Inlägg den 26 augusti 2010

tor
26
aug
2010
torsdag, 26 augusti, 2010 | Skriven av:

Sitter på kommunfullmäktige. Av 23 ärenden har vi nu hunnit till ärende 13 så vi lär behöva bordlägga en del. Mycket snack har det blivit och knappast har de som lyssnat blivit mycket klokare.

En interpellation handlade om Lilla Teatern. Alliansen har satt igång ett arbete som skapar oro. Trots att inget beslut är taget att sälja lokalen på Stortorget där Lilla Teatern har sina lokaler. Det hela skapar en situation som visar att Lund saknar politisk ledning. Förvaltningar arbetar med att hitta nya lokaler till Lilla Teatern utan att något politiskt beslut.

På kommunfullmäktigemötet ville alliansen inte sälja Stortorget 1 men ändå har man skapat en oro för Lilla Teatern och dessutom har man tagit resurser från förvaltningar för att hantera försäljningen.

Kanske är det så att alliansen inte är överens. Det är i alla fall olyckligt att detta har skötts på detta sätt. Rimligen borde det finnas politiska beslut innan man ger förvaltningar uppdrag som tar resurser från redan pressade verksamheter.

Nu är klockan 22.30 och då ska vi sluta. Ärendet som diskuteras är en motion från mljöpartiet, socialdemokraterna, demokratisk vänster och demokratisk vänster som handlar om personalpolitik.

Det märks att det är valår. Mycket snack och lite verkstad.

tor
26
aug
2010
torsdag, 26 augusti, 2010 | Skriven av:

Nu var det ett tag sedan jag skrev på bloggen. Anledningen till detta är att det inte funnits tid. Visserligen är det fortfarande 24 timmar per dygn men skillnaden är att antalet arbetsuppgifter har ökat, mest beroende av att det är valår.

Tyvärr har detta inneburit att jag inte har kunnat spendera så mycket tid på kolonin. Detta är verkligen tråkigt då det händer en hel del med de små kattungarna. Kattungar som nu inte är så små längre.

Nu har vi släppt ut kattungarna och de älskar verkligen att busa runt på kolonin. De klättrar i träd, springer och jagar varandra, ligger och myser lite var stans i trädgården och i stugan. Ibland försvinner de in på andras kolonier men de kommer hittills alltid tillbaka. Speciellt när det är dags för mat. Även när det är busväder har de inget emot att vara inomhus.

Mamma Ella håller också till på kolonin. Hon verkar vara lite kluven inför kattungarna. När kattungarna närmar sig henne fräser hon åt dem utan att skada dem. Hennes sår efter steriliseringen är nu nästan helt läkt. Trots att hon är väldigt rädd så vill hon gärna bli klappad. Hon buffar och lägger sig på ryggen och visar magen. Tyvärr är hon för rädd för att få lite klappar på magen trots att hon visar att hon vill.

Vi försöker fortfarande hitta ett hem till Alice som kanske borde kallas Allan för det verkar vara en hane. Alice/Allan är en riktig skönhet som borde kunna vara fotomodell till kända kattmatsmärken. Hon/han börjar också bli lite mer tam och vill ibland kela riktigt mycket.

Kategori: katter, koloni  | Skriv en kommentar