Inlägg den 23 oktober 2009

fre
23
okt
2009
fredag, 23 oktober, 2009 | Skriven av:

SDS skriver “Pensionärer rasar mot Folksam”

Flera hundra rasande pensionärer samlades på Triangeln på fredagen. “Folksam stjäl våra begravningspengar”, sa Hanna Steimer, en av dem som får sin grupplivsförsäkring halverad.

Folksams grupplivförsäkring för pensionärer går inte längre ihop. När antalet som tecknar en ny försäkring blir färre än de som faller ifrån, har Folksam beslutat att sänka ersättningen från och med 2011. De som är 70 år och äldre får bara ut hälften av de tidigare utlovade pengarna.

De flesta som tecknat försäkringen har gjort det för att den ska täcka begravningskostnader.

Det verkar som att Folksam inte vill ha några pensionärer som kunder. Att sänka ersättningsbeloppet känns väldigt tveksamt. Speciellt för de som betalat under lång tid för att kunna få beloppet som Folksam lovade.
Folksam säger att problemet är att de inte kan locka nya pensionärer att betala premien och inte blir det fler nu när man sänker ersättningsbeloppet.
Eller?

Träffar: 20

fre
23
okt
2009
fredag, 23 oktober, 2009 | Skriven av:

DN skriver “Den borgerliga regeringen vill stoppa SD med MP:s hjälp”

Om Sverigedemokraterna (SD) skulle få en vågmästarroll efter riksdagsvalet nästa år så kan Folkpartiledaren Jan Björklund tänka sig ett samarbete med Miljöpartiet (MP) för att begränsa SD:s inflytande. Även Fredrik Reinfeldt (M) kan tänka sig ett samarbete.

– Vi kommer inte att göra oss beroende av Sverigedemokraterna, det är ett parti som har brutaliserats väldigt kraftigt med sitt “vi och dem”-tänkande. Det vore omöjligt för mig att samarbeta med ett sådant parti, säger Reinfeldt.

Att Björklund pekar ut just MP som tänkbar samarbetspartner beror bland annat på att MP “ju inte är ett socialistiskt parti”.

Äntligen ger alliansen lite tydligare besked angående samarbete med SD eller ej efter valet 2010. Nu är det viktigaste inte att undvika att SD ska vågmästare eller ej. Viktigare är att skapa en majoritetsregering som för en långsiktigt hållbar politik.

Intressant att det sker avhopp från SD efter partiledarens uttalanden att “muslimerna är det största hotet”. I den debattartikeln visade SD vad de egentligen är för ett parti. Jag tror det är många som röstade på SD som inte riktigt insåg vad de röstade på.

AB skriver

“En frisk fläkt”
Han bestämde sig för att avgå omedelbert.
Men de främlingsfientliga åsikterna kan ju inte komma som en överraskning?
– Jo, det gjorde det. Jag har sett partiet som en frisk fläkt och framförallt gillat familjepolitiken. Och jag har sett partiet som en utmaning till etablissemangets invandringspolitik som jag tycker behöver ifrågasättas. Men jag blev förvånad, jag trodde inte att det skulle gå så långt. Jag har aldrig varit rasist eller nazist och det här ställer jag inte upp på.
I ett pressmeddelande skriver partiledaren Jimmie Åkesson att han tycker det är ”bara bra att den här mannen lämnar vår organisation”.

Många är missnöjda med det politiska spelet och röstar då på ett missnöjesparti. SD är duktiga på att lyssna av och lyfta upp de frågor det finns en stark opinion för. Det finns mycket som är fel t.ex. att pensionärer får betala mer skatt på sin pension än om det varit en inkomst. Det är lätt att vara ett missnöjesparti.

Nu gäller det att driva valrörelse och ta debatt med SD så att det finns en tydlig majoritet efter valet 2010.

Träffar: 9

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar