torsdag 17 juni 2010 | Skriven av:

Det går långsamt och inte blir Lundaborna mycket klokare. Varje år sedan alliansen tog över har det varit besparingar. Det har minskats på det mesta, inklusive stöd till föreningar, stöd till Kulturen, stöd till Mejeriet, stöd till Hemgården. Kulturskolan har fått minskade resurser istället för att utvecklas.

Dessutom har det inte blivit något gjort åt Kulturhus på Väster. Folkparken har fått förfalla vilket är kapitalförtstöring. Mötesplats Klostergården har det inte blivit mycket av. Linneroträdgården har helt körts i sank.

Minskade resurser innebär minskade möjligheter att genomföra projekt. Skattesänkningen har skapat ett underskott som drabbat barn och unga.

Tyvärr är det inte bara Kultur och Fritid som har fått spara …

Bäst är nog om Lundaborna själva kollar huruvida alliansen har minskat anslagen eller inte. Det är inte lätt men det går. Man ska då också komma ihåg att kostnaderna har ökat (hyror, energi mm)konsumentprisindex har ökat, lönerna har ökat. Så mer pengar innebär inte alltid mer resurser. Ökar kostnaderna för löner, hyror och energi mer än vad de ökade anslagen gör så är “ökningen” bara fiktiv. Det är så här det varit hela tiden sedan alliansen tog över 2006.

Budget 2007 med EVP, Budget 2008 med EVP, Budget 2009 med EVP

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>