måndag 21 juni 2010 | Skriven av:

Vet du inte var du ska äta lunch i morgon?
Då kan du testa Stunden, en levande föda restaurang som ligger på Östra Tullgatan 4 i Malmö.

Levande föda eller Raw Food är mat som inte är värmebehandlad över 40 grader.

Vad innebär Raw Food?
Raw Food (eg. rå mat) är ett begrepp som spridit sig globalt, och som idag betecknar vegetabilisk föda som aldrig hettats upp över ca 40 grader celsius. Ibland stöter man också på termen “levande föda”, eller “living food”. I stort syftar de olika begreppen till samma sak. Det specifika med just “levande” föda, är att man avser livsmedel som är enzymatiskt aktiva. Jämför exempelvis en mandel och ett äpple – om de ej varit upphettade är de båda råa, Raw Food, men mandeln är inte “levande” på samma sätt som frukten, eftersom den fortfarande har enzymhämmare. Om mandeln emellertid blötläggs, börjar livet i den att gro och den blir mycket mer näringsrik och lättsmält för kroppen. Att äta “levande” Raw Food är alltid att rekommendera

“Dagens” var slut så det blev en pizza istället. Den var väldigt god, mycket smakrik. Det var nog den godaste pizzan jag ätit. Pizzor blir normalt alldeles för salta. Jag blev kanske inte så mätt på pizzan men kompletterad med en chokladkaka så var jag redo att börja eftermiddagens arbete.

Levande föda bjuder på väldigt rena smaker och maten är väldigt lättsmält.

Stunden är väl värd ett besök!

Kategori: livsstil, vegan
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>