Inlägg den 25 oktober 2009

sön
25
okt
2009
söndag, 25 oktober, 2009 | Skriven av:

Efter kommun- och landstingsdagarna fick en stund över eftersom vi bokat ett tåg 16.25. Vi gick runt och tittade på Örebro. Många fina gamla hus. Örebro har med hjälp av Klimp satsat på biogasdrivna bussar. De är målade i en hemsk färg enligt min mening men de syns i alla fall. Bra intiativ och klimatsmart. Det borde vi kunna göra även i Lund.

Nu fick vi gott om tid att strosa runt. Bl a hann vi med en runda på Örebro konsthall. Konsthallen ligger i en gammal banklokal. Intressant fenomen att tidsuppfattningen beror på i vilken situation man är i. Har man gott om tid går tiden långsamt och har man ont om tid går tiden snabbt. Trots att vi tog det lugnt och gikc en rejäl runda så har vi 50 minuter kvar tills att tåget ska gå.

Nu ska jag läsa Gustav Fridolins bok, Blåsta. Gustav kommer till Skåne och pratar om sin bok. Mer info kommer.

Biogasbuss_Örebro_okt2009

Träffar: 16

sön
25
okt
2009
söndag, 25 oktober, 2009 | Skriven av:

Peter Eriksson avslutade kommun- och landstingsdagarna. Han berättade om att moderaterna hade presenterat ett förslag om förbättrad skolmat som var väldigt lik det som miljöpartiet har drivit en längre tid.
“Här var det inget problem med upphosvrätt och fildelning” – men det gör inget sa Peter, Miljöpartiets politik är fri och till för att genomföras.

Miljöpartiet behöver vara mer kaxiga. Det räcker inte bara att vara med i matchen vi måste vinna också. Klimatpolitiken är ett exempel på detta. Det räcker inte att övriga partier håller med i ord, det räcker inte att allmänheten tycker att miljöpartiet har störst förtroende i klimatfrågan.
Miljöpartiets politik måste också genomföras, och det börjar bli bråttom.

Nu är tre spännande dagar över och nu börjar jobbet …

PeterE_okt2009

Träffar: 19

Kategori: valet2010  | En kommentar