lördag 26 februari 2011 | Skriven av:

Det blir ljusare för var dag som går men vinterkylan håller i sig. Solens strålar värmer dock bra om man håller sig undan vinden. Våren sitter hårt åt men kommer allt mer, det är bara en tidsfråga.

I dag återtar jag mitt bloggande och Facebookande. Det blev bara så att jag tog en paus. Det har varit en del att stå i den senaste tiden och nu börjar jag få lite ordning på mina åtaganden. Min kalender har och är välfylld. Det är givetvis kul men lite stressande om man inte känner att man har koll på vad som händer.

I kväll ska jag gå på en premiär, Jag Niclas, på Moomsteatern.

Vad innebär det att hitta sig själv och sina egna uttryck? Vems hastighet är det som styr?
Får jag stanna upp och bara finnas nära en annan människa?

Med Downs syndrom väljerNiclas inte orden som uttrycksmedel.
Istället bjuds ni in att följa medhonom på en sinnlig resa till hans innersta.

Vem har inte försökt hitta sig själv och vem har inte tänkt och funderat på hur man ska visa sina känslor.

I morgon blir det en dag på kolonin. Då ska vi bestämma hur vi ska bygga om vår stuga så vi får in det nya avloppet i stugan. Helst skulle vi velat ha mulltoa men koloniföreningen beslutade med stor majoritet att man ville ha kommunalt avlopp. Så det är bara att anpassa sig och göra det bästa av situationen. Det kan bli hur dyrt som helst så det gäller verkligen att planera hur man vill ha det och göra upp med hantverkarna för att ha koll på allt. Vi gör väl som de flesta och installerar dusch och toalett inne i stugan. I detta sammanhang vill vi gärna använda oss av så mycket solenergi och vindenergi som möjligt. Inte helt enkelt. Vi använder inte så mycket energi så det blir långa avskrivningstider. Det ska nog ordna sig på något sätt.

Nästa vecka blir intensiv. Det börjar med presidieberdning med VPU/B och ett möte med sjukhuschefen för SUS. På tisdagen är det regionfullmäktige och på torsdag är det kulturnämnd. Jag ska dessutom träffa revisionen och diskutera kring Kulturnämnden och versamhetsåret 2010.
På tisdag kommer kulturministern på besök vilket givetvis är spännande. Hon ska bl a få en redovisning av ett projekt, “Kultur på recept“.

Målet är att pröva metoden Kultur på recept i ett pilotprojekt med cirka 20-30 personer inom primärvården. Endast långtidssjukskrivna patienter inom diagnosgrupperna lätta och medelsvåra depressioner, stress och ångest, långvarig smärta över tre månader, nacke, axel, rygg samt generaliserad smärta ska inkluderas i pilotprojektet. I pilotprojektet ska modellen med kultur på recept prövas och utvecklas.

Projektet pågår även i Västerbottens Läns Landsting.

Kategori: blogg, koloni, kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>