måndag 19 oktober 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Ett bord som står stadigt även i Lund”

Var, om inte i Lund, ska man lansera ett kafébord som står stadigt även på den ojämnaste kullersten? Stable Table är en snilleblixt som sparar arbetstimmar för krögare och irritation för gästerna.

VIP-gäster har ingen något emot, men vippande bord på uteserveringar är en ständig källa till irritation. För gäster som skvimpar ut kaffe, och för serveringspersonal som har ett ständigt sjå med att få borden att stå stadigt med hjälp av ölunderlägg, hopvikta servetter eller vad som råkar finnas till hands.

Lösningen på problemet finns i Lund: ett bordsstativ som känner av uteserveringens ojämnheter och själv justerar benen så det står stadigt. Inne i foten finns mekaniken som låser stativet i läge när alla fyra benen har kontakt med marken. Flyttar man på bordet anpassar det sig på nytt till underlaget.

– Ingen gyro, inget elektroniskt, ingen gashydraulik. Bara mekanik – en kolv, en cylinder och ett fjädringspaket, säger Sven Henningsson som lanserar Stable Table i Norden till att börja med. Flera kaféer och restauranger i Malmö och Lund har i sommar kunnat erbjuda sina gäster vippfria bord för första gången.

På ett sådant bord kan man delta i “Nordens största fikapaus!” som äger rum i morgon.

Kategori: Fair Trade, teknik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>