torsdag 17 juni 2010 | Skriven av:

På en redan lång dagordning blir det ett extra ärende “Aktieägaravtal mm för bildandet av Lundamark AB”. Det gäller om det ska bildas ett bolag Lundamark AB som ska “utveckla” marken på Norra Brunnshög. Bolaget ska bestå av Lunds kommun 35 %, Region Skåne 35 % och Lunds Universitet 30 %.
Tidigare var fördelningen 33.3 % vardera och då var “alla” kritiska till denna fördelningen eftersom Lunds Universitet inte bidrar med så mycket. Nu menar man att via hårda förhandlingar har man nu justerat ägarandelarna till 35-35-30. Denna justeringen är alltså endast 3.3%. Det är verkligen en tummetott om ens det.

Denna mark består just nu av bästa jordbruksmark och ägs till största delan av Lunds kommun. Det är ytterst tveksamt om detta är långsiktigt hållbart att bygga på den bästa åkermarken Visst är det viktigt med forskning men möjligheten att producera mat är än viktigare.
Lunds Universitet går in i detta bolag utan att tillskjuta några pengar vilket är något märkligt.
Varför ska inte Lunds Universitet, läs staten, betala sin del.

Detta ärende kom snabbt upp via ett extra kommunstyrelse 30 minuter innan kommunfullmäktige och är ytterst tveksamt. Miljöpartiet kommer att yrka avslag till detta avtal.

Rimligen borde ett så pass stort ärende beredas i vanlig ordning och ge alla partier tid att sätta sig in i ärendet och att diskutera i hela sitt parti.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>