måndag 21 september 2009 | Skriven av:

BUDGETKOMMENTAR: SKAMLIGT LÅGA KLIMATAMBITIONER
Regeringen har i sin budget inga som helst gröna stimulanser som både ger jobb och minskar klimatpåverkan, kommenterar Mikaela Valtersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Miljöpartiet de gröna.

– I budgeten hade det behövts stora gröna stimulanser som både ger jobb och minskar klimatpåverkan, men den moderatledda regeringen har inga som helst klimatambitioner. Samtidigt som Fredrik Reinfeldt är ordförande i EU och ansvarig för att få ihop ett internationellt klimatavtal i Köpenhamn i december gör han inget på hemmaplan, säger Mikaela Valtersson.

– Hade regeringen gett signaler tidigare till kommunerna hade man kunnat undvika att många redan förlorat sina arbeten. Miljöpartiet har under lång tid efterfrågat stimulansåtgärder för att skapa arbetstillfällen. Nu är det helt plötsligt möjligt med samma sorts åtgärder som Anders Borg (M) tidigare själv kritiserat.

– Att nu välja att sänka skatterna med ytterligare tio miljarder är fel prioritering och är ett slöseri med skattepengar. Det fjärde jobbskatteavdraget ger få jobb och är väldigt dyrt för varje arbetstillfälle det skapar, säger Mikaela Valtersson.

Kategori: ekonomi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>