Inlägg den 24 september 2009

tor
24
sep
2009
torsdag, 24 september, 2009 | Skriven av:

logotype_Lunds kommunDet tog tid men vi hann med alla ärenden förutom 5 motioner. En del av motionerna har varit bordlagda flera gånger. Inga överraskningar. Det blev mycket diskussion även i de ärenden där alla var överens. Mycket skoldebatt och diskussion om skolpeng.

Som vanligt snackar alliansen men det blir ingen verkstad. Det fanns ett utmärkt medborgarförslag om LCA & LCC som alliansen sa var bra men de kunde givetvis inte bifalla förslaget. Märkligt att man inte kunde bifalla förslaget. Det lät från några, speciell en från centerpartiet, som om detta var något nytt påfund vilket det inte är.
Tråkigt!

Du som missade sammanträdet kan se det via webben!

tor
24
sep
2009
torsdag, 24 september, 2009 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver “Så mycket tål jorden”

28 framstående internationella forskare har under ledning av Johan Rockström tagit fram 9 planetära gränsvärden för hur mycket mänsklig aktivitet jorden klarar av. Idag publiceras resultaten i Nature.

Professor Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet.
För att undvika katastrofala miljöförändringar måste mänskligheten hålla sig inom definierade ramar för nio biofysiska planetära processer. Det säger miljöforskaren Johan Rockström i dagens upplaga av den tunga vetenskapliga tidskriften Nature. De nio processerna som identifierats och kartlagts är luftpartiklar, kemiska gifter, växthuseffekter, havsförsurning, ozon, kväve och fosfor, sötvattenanvändning, förändrad markanvändning och biologisk mångfald.

Detta är oroväckande men inte oväntat. Trots att det pratas klimat händer inte mycket. Förhoppningsvis kan dessa rön öka förståelsen för att något måste göras NU! Försiktighetsprincipen måste gälla innan det är för sent.

tor
24
sep
2009
torsdag, 24 september, 2009 | Skriven av:

Ännu så länge har vi inga valnötter på kolonin men snart så ska vi sätta en valnöt så att vi i framtiden kan skörda nötter.
Det lär väl ta lite tid innan det blir någon större mängd men den som väntar får se.

Nu är det kommunfullmäktige i Lunds Stadshall.

Valnötter_sep2009