torsdag 22 oktober 2009 | Skriven av:

I TV4/Novus oktobermätning leder de rödgröna blocket med 49.7 % mot alliansens 44.2 %.

TV4/Novus väljarbarometer för oktober visar på fortsatt ledning för den röd-gröna oppositionen. Vänsterpartiet får sitt lägsta stöd på mer än två år. Samtidigt hämtar sig Socialdemokraterna från en del av motgångarna i samband med Europavalet.

Miljöpartiet får i mätningen stöd av 8,6 procent av väljarna. Även om man därmed tappat något i förhållande till läget direkt efter Europavalet ligger partiet fortsatt mycket klart över 2006 års valresultat. Miljöpartiets framgångar har därmed stor betydelse för den nya politiska situationen där den röd-gröna oppositionen ligger klart över alliansen i opinionen.

(S) går framåt men (V) backar. (MP) backar med 0.1 %-enheter vilket är inom felmarginalen. (MP) är fortfarande tredje största parti. Värdet i oktober 2009 är 3.4 %-enheter bättre än valet 2006.
(KD) ligger fortfarande bara strax över 4 %-gränsen och (SD) backar till 4.0 %.

Novus okt 2009

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>