Inlägg den 30 januari 2008

ons
30
jan
2008
onsdag, 30 januari, 2008 | Skriven av:

Nu kräver en professor att sötningsmedlet sukralos ska förbjudas.

– Användningen innebär ett storskaligt experiment på 100 000-tals ungdomar, säger professorn

Kravet att förbjuda sukralos är inget nytt. Miljöpartiet har under en lång tid tagit upp problemet. Till denna problemgrupp ingår även aspartam.

Nu har även Naturvårdsverket reagerat.
Det visar sig att i princip all sukralos som kommer till reningsverken också når miljön.
Vilket innebär att uppskattningsvis släpps sex till sju ton sukralos ut via reningsverken.

Man vet inte hur detta påverkar miljön. Så än en gång spelas det roulette med miljön som insats.

Livsmedelsverket borde införs ett moratorium för sukralos med hänvisning till försiktighetsprincipen.

ons
30
jan
2008
onsdag, 30 januari, 2008 | Skriven av:

Lund ska som bekant bygga en ny ishall och en ny arena. Lund har sedan lång tid tillbaka avsatt 2% av byggnadskostnaden till konstnärlig utsmyckning. Ishallen byggs direkt av Lunds kommun och arenan via ett kommunalt bolag, Fastighets AB Arenan.

Märkligt nog har inte det kommunala bolaget följt kommunfullmäktiges beslut att avsätta 2% till konstnärlig utsmyckning.

I morgon när det är kommunfullmäktige kommer jag att ställa en “fråga” till Mats Helmfrid som är ordförande i Fastighets AB Arenan och i Lunds kommunstyrelse.

Det är speciellt märkligt eftersom Lunds kommun har ambitionen att bli Kulturhuvudstad 2014.

Vi får se vad det blir för svar.

Kategori: kultur  | Skriv en kommentar
ons
30
jan
2008
onsdag, 30 januari, 2008 | Skriven av:

I dag var det dags för Tingsrätten igen. Denna gång var det 13 mål som kommer att bli 14. Det handlade om fortkörning, bilbälten röd ljus och narkotika.
Under förmiddagen blev det bara trafik. Vi betade av 9 mål men det var endast 6 som avgjordes. De andra fick skjutas upp eftersom den tilltalade ej infann sig och inte var delgiven och i ett mål fanns det inte tillräckligt med underlag.

Det känns ju tryggt att det finns rättssäkerhet men är det värt sitt pris mål där det handlar om bilbälten och hastighetsöverträdelser.

I en del fall nekar man när man stoppats för fortkörning. Då blir det ett mål. Man sätter upp målet i Tingsrätten och under tiden skickar den tilltalade in ett erkännande. I en del är det dessutom vittnen kallade. Underlagen för beslut är åklagarens bevisning, den tilltalades erkännande. Så oftast blir det fällande dom och böter för t.ex. en fortkörning å 8 km/h. Man skulle inte behöva ta upp ett sådant mål i Tingsrätten.

Så det är ju även upp till oss medborgare. Varför ska vi bråka om så lite till ett så högt pris. Det hade varit bättre att resurserna hade använt till grövre kriminalitet.

Givetvis om man inte har kört för fort någon gång i sitt liv så har man väl all rätt att protestera.

Frågan är också om det ska vara förmildrande omständigheter att man behöver sitt körkort p.g.a. sitt jobb när man t.ex. kört rattfull. Det tycker inte jag. Man borde vara extra försiktig om man vet att körkortet är en förutsättning för sitt uppehälle.

Nu är det dags för eftermiddagens förhandlingar då blir det narkotika mål.

Kategori: brott  | Skriv en kommentar