torsdag 25 februari 2010 | Skriven av:

Så var det åter sista torsdagen i månaden och därmed kommunfullmäktige.
I dag är det inte så många ärenden men det finns ett viktigt ärende nämligen miljöpartiets motion, “GENOMFÖR LUNDAEKO – FÖR ETT KLIMATVÄNLIGARE LUND“.
Det skrivs många fina ord om miljö och klimat men tyvärr stannar det vid fina ord. Oftast blir det ingen handling.
Utan handling blir det inget gjort.
I Lund har det pratats om att bygga lågenergi hus men få har byggts. Det har byggts nya motorvägsavfarter som kommer att öka trafiken. Dessutom har alliansen utökat de externa köpcentra som finns inom Lunds kommun.
Allt detta ökar klimatbelastningen.

Innan beslut tas måste det finnas underlag som visar vilka konsekvenser det blir för klimat och miljö om ett beslut tas. Eftersom dessa underlag inte tas fram nu måste kommunfullmäktige besluta om att underlag ska tas fram.

Alliansens förslag var att besvara motionen och föreslå att nämnder ska pröva om de ska ta fram underlagen. Första förslaget från alliansen gällde inte investeringar. På mötet ändrade sig alliansen och la till något om att större investeringar skulle ingå.

Tyvärr blev det inget bifall till motionen men det var ju inte väntat eftersom alliansen har egen majoritet. Det blev som vanligt or men ingen handling.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>