onsdag 24 februari 2010 | Skriven av:

I dag hade Mp Skåne presskonferens om det nya regionprogrammet. Det blev inslag i radio P4 och i Sydytt.

Det största intresset verkar just nu vara vilket block som Miljöpartiet ska välja. Det viktiga just nu är inte att välja block utan att föra ut den gröna politiken. Det behövs onekligen ett grönt alternativ till båda blocken.
Detta gäller speciellt när det gäller klimat och miljö. Kollektivtrafiken behöver byggas ut, antal vägtransporter behöver minskas.
Det finns många utmaningar inom regionpolitiken inte bara när det gäller klimat och miljö. Det behövs också ökade resurser för att jobba förebyggande. Kost och motion är livsstilsfrågor som är viktiga för att kunna belastningen på sjukvården.

Det behöver också bli mer fokus på hur maten produceras. Skåne borde bli en GMO fri region. Skåne har stora möjligheter att kunna bli ännu bättre när det gäller mat och livsmedel. Skåne har också stor potential att kunna producera biogas som kan användas till fordon.

Nu är regionprogrammet nästan klart. Det behövs bara lite redaktionella ändringar och lite layout.

Det var väldigt intressant att lyssna på övriga partiers kommentarer till Miljöpartiet. Det verkar finnas stor potential för samarbete med de flesta partier. Intressant!
Det kan ge en rolig valrörelse och ett spännande valresultat.

Vår målsättning är att fördubbla röstetalet. Just nu verkar det vara rimligt men än är det inte klart …

Kategori: Mp Skåne, valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Roland skriver:

  Det finns en kommun i södra Norrland som behandlar ett förslag om att den skall bli “vargfri”. Det har lett till ett ramaskri och påpekande att det är en nationell fråga där kommun eller region inte kan fatta sådana beslut om vargfrihet. Jag håller med om det. Men det är samma sak med GMO-fria kommuner. Det är inte fråga som kommuner eller regioner kan besluta om utan det bär en nationell fråga och det är Jordbruksverket som har tillsyn över frågan. Vad en odlare får odla inom jordbruket styrs alltså inte kommunala beslut. Om man kräver GMO-fria kommuner blir det också problem att rensa ut de 20-tal mediciner på apoteken som är framställda med hjälp av genetiskt modifierade mikroorganismer.

 2. Yngve skriver:

  Även om kommuner och regioner inte kan förbjuda GMO-produkter kan man uttala en målsättning och sedan jobba för att detta ska bli genomfört, gentemot befolkning, näringsliv och stat.
  Genom opinonsarbete kan man påverka mycket utan förbud.

 1. Skåne borde bli en GMO fri region « Hej då GMO!

  […] (Läs mer på Yngve, en grön veganpolitiker) […]

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>