fredag 23 oktober 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Pensionärer rasar mot Folksam”

Flera hundra rasande pensionärer samlades på Triangeln på fredagen. “Folksam stjäl våra begravningspengar”, sa Hanna Steimer, en av dem som får sin grupplivsförsäkring halverad.

Folksams grupplivförsäkring för pensionärer går inte längre ihop. När antalet som tecknar en ny försäkring blir färre än de som faller ifrån, har Folksam beslutat att sänka ersättningen från och med 2011. De som är 70 år och äldre får bara ut hälften av de tidigare utlovade pengarna.

De flesta som tecknat försäkringen har gjort det för att den ska täcka begravningskostnader.

Det verkar som att Folksam inte vill ha några pensionärer som kunder. Att sänka ersättningsbeloppet känns väldigt tveksamt. Speciellt för de som betalat under lång tid för att kunna få beloppet som Folksam lovade.
Folksam säger att problemet är att de inte kan locka nya pensionärer att betala premien och inte blir det fler nu när man sänker ersättningsbeloppet.
Eller?

Träffar: 20

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>