Inlägg den 02 augusti 2010

mån
2
aug
2010
måndag, 02 augusti, 2010 | Skriven av:

Allt gick bra hos veterinären frånsett att hon hade en cysta i en av äggstockarna. Som tur var kunde cystan tas bort i samband med att äggstockar och livmoder togs bort.
Seda hon släpptes ur buren har hon inte synts till. Troligen håller hon sig borta någon dag. Förhoppningsvis har hon någon lugn och trygg plats där hon kan vila på.
Vi får väl ha verandadörren öppen i natt ifall hon vill ligga där.

Nu ligger kattungarna och sover tugnt. Det är väl snart att dags att göra detsamma. Får väl gå ut en sväng och se om Ella vill ha lite mat i kväll.

I dag har vi beställt en kattsand gjord på majs. Den ska inte ha några kemiska tillsatser av något slag. Vi får se hur den fungerar. Vi har nu två sorters kattsand. En använder bentonit, en sorts lera. Den andra är gjord på papperspellets. Papperspelletsen är den bästa ur miljösynpunkt och går att kompostera men både jag och min sambo får retningar i hals och näsa av den.
Leran kan man inte kompostera, den bryts inte ner.

Förhoppningsvis kan vi kompostera majssanden vi får väl se hur det går med den saken. Det är värt ett försök i alla fall. Tyvärr är sanden inte tillverkad i Sverige på svensk majs. Men den kommer ändå att vara bättre ur miljösunpunkt än sanden med bentontleran.

Det märks att det blivit augusti. Det mörknar ganska så tidigt nu vilket innebär att jag måste ställa om tiduret på utebeslysningen. Lite trist när det är åt det hållet. Känns lite jobbigt att det går mot mörkare tider. Det har det visserligen gjort en tid men det är först nu det märks på allvar. Temperaturen sjunker också rätt så rejält på kvällarna dock inte så att det blir kallt.

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar
mån
2
aug
2010
måndag, 02 augusti, 2010 | Skriven av:

Finns det någon som har tips på hur man kan lindra sin kattallergi?
Jag har tagit ett preparat, som inte är speciellt bra mot kattallergi, och det fungerar inte alls. det heter “Loratadin Actavis 10 mg”. Har tagit det i fem dagar och jag märker ingen skillnad. Ska testa ett annat, Clarityn, som finns receptfritt men jag har inga större förhoppningar på detta heller. Det är kanske det som är felet att jag inte tror på preparatet.
Placebon har ju ingen chans …

Det ska vara ett botemedel på G. En forskare och docent, Hans Grönlund, har kommit på något som ska fungera mot kattallergi. Det ska bara behövas tre sprutor in i lymfkörteln. Han har sålt patentet till en Schweizisk firma som har gjort tester på människor men det dröjer nog inna det finns tillgängligt på marknaden.

Kanske är det något som har några bra knep som man vill del med sig av.
Eller?

Den bästa boten är givetvis att inte ha någon katt men det är svårt. Man vill ju ha lite livskvalité också …

mån
2
aug
2010
måndag, 02 augusti, 2010 | Skriven av:

Under tiden som Ella fångades in så var det väldigt lugnt och sömnigt inne i stugan. Intet ont anandes slumrade alla, Lilla Grå och Sixten i sängen, tillsammans och Alice ensam i bästa fåtöljen med en massa kläder under sig.

Nu är alla tre på upptäcktsfärd på kolonin. Ella är borta hela dagen och vi kan öka ungarnas livsutrymme. De är redan vana vid verandan men de tycker ändå det är väldigt spännande att nosa och upptäcka. Vi har ändrat en del på verandan bland annat har vi satt in ett nytt skåp. Lådor och hyllor är väldigt spännande. Prasslande plats och papperspåsar är också väldigt stimulerande.
Inget spring just nu. Alla går och smyger som små tigrar. Inget är omöjligt för dessa små krabater. De når allt och kommer in i alla skrymslen på ett eller annat sätt. Sixten är bäst på att vara överallt. Hittils, peppar ta trä har de inte rivit ner något. Men nära har det varit …

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar
mån
2
aug
2010
måndag, 02 augusti, 2010 | Skriven av:

Nu åker Ella sin första biltur mot veterinärkliniken. Allt gick väldigt bra med infångandet. Trots störande moment med ett antal hankatter så kom Ella punktligt på morgonen. Hon låg utanför vårt fönster under vår skottkärra. Hon verkade vara helt oberörd av situationen. Jag gjorde som jag gjort tidigare satte in maten i buren, långt in så att hela Ella skulle vara inne i buren. Enda skillnaden var att jag satt fast ett snöre i en spik som höll upp luckan in till buren. Ella gick in i buren lugnt och stilla. Tittade lite på mig innan hon började äta eftersom jag rörde min hand som höll i snöret. Ett snabbt ryck och Ella var fast. Hon blev lite stressad när luckan föll ner men inte så farligt som kan kunde tänka sig. Vi la över en filt och hon lugnade ner sig helt och hållit. Pulsen var säkert hög men hon sprang inte omkring i buren och det var skönt det. Inga hjärtskärande kattskrik blev det heller. Det var verkligen skönt att kattungarna slapp höra deras mammas jamanden och skrik från buren hon blev infångad i. Verkligen sköönt.

Vi fick hjälp av FFK, Föreningen Förvildade Katter. De kom med buren och råd och dåd. De kör till veterinären och lämnar tillbaka Ella i eftermiddag. Känns skönt att det gick bra och att Ella nu inte får fler kullar som ska tas om hand. Hoppas det går bra hos veterinären och det lilla snittet snabbt läker. Hon får även lite behandling som avmakning, fästingborttagnong, lössbirttagning och så får hon några “sprutor” mot ohyra och mask. Det är väl ingen spruta men det är något som sätts in i nacken. Allt detta för att hon ska kunna återhämta sig så bra som möjligt från ingreppet.

Det känns som om vi borde flytta till ett hus på landet och ta hand om alla fyra katterna. Synd att splittra upp familjen men så tänker kanske inte katter men …

I alla fall ska vi se till att de får så bra som möjligt. Kattungarna som nu börjar bli lite större, förutom Sixten. Alla spinner förutom Alice. Man kan klappa henne men spinner det gör hon inte ännu. Lilla Grå gör allt man vill när hon är hungrig men hon är väldigt kelen även när hon inte är hungrig. Hon lägger sig på golvet och sträcker sig och visar magen. Hon vill gärna bli kliad under hakan. Är man bara lugn och inte gör ryckiga rörelser så kan man klappa henne hur länge som helst.

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar