Inlägg den 19 oktober 2009

mån
19
okt
2009
måndag, 19 oktober, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Ett bord som står stadigt även i Lund”

Var, om inte i Lund, ska man lansera ett kafébord som står stadigt även på den ojämnaste kullersten? Stable Table är en snilleblixt som sparar arbetstimmar för krögare och irritation för gästerna.

VIP-gäster har ingen något emot, men vippande bord på uteserveringar är en ständig källa till irritation. För gäster som skvimpar ut kaffe, och för serveringspersonal som har ett ständigt sjå med att få borden att stå stadigt med hjälp av ölunderlägg, hopvikta servetter eller vad som råkar finnas till hands.

Lösningen på problemet finns i Lund: ett bordsstativ som känner av uteserveringens ojämnheter och själv justerar benen så det står stadigt. Inne i foten finns mekaniken som låser stativet i läge när alla fyra benen har kontakt med marken. Flyttar man på bordet anpassar det sig på nytt till underlaget.

– Ingen gyro, inget elektroniskt, ingen gashydraulik. Bara mekanik – en kolv, en cylinder och ett fjädringspaket, säger Sven Henningsson som lanserar Stable Table i Norden till att börja med. Flera kaféer och restauranger i Malmö och Lund har i sommar kunnat erbjuda sina gäster vippfria bord för första gången.

På ett sådant bord kan man delta i “Nordens största fikapaus!” som äger rum i morgon.

Träffar: 45

mån
19
okt
2009
måndag, 19 oktober, 2009 | Skriven av:

I dag är det Mp Lund medlemsmöte. På dagordningen finns det punkter som berör valet 2010. Extra kul att diskutera valet nu då både våra opinionssiffror och medlemssiffror.
I dag har jag varit på möte med EMIL, Ekologisk Mat I Lund. Då fick vi intressanta siffror som visar att Lunds kommun köper allt mer ekologisk mat. Mycket positivt.

Förra och denna vecka pågår Fair Trade Fokusveckor. En del i detta arrangemang är det Fair Trade Fika som är en tävling mellan våra Nordiska länder vem som fikar mest rättvisemärk fika.
Välkommen till Lilla Fiskaregatan 10 mellan 8-20 om du vill fika!

På fredag åker jag till Örebro för att vara med på Miljöpartiets Kommun- och landstingsdagarna. Det kommer att bli intressanta dagar med ett stort antal seminarier.
På fredagseftermiddagen kommer jag att delta i ett studiebesök:

MAT I PARK!
Vi träffar kostchef Bo Carlsson som har KRAV-certifierat gymnasieskolornas kök. Vi träffar också Lars-Erik Krafve, stadsträdgårdsmästare som visar oss Örebros vackra stadspark. Detta händer under seminariet i Stadsträdgården med KRAV-butik och restaurang i växthusmiljö.

Träffar: 12