onsdag 21 oktober 2009 | Skriven av:

Sverige – Nordiska mästare i att fika Rättvisemärkt

Igår deltog över 130 000 svenskar i Nordic Fairtrade Challenge – Nordens största fikapaus. Därmed är Sverige vinnare i den täta och spännande kampen om vilket land som kunde samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag. De verkliga vinnarna är förstås alla de Fairtrade-certifierade odlare och anställda vars produkter har konsumerats i fikapausen.

I såväl Sverige, Finland, Norge som Danmark var uppslutningen stor. Sammanlagt fikade över en kvarts miljon personer i Norden Rättvisemärkt kaffe, te, drickchoklad till vin, frukt och hembakade kakor gjorda på Fairtrade-certifierade produkter.

– Den största vinsten är om fler fått upp ögonen för Rättvisemärkt. Vårt mål är att få konsumenter att testa minst en Rättvisemärkt produkt under kampanjen. Varje inköp av Rättvisemärkt-produkter bidrar till att odlare och anställda i utvecklingsländer kan förbättra sina villkor, säger Helena Markstedt Rättvisemärkts generalsekreterare.

Läs mer!

Kategori: Fair Trade
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>