Inlägg den 21 september 2009

mån
21
sep
2009
måndag, 21 september, 2009 | Skriven av:

Ny Teknik skriver “Här är teknikstudenternas oväntade favoritpartier”

Miljöpartiet får skyhögt stöd bland teknikstudenterna – som även vill rösta in Sverigedemokraterna och Piratpartiet i riksdagen. Detta enligt en undersökning av bemanningsföretaget Academic Work. – Stödet för Sverigedemokraterna beror nog på att fler män pluggar teknik än kvinnor, säger statsvetaren Stig-Björn Ljunggren till Nyteknik.se
Och högst stöd av de tre får Maria Wetterstrands och Peter Erikssons Miljöpartiet. 13 procent av landets teknikstudenter skulle nämligen rösta grönt om det vore val i dag – vilket gör partiet till det tredje största i Sverige.

Som tekniker känns det ganska självklart att det är så. Miljöpartiet framställs ofta som teknikfientliga vilket inte kan vara mer fel.

– Miljöpartiet har blivit moderna. För teknikstudenter finns det stora möjligheter att tänka grönt i sina framtida jobb, hela klimatfrågan är teknisk. Så att miljöpartiet får högt stöd överraskar mig inte, säger Stig-Björn Ljunggren.

Miljöpartiet har alltid varit moderna men har en kritisk syn på teknik vilket inte är samma sak som teknikfientlighet. Miljöpartiet satsade tidigt på datorer och interna nätverktyg.

Kategori: teknik, valet2010  | 2 kommentarer
mån
21
sep
2009
måndag, 21 september, 2009 | Skriven av:

Lundafolder_22 sep 2009

Vill du veta mer?

mån
21
sep
2009
måndag, 21 september, 2009 | Skriven av:

BUDGETKOMMENTAR: SKAMLIGT LÅGA KLIMATAMBITIONER
Regeringen har i sin budget inga som helst gröna stimulanser som både ger jobb och minskar klimatpåverkan, kommenterar Mikaela Valtersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Miljöpartiet de gröna.

– I budgeten hade det behövts stora gröna stimulanser som både ger jobb och minskar klimatpåverkan, men den moderatledda regeringen har inga som helst klimatambitioner. Samtidigt som Fredrik Reinfeldt är ordförande i EU och ansvarig för att få ihop ett internationellt klimatavtal i Köpenhamn i december gör han inget på hemmaplan, säger Mikaela Valtersson.

– Hade regeringen gett signaler tidigare till kommunerna hade man kunnat undvika att många redan förlorat sina arbeten. Miljöpartiet har under lång tid efterfrågat stimulansåtgärder för att skapa arbetstillfällen. Nu är det helt plötsligt möjligt med samma sorts åtgärder som Anders Borg (M) tidigare själv kritiserat.

– Att nu välja att sänka skatterna med ytterligare tio miljarder är fel prioritering och är ett slöseri med skattepengar. Det fjärde jobbskatteavdraget ger få jobb och är väldigt dyrt för varje arbetstillfälle det skapar, säger Mikaela Valtersson.

Kategori: ekonomi  | Skriv en kommentar