Inlägg den 28 augusti 2010

lör
28
aug
2010
lördag, 28 augusti, 2010 | Skriven av:

I Synovates senaste mätning ökar Miljöpartiet med 1.5 %-enheter och får 10.8 %, vilket är tredje största parti.
Alliansen minskar med 1.3 och får 47.8 % och de rödgröna ökar med 2.1 och får 46.6 %. Vilket betyder att det endast skiljer 1.2 %-enheter mellan blocken.
Moderaterna minskar med 3.8 % får 29.3 % och socialdemokraterna ökar med 1.3 och får 31.3 % och största parti.
SD minskar och trillar under 4 %-spärren. Tyvärr kommer väl TV4:s beslut om att inte sända deras valfilm att göra att de ökar. Bättre publicitet kan man knappast få. Det förbjudna är alltid mest intressant.

Jag anser att filmen visar SD i ett nötskal. De sätter gruppen invandrare mot gruppen pensionärer på ett otäckt sätt. De har detta som viktigaste fråga. De har ingen politik mer än att bekämpa invandringen.
Det är svårt att förbjuda åsikter i en demokrati. Jag tror inte det är en bra lösning. Gränsdragningen är svårt att göra.

SD är ett missnöjesparti utan politik och som lockar arga och missnöjda väljare. En röst på SD blir en proteströst.

Förhoppningsvis vaknar nu en del som tänkt att rösta på SD när de ser vad SD står för.

lör
28
aug
2010
lördag, 28 augusti, 2010 | Skriven av:

I dag har jag laddat med förnyelsebar energi genom att bara vara på kolonin och njuta av trädgården och de små liven. Man lär sig en del bla kattbiologi. Inte enkelt att ta reda på om det är en hane eller hona om man inte kan undersöka ordentligt. Sixten visade sig vara en hona och heter nu Sickan och Alice som jag misstänkt en tid heter nu Alex för det är en hane och Lilla Grå är en hane med säkerhet.

Alla tre har hållt sig på vår koloni hela dagen. Alex har sovit mest medans Lilla Grå och Sickan har busat överallt och varit nyfiken på vad jag gjort. Nu är de rätt så vana vid oss men när det kommer besök blir de genast lite mer på sin vakt.

När de busar går det hett till men de verkar inte skada varandra. Dessutom är det väldigt viga så de kan trilla ner från bord och träd och sekunden efter är de på fötter igen. De ser dessutom helt oberörda ut.

Hade lite ambitioner att klippa lite gräs men precis när jag var redo så började det regna. Vilken otur. Viktigast var att ta en paus från valrörelsen och det lyckades jag med. Får väl jobba lite med hemsidan innan jag somnar men det blir bara en kort liten uppdatering

Det märks nu att det börjar bli höst, temperaturen sjunker ganska så snabbt på kvällen och mörkret kommer allt mer plötsligt.

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar