onsdag 30 januari 2008 | Skriven av:

I dag var det dags för Tingsrätten igen. Denna gång var det 13 mål som kommer att bli 14. Det handlade om fortkörning, bilbälten röd ljus och narkotika.
Under förmiddagen blev det bara trafik. Vi betade av 9 mål men det var endast 6 som avgjordes. De andra fick skjutas upp eftersom den tilltalade ej infann sig och inte var delgiven och i ett mål fanns det inte tillräckligt med underlag.

Det känns ju tryggt att det finns rättssäkerhet men är det värt sitt pris mål där det handlar om bilbälten och hastighetsöverträdelser.

I en del fall nekar man när man stoppats för fortkörning. Då blir det ett mål. Man sätter upp målet i Tingsrätten och under tiden skickar den tilltalade in ett erkännande. I en del är det dessutom vittnen kallade. Underlagen för beslut är åklagarens bevisning, den tilltalades erkännande. Så oftast blir det fällande dom och böter för t.ex. en fortkörning å 8 km/h. Man skulle inte behöva ta upp ett sådant mål i Tingsrätten.

Så det är ju även upp till oss medborgare. Varför ska vi bråka om så lite till ett så högt pris. Det hade varit bättre att resurserna hade använt till grövre kriminalitet.

Givetvis om man inte har kört för fort någon gång i sitt liv så har man väl all rätt att protestera.

Frågan är också om det ska vara förmildrande omständigheter att man behöver sitt körkort p.g.a. sitt jobb när man t.ex. kört rattfull. Det tycker inte jag. Man borde vara extra försiktig om man vet att körkortet är en förutsättning för sitt uppehälle.

Nu är det dags för eftermiddagens förhandlingar då blir det narkotika mål.

Träffar: 2

Kategori: brott
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>