Inlägg den 24 oktober 2009

lör
24
okt
2009
lördag, 24 oktober, 2009 | Skriven av:

Deltar i ett seminarie som handlar om genomföra en framgångsrik valrörelse. Många bra tips det svåra blir att gå från ord till handling.

En framgångsrik valrörelse handlar om timing – rätt budskap på rätt plats vid rätt tillfälle. En valrörelse handlar också om kommunikation. Vi måste veta vilka vi vill nå, var de finns och hur vi når dem. Att kommunicera genom massmedier förutsätter kunskap om hur media fungerar och om medias nyhetskriterier. Och kunskapen om krishantering kan vara skillnaden mellan att gå under som politiker eller komma stärkt ur krisen.

Lars Ångström, före detta riksdagsledamot, har lång erfarenhet av politiska kampanjer och mediehantering. Under seminariet ger han några av de viktigaste verktygen för att förbättra ditt valkampanjande och mediearbete. Seminariet bygger på de kandidatkurser som Lars Ångström kommer att hålla inför 2010 års val. Medverkar gör också Fredrik Hjerling som är professionell fotograf, samt personal från Miljöpartiets pressavdelning.

Medverkande: Lars Ångström, fd riksdagsledamot och tidigare informationschef Miljöpartiets pressavdelning, Fredrik Hjerling, professionell fotograf samt personal från Miljöpartiets pressavdelningen.

LarsÅ_semokt2009

Träffar: 12

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
lör
24
okt
2009
lördag, 24 oktober, 2009 | Skriven av:

Första seminariet handlar om “valrörelse”. Det blev lite återblickar på den senaste valrörelsen, dvs EU-valet 2009. Sedan blev det framåtperspektiv. Spännande och otroligt peppande.
Mer info om detta kommer i god tid innan valet, om du inte är medlem för då får du reda på det mycket tidigare.
Vi har ett jätteläge inför valet 2010 …

Semnr1_okt2009

Bilden på skärmen bakom visar mp:s installation på Stockholm C i EU-valet.
(en dränkt bil med vägskyltar pga klimatförändringen …)

Träffar: 16

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
lör
24
okt
2009
lördag, 24 oktober, 2009 | Skriven av:

Det är Maria Wetterstrand som på allvar inledde kommun- och landstingsdagarna. Hon förklarade bl a vad Reinfeldt egentligen sagt kring regeringsfrågan efter valet 2010.
Reinfeldt vill fortsätta regera även om detta innebär att de styr i minoritet och har SD som vågmästare. Han vill att Miljöpartiet i det läget blir ett stödparti till moderaternas regering.

Som sagt miljöpartiet ska inte bara vara ett stödparti utan ett parti som påverkar.
MariaW_Örebro2009

Träffar: 9

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
lör
24
okt
2009
lördag, 24 oktober, 2009 | Skriven av:

Är nu omgiven en massa gröna människor och ingen är från Mars vad jag vet. Snart ska Maria Wetterstrand inleda kommun- landstingsdagarna i Örebro. Intresset för miljöpartiet är stor alla partier, utom SD förståss, vill samarbeta med oss.
Frågan är lite hypotetisk just nu. Viktigast är att visa att man inte vill samarbeta med främlingfientliga missnöjespartier.

Det blir lite konstigt när alliansen tror att miljöpartiet bara ska bli ett stödparti. Ska miljöpartiet vara med i en regering så ska det givetvis vara för att påverka och genomföra grön politik.

Nu är det som sagt viktigast att visa vilken politik miljöpartiet står för. Nu är det bara 330 dagar kvar till valdagen 2010. Så det börjar brinna i knutarna om vi ska få ut att miljöpartiet har en heltäckande politik.

GrönTillväxt_okt2009

Träffar: 10

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar