Inlägg den 26 september 2009

lör
26
sep
2009
lördag, 26 september, 2009 | Skriven av:

SvD skriver “Gamla köttkonserver till salu även i Sverige”

Jordbruksverket erkänner att man brustit i kontrollen när 27 år gammalt kött hamnat på polska förskolebarns tallrikar. Men SvD kan visa att mat från beredskapslagren även säljs på svenska hemsidor. Nu ska Livsmedelsverket granska försäljningen på internet.

12 förpackningar med 300 gram lapskojs eller präriegryta för 60 kronor. Det är ett lockande pris. Problemet är bara att maten konserverades mellan 1983 och 1993.

Den gigantiska omläggningen av svenskt försvar efter Kalla kriget har gjort gammal militärmat till ett eget litet affärssegment. Hugade affärsmän köpte upp tusentals ton konserver för några kronor kilot. På internet finns flera svenska butiker som fortfarande säljer den maten från beredskapslagren.

Det skulle vara intressant att veta vad man gjort med dessa livsmedel för att de ska kunna hålla så länge som de gjort. Om de nu har “hållt”?

För länge sedan när jag gjorde militärtjänst så förundrades man över hållbarheten i det vi fick äta. Då var det inte tal om 27 år gamla produkter men 5-6 år och det tyckte vi var länge.

Vad innehåller förpackningarna?
Finns det någon näring kvar?
Är de hälsovådliga?
Hur härsket är fettet?

Hur har detta hamnat på marknaden?
Borde man inte ha destruerat detta?

lör
26
sep
2009
lördag, 26 september, 2009 | Skriven av:

Tåget lämnade Malmö innan all tågtrafik stoppas från Malmö C. Arbetet kring Citytunneln har pågått länge nu och kommer att pågå ett tag till. I dag stängs all trafik av från Malmö C cirka ett dygn. X2000-tåget lämnade Malmö C i tid och kom fram i tid till Stockholm C.

Är i Stockholm för att vara med på miljöpartiets FörtroendeRåd (FR). FR består av en ledamot från varje riksdagsvalkrets. I Skåne har vi 4 valkretsar, Malmö kommun, Skåne läns norra och östra, Skåne läns södra och Skåne läns västra. På programmet finns det mycket politik. Vår partisekreteraren inleder sedan blir det diskussion om politiks inriktning inför valet 2010.
Dagen avslutas med budgetdiskussioner och då deltar språkrören och en av våra gruppledare i riksdagen, Mikaela Valtersson tillika ekonomisk talesperson.

hermanslogo Dagen avslutas troligen med mat på Hermans. Har ni besökt Stockholm och inte besökt Hermans gör det nästa gång. Det är värt ett besök, speciellt om man är vegan.

I morgon har FR egen tid som vi ska använda till att prata om förberedelser inför valet 2010.

Utsikt från Hermans_sep2009
Utsikt från Herman´s

Kategori: internt, valet2010  | En kommentar