin, Hörby
4 Lisbeth Adelmyr, Höör
5 Erik Persson, Helsingborg
6 Anneli Elmelid, Höör
7 Jean-Daniel Maurin, Höganäs
8 Anna-Maria Myszka-Gustafsson, Helsingborg
9 Gustaf Wiklund, Helsingborg
10 Anette Bächi, Höör
11 Carl-Martin Vikingsson, Stockholm
12 Bengt Jönsson, Höör
13 Kjell Johansson, Helsingborg
14 Matthias Sjöberg, Helsingborg
15 Karin Svensson-Smith, Lund
16 Ralf Nymberg, Helsingborg
17 Ulf Holm, Lund
18 Gustav Fridolin, Stockholm

Riksdagen Skåne södra
(Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg, Vellinge, Ystad)

1 Ulf Holm, Lund
2 Mätta Ivarsson, Lund
3 Rolf Englesson, Lund
4 Angela Everbäck, Vellinge
5 Petter Forkstam, Lund
6 Aina Andersson, Trelleborg
7 Awaz Modaber, Burlöv
8 Emma Berginger, Lund
9 Roger Nilsson, Höör
10 Anette Mårtensson, Lund
11 Tom Birkeland, Vellinge
12 Cecilia Emanuelsson, Lund
13 Love Nilsson, Trelleborg
14 Hanna Örnskär,
15 Ebbe Pehrsson, Kävlinge
16 Lena Chabi, Lund
17 Yngve Petersson, Lund
18 Anders Svensson, Trelleborg
19 Johan Mattsson, Lund
20 Agneta Helmius, Lund
21 Jan Björkman, Vellinge
22 Esbjörn Hellström, Lund
23 Daniel Tukia, Lund
24 Anna Baumann, Lund
25 Ove Johansson, Burlöv
26 Vlado Somljacan, Burlöv

Riksdagen Skåne norra och östra
(Bromölla, Båstad, Hässleholm, Klippan, Kristianstad, Osby, Perstorp, Simrishamn, Tomelilla, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga, Östra Göinge)
1 Gustav Fridolin, Stockholm
2 Lotta Hedström, Tomelilla
3 Ann Touré, Simrishamn
4 Bo Thunell, Kristianstad
5 Hampus Algotsson, Kristianstad
6 Siv Bildtsén, Simrishamn
7 Lars Goedecke, Ängelholm
8 Anita Zieme, Kristianstad
9 Lisa Kvarnbäck, Simrishman
10 Helene Sigfridsson, Stockholm
11 Thomas Hansson, Simrishamn
12 Ida Nilsson, Kristianstad
13 Jan Friheden, Sjöbo
14 Farid Sharafuddin, Hörby
15 Elisabet Knutsson, Bromölla
16 Stefan Edenborg, Kristianstad
17 Annika Hallqvist, Simrishamn
18 Kalle Heise, Kristianstad
19 Laura Fernandez, Tomelilla
20 Gustav Mandelmann, Simrishamn
21 Johan Niss, Simrishamn
22 Andreas Adersjö, Hässleholm
23 Lena Hjelte, Simrishamn
24 Gerrit Hoogendoorn, Tomelilla
25 Ulf Holmén, Östra Göinge
26 Elsa Christersson, Kristianstad

lör
20
feb
2010
lördag, 20 februari, 2010 | Skriven av:

Kvar är 2 regionlistor och 4 riksdagslistor. Detta innebär att det finns hopp att klara av alla listor idag långt innan Melodifestivalen börjar i kväll, men man vet ju aldrig.

Veganlunchen var god och innehåll till och med protein. Det är tyvärr inte alltid det är så.

Regionlistan för Mellankretsen där Lund ingår är avklarad och jag fick det stora förtroendet att stå som nr 2 efter Monika Ekström. Vilket borde innebära att jag får en plats i regionfullmäktige efter höstens val om nu inte valsiffrorna sjunker eller att personvalet gör utslag.

Nu ska vi strax börja.

Kategori: Mp Skåne  | Skriv en kommentar
lör
20
feb
2010
lördag, 20 februari, 2010 | Skriven av:

Åkte lite tidigare till Hässleholm för att inte komma försent till vårt regionmöte. Det snöade igår när jag gick och la mig så jag var extra spänd när jag somnade in. På morgonen såg det bra ut i, bara lite nysnö.
Allt gick bra med mitt tåg. Det var i tid.
Nu återstår bara alla de andra …

Kategori: Mp Skåne  | 2 kommentarer