Inlägg den 06 juni 2010

sön
6
jun
2010
söndag, 06 juni, 2010 | Skriven av:

Har som sagt varit borta en vecka och efter en dryg tågresa som jag så fram till kolonin. Växtligheten hade verkligen exploderat. Mullbärsbusken hade slagit, akvilejorna var i full blom, aprikoserna hade vuxit, lupinerna redo att slå ut, jättevallmon blommade …
Dessutom hade vårt valnötsträd tagit sig och slagit ut flera blad. När jag åkte såg det inte mycket ut för världen men nu ser man tydligt att det är ett valnötsträd.
Regn och värme har verkligen satt igång växtligheten och även de små mördarsniglarna som ätit upp en del av våra grönkålsplantor. Förra årets grönkålsplantor är i full blom och lyser gult i trådgråden. Nu är det väldigt lummigt och grönt.
Förutom all växtlighet som ökat hade även antal individer som bor på kolonin ökat. En katt har flyttat in under vår veranda och med sig har hon minst 3 kattungar. De visade sig för första gången i går. Kattmamman har vi sett tidigare bland annat i grannens växthus. Det bor flera katter på kolonin. En del katter har blivit omhändertagna och en del har blivit kastrerade och sedan utsläppta igen. Det behövs att antalet katter hålls nere annars blir det alldeles för många. Det finns idag uppskattningsvis 100 000 hemlösa och förvildade katter i Sverige. Alla dessa mår inte bra, många svälter ihjäl, många blir sjuka och går en plågsam död till mötes.
Mamman och ungarna är ännu väldigt skygga men de tittar allt oftare. Ungarna är som kattungar brukar vara oemotståndliga. Så nu får vi se hur vi ska hantera denna lilla situation. Vi kommer i alla fall inte ha några problem med möss …

Kategori: koloni  | 3 kommentarer