onsdag 17 mars 2010 | Skriven av:

Nu är det åter dags att bloggga. Det har hänt en del privat och det har varit mycket politiskt. E-postlådorna har varit väldigt fulla. Nu är det mesta under kontroll och därmed finns det åter tid att blogga.

I dag var det kultur- och fritidsnämnd. Mycket information och lite beslut och en hel del ärenden som lyftes ut från dagordningen. Man kan inte direkt säga att det är ordning och reda i alliansens politik. Vi har nu haft en styrgrupp för hästsportens utveckling i flera år och inget har egentligen hänt.

Vi har haft en styrgrupp för att ta fram ett handlingsprogram för kulturpolitiken som har lagt fram ett förslag som togs enhälligt i Kultur- och fritidsnämnden. Allt gick bra ända fram tills att det var dags att gå från ord till handling. Resurserna försvann och helt plötsligt så agerade kommunstyrelsen som om de var Kultur- och fritidsnämnd. Kultur- och fritidsnämnden har minst två gånger skrivit till kommunstyrelsen utan att få svar. Nu är det sagt att kommunstyrelsen ska ge besked på aprilsammanträdet. Då får vi se hur mycket som blir kvar av handlingsplanens aktiviteter.

På lördag är det årsmöte för Miljöpartiet i Skåne. Mötet äger rum i Kävlinge. På dagordningen finns de vanliga årsmötetspunkterna som val av ordförande och styrelse. Jag har accepterat att vara ordförande ett år till. Vi får se om mötet accepterar det. Det är mycket som ska ske detta år eftersom det är ett valår. Vi har jobbat en del med att få igång miljöpartiavdelningar i vita kommuner. Vi har startat avdelningar i Båstad och Perstorp. Det ser ljust ut för Klippan. Tanken är att vi startar en avdelning där den 31/3. Osby och Bjuv ser också ut att vara på gång. Det är verkligen roligt.

Intresset för Miljöpartiet har aldrig varit större. Vi får fler och fler medlemmar vilket är verkligen kul.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>