Inlägg den 29 januari 2008

tis
29
jan
2008
tisdag, 29 januari, 2008 | Skriven av:

Dagens förhandling i Tingsrätten handlade om mamma, pappa, barn. Vårdnadstvister är det svåraste att avgöra. Oftast står ord mot ord. Det är inte alltid som barnens bästa står i fokus. Föräldrarna kämpar mot varandra för att tillfredsställa sina egna behov.

Ibland får man hjälp med yttranden från sociala myndigheter men det är inte alltid det ger så mycket hjälp i det beslut som måste tas. För ett beslut måste tas.
• Vem skall ha vårdnaden?
• Var skall barnet stadigvarande bo?
• Vilket umgänge ska det vara?

För att det ska fungera med gemensam vårdnad måste föräldrarna kunna kommunicera. Ibland är det en förälder som vill ha ensam vårdnad och som då anser att kommunikationen inte fungerar.

En annan sak som är jobbig är att man inte kan begära en uppföljning av Tingsrättens beslut. Man får bara hoppas att de sociala myndigheternas följer upp och stöttar med de

Tittar just nu på en film på SVT, “Alla älskar Alice”. Den handlar om samma problem. En skilsmässa där föräldrarna inte kan hantera separationen och där barnen kommer i kläm.

Troligen slutar det lyckligt i filmen men det gör det tyvärr inte alltid i verkligheten.

Vi behöver spendera mer tid med varandra och odla våra relationer och då inte enbart utifrån vår egoistiska horisont.

Kategori: livsstil  | Skriv en kommentar
tis
29
jan
2008
tisdag, 29 januari, 2008 | Skriven av:

Har varit på Fairtrade City styrgrupp i Lund. Intresset är stort, många enskilda individer brinner för frågan. Nuvarande majoritet i Lunds kommun är inte riktigt lika engagerade. Miljöpartiet skrev en motion, tillsammans med (s) och (v), som i princip avslogs. Vad motionen ville var att kommunen skulle börja jobba med att ställa krav även när kommunen köper textilier.

England har kommit mycket längre än Sverige. Där finns det ca 350 Fairtrade Cities. I Sverige finns det 5.

Utbudet av rättvisemärkta varor ökar i butikerna.
Ska det bli något av det behövs att vi konsumenter köper och efterfrågar rättvisemärkta varor. Komunen är en stor inköpare och kan givetvis påverka och gå före.

Märkligt är t.ex. rättvisemärkta bananer inte har slagit ut vanliga besprutade bananer. Problemet är inte bara besprutningen utan även att de som jobbar på plantagen inte får så mycket av vinsten.

Go Fair Trade!

tis
29
jan
2008
tisdag, 29 januari, 2008 | Skriven av:

Visst finns det goda nyheter!

Brittiska och amerikanska forskare har studerat motionsvanorna hos mer än 2.400 brittiska tvillingar i åldrarna 18 till 81 år. Studien visar att den som motionerar minst tre timmar i veckan är biologiskt tio år yngre i kroppen än den som inte tränar.

Fysisk träning gör människan 10 år yngre, i alla fall på cellnivå.

Även om man inte blir 10 år yngre så känns det bra att motionera.

Man blir fysiskt trött men psykiskt utvilad under förutsättning att man inte behöver stressa för att hinna till träningen.
Kategori: hälsa, livsstil, motion  | En kommentar